Wifiden bağlanan cihazlara bağlantı süresi koyma hakkında yardım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Merhaba. küçük biyerde yaşıyorum, herkeste internet yok. o yüzden komşu çocukları vb ödevim var vs bahanelerle geldiğinde geri çeviremiyorum.
mesela bi tanesi bi ay sonra sınavım var ders çalışmam gerek internetim yok dedi. şifreyi verdim.

aynı wifide kendi cihazlarım da olduğu için bu komşuların bağlantı sürelerini ayrı ayrı sınırlandırabilmek istiyorum. Mesela 1. komşuya 3 gün, 2. komşuya 10 gün 3. komşuya bi ay gibi mesela.
şifre değiştirmek çözüm olmuyor çünkü şifre değişince kapıya geliyorlar :D aylık olarak ücretli dağıtmaya kalksam yine süre karmaşası olacak...
modem markam ve modeli: Zyxel VMG3312-B10A.

Belirttiğim sorunu halledebileceğim arayüzden veya ilave donanım çözümü bilen var mı?

Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
youtube da bir kaç video vardı kanka bu konuyla ilgili ayrıntılı anlatan bi link var istersen özelden atabilirim

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum modem arayüzünden bağlantı ayarlarınların ağ genişliğini wifi için belirleme var yani wifi icin bir mbps belirlene niliyordu böyle bir bilgi biliyordum ama bu deneyeli 1 sene olmuştur
Olur mu olmaz mı hiç bilmiyorum
♦️♥️♥️♥️♦️

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
böyle bir özellik var mıymış bro ya ilk defa duydum:D

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Dostum modem arayüzünden bağlantı ayarlarınların ağ genişliğini wifi için belirleme var yani wifi icin bir mbps belirlene niliyordu böyle bir bilgi biliyordum ama bu deneyeli 1 sene olmuştur
Olur mu olmaz mı hiç bilmiyorum
♦♥♥♥♦
bant genişliğini ayarlıyabiliyorum bro. Ama yapmak istediğim, wifiye bağlanan cihazların bağlı kalacağı süreyi ayarlayabilmek. mesela cihazın biri 2 gün kullansın. süre bitince bağlantısı kesilsin. diğer cihaz 5 gün bağlı kalsın 5 gün sonunda bağlantısı kesilsin. ayrı ayrı sınır koymak istiyorum.

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Tabi dediğim özellik modeme göre değişir
Parayı verene interneti ver sen vermezlerse sifreyi değistir geç
♦️♥️♥️♥️♦️

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
böyle bir özellik var mıymış bro ya ilk defa duydum:D

Mesela bazı kafelerde denk geliyor. wifi ücretsiz, şifre de yok ama 1 saat sonra bağlantı kesiliyordu.
Post automatically merged:

Tabi dediğim özellik modeme göre değişir
Parayı verene interneti ver sen vermezlerse sifreyi değistir geç
♦♥♥♥♦

örnek: bir tanesi ayın 1inde verdi parayı, diğeri ayın 10unda verdi bi başkası ayın 12sinde verdi. ben bunların başlama bitişlerini takip edemem :) o yüzden çözüm arıyorum. çözümü ilave donanım ile halledersem elbet ücretli tarifeye geçiririm orası ayrı

Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
bant genişliğini ayarlıyabiliyorum bro. Ama yapmak istediğim, wifiye bağlanan cihazların bağlı kalacağı süreyi ayarlayabilmek. mesela cihazın biri 2 gün kullansın. süre bitince bağlantısı kesilsin. diğer cihaz 5 gün bağlı kalsın 5 gün sonunda bağlantısı kesilsin. ayrı ayrı sınır koymak istiyorum.
Bak dediğim konu bu

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Modemden mac ayarları

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
modeminin durumunu tam olarak bilmiyorum ancak bende asus dsl16n modeli var 265 tl ye almıştım şuan da da fiyatı o civarlarda arayüzden istediğine istediğin kadar mb verebiliyorsun istersen 0.1 kb ver :D

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
modeminin durumunu tam olarak bilmiyorum ancak bende asus dsl16n modeli var 265 tl ye almıştım şuan da da fiyatı o civarlarda arayüzden istediğine istediğin kadar mb verebiliyorsun istersen 0.1 kb ver :D

bant genişliği ayarlamakta sorun yok bro. 4 tane SSID açıyorum. 1 tanesi ip kamerama, diğeri konu komşuya. konu komşuya 5 mbps download 1 mbps upload veriyorum. ttnet gibi :D

Son yaptıgım sey bile olsa bu isi bitirecegim
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
modem ara yüzünden mbps kısıtlması uygulaya bilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
bu modem ayarlarında sınırlandırabiliyorsun diye biliyorum kullanıcıları. onu denesene

belirli cihazların, belirli süre kadar bağlı kalmasını, daha sonra bağlantılarının kesilmesini istiyorum. çünkü ağa bağlanan yabancı sayısı 5 kişiden fazla. çakalın bi tanesi tabletiyle wifi hotspot yapıp arkadaşlarıyla kullanıyor :D

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
bant genişliği ayarlamakta sorun yok bro. 4 tane SSID açıyorum. 1 tanesi ip kamerama, diğeri konu komşuya. konu komşuya 5 mbps download 1 mbps upload veriyorum. ttnet gibi :D

süreli de ayarlayabiliyorsun bendeki modemden ama yinede sen bilirsin ben çok memnunum önceden tplink vardı pingim 80 civarıydı şuan 40/60 arası ping ile oynuyorum baya faydası dokunuyor bana pek gelen giden yok diye kullanmıyorum bant genişliğini

Onaylı Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
modem ