Wi-Fi bağlantılı ikinci bilgisayarda yüksek ping sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, evimdeki 2. bilgisayarda ping sorunu yaşıyorum. Bilgisayar modeme uzak kaldığından Xiaomi modem çoğaltıcı kullanıyorum ve normalde 12-13 aldığım ping 100'lere çıkıyor hatta kopmalar yaşıyorum. Normalde aynı şekilde kullanıyordum fakat aynı sorunu sadece Wi-Fi'ye bağlanılıp video izlendiği zaman alıyordum fakat şu an kimse bağlanıp video izlememesine rağmen ping sorunu yaşıyorum.

İki bilgisayarın bağlandığından olduğunu düşündüm fakat bazen iki bilgisayar oyunda olsa bile yaşamıyorum, problemin çözümü var mıdır? Bilgisayarın Wi-Fi antenini mi güçlendirmem gerekiyor? Çözemedim, Wi-Fi çoğaltıcı telefonumda normal Wi-Fi'nin yanındaymışım gibi çalışıyor. Sorunu bilgisayarda yaşıyorum. Wi-Fi anteni ve Wi-Fi aygıtı sağlam, onu da kontrol ettim. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
istersen müşteri hizmetlerini ara ve yayın açtığını ve yayının kesintili olduğu için internetinin yenilemelerini söye ben hep yapıyorum adam bişeyler yapıyor ordan sonra bir sıkıntım kalmıyor haftada 1 yaptır modem aç kapat gibi bişey değil bu

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Wifi teknolojileri radyo dalgaları aracılığıyla iletişim kurdukları için bulduğunun odanın duvar kalınlığı, çevredeki diğer wifi sağlayıcılarının yaydığı dalgalar gibi çok fazla etken bu durumun etkenleridir. İnternet sağlayıcından aldığın download ve upload hizmetinden ziyade iss firmasının altyapısı pingler için en önemli etkendir. Oyunlarda stabil ping deneyimi için mutlaka kablo bağlantısı kullanmalısın aksi taktirde odanın kapısını kapatmak veya odanın penceresini açmak dalgaların kaçmasına veya engelle karşılaşmasına sebep olacağı için sürekli dalgalanmalar yaşacaksın. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. İyi Forumlar.

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
LAN kablosu ile bağlanırsanız bunun gibi sorunlar yaşamazsınız. Ben de aynı sorunu yaşıyordum lan kablosu bağladığımda lolde sabit 7ms alır oldum.

Uzman Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
LAN kablosu ile bağlanırsanız bunun gibi sorunlar yaşamazsınız. Ben de aynı sorunu yaşıyordum lan kablosu bağladığımda lolde sabit 7ms alır oldum.
Wifi teknolojileri radyo dalgaları aracılığıyla iletişim kurdukları için bulduğunun odanın duvar kalınlığı, çevredeki diğer wifi sağlayıcılarının yaydığı dalgalar gibi çok fazla etken bu durumun etkenleridir. İnternet sağlayıcından aldığın download ve upload hizmetinden ziyade iss firmasının altyapısı pingler için en önemli etkendir. Oyunlarda stabil ping deneyimi için mutlaka kablo bağlantısı kullanmalısın aksi taktirde odanın kapısını kapatmak veya odanın penceresini açmak dalgaların kaçmasına veya engelle karşılaşmasına sebep olacağı için sürekli dalgalanmalar yaşacaksın. Yardımcı olabildiysem ne mutlu. İyi Forumlar.
Kablo ile bağlanma şansım bulunmuyor bilgisayar alt katta çünkü üst kattaki bilgisayarım LAN kablosuyla bağlı fakat normalde alt katta da sorun yaşamıyordum yeni yeni olmaya başladı

Ultra Üye
Ödüller
9
Sosyal
8 HİZMET YILI
knk eğerki arada duvar vs. varsa bu internetin az çekmesine falan neden olur ve çoğaltıcılar internetin bi bölümünü aldıkları için hepsini kullanmış olmuyorsun

wgg

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
kanka üst antenin altındaki aparat gevseyebiliyor onu duzelt

Benim naciz vücudum elbet bir gün toprak olacaktır
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
2 Farklı şekilde bağlantı vardı 5G 2.4G eğer duvar arada duvar varsa 5G berbat olur. Ona dikkat ederek 2.4G'yi kullanabilirsin.

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Kablo ile bağlanma şansım bulunmuyor bilgisayar alt katta çünkü üst kattaki bilgisayarım LAN kablosuyla bağlı fakat normalde alt katta da sorun yaşamıyordum yeni yeni olmaya başladı
Benim de şansım yoktu pencerelerin lastik kısmına ufak bir delik açtık dışarıdan geçiriyoruz, başka çözümü vardır belki bilmiyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Modemin ve alıcının etrafına birer parça metal(Mıknatıs tarafından çekilebilecek metal) koy ve müşteri hizmetleri ile bağlantı kur ping 8i geçmez

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Kesin çözümü söyleyeyim. Wifi kanal değiştirmeyi araştır. Muhtemelen aynı kanalı kullanan bir sürü modem var etrafta.

non skeet user
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
wifi genellikle sorun çıkartır eğer yakın değilse ethernet kullanmaya öncelik gösterelim

Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Modeme uzağım diyor arkadaş. Lan kablosunu evin içerisinde oradan oraya taşımak çok da kolay değil. Duvar üzerinden veya köşebentten çeksen de kozmetik açıdan hoş durmuyor. Hat çektiğinde ise yine bir miktar maliyeti oluyor. Bu yüzden başka bir çözüm sunulması gerekli.

Eğer superonline kullanıyorsan WİFİ 6 dedikleri 6. nesil bir modem var onu talep etmelisin. Eğer senden modem kirası isterlerse itiraz etmelisin.
Kira olmadan takma işlemi yapmazlarsa aboneliği iptal ettireceğine dair tehdit edebilirsin.Wifigüçlendiricide ben de aynı sorunu yaşadım.
eskiden masaüstü pc lerde kullandığımız biraz uzun kablolu wifi alıcılar vardı onlardan kullanabilirsin.
Modemi gören bir yere Wifi alıcıyı koyarsan daha sağlıklı bir ping alacağını umuyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, evimdeki 2. bilgisayarda ping sorunu yaşıyorum. Bilgisayar modeme uzak kaldığından Xiaomi modem çoğaltıcı kullanıyorum ve normalde 12-13 aldığım ping 100'lere çıkıyor hatta kopmalar yaşıyorum. Normalde aynı şekilde kullanıyordum fakat aynı sorunu sadece Wi-Fi'ye bağlanılıp video izlendiği zaman alıyordum fakat şu an kimse bağlanıp video izlememesine rağmen ping sorunu yaşıyorum.

İki bilgisayarın bağlandığından olduğunu düşündüm fakat bazen iki bilgisayar oyunda olsa bile yaşamıyorum, problemin çözümü var mıdır? Bilgisayarın Wi-Fi antenini mi güçlendirmem gerekiyor? Çözemedim, Wi-Fi çoğaltıcı telefonumda normal Wi-Fi'nin yanındaymışım gibi çalışıyor. Sorunu bilgisayarda yaşıyorum. Wi-Fi anteni ve Wi-Fi aygıtı sağlam, onu da kontrol ettim. Yardımlarınız için teşekkürler şimdiden.
O cigazlarda bazen problem yaşıyabiliyorum. Cihazdan mi yoksa nettenmi olduğunu kararlaştırman gerekiyor

Onaylı Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
dostum wifi 6 modem ve laptop kasa ne kullanıyorsan onun modemide wifi 6 değilse oyun oynatmaz o ping sorunu ne yaparsan yap olur. wifi 6 teknolojisi kullanmıyorsan kablo kullan istisnai durumlarda stabil pingler alabilirsiniz ama ara ara 30 dan 100 e 50 ye fırlar yani en iyi hali bile kablonun yanına yaklaşamaz online oyunlarda wifi 6 değilse bu konunun tek çözümü bu ve bu çözümde pahalı ne yazık ki :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...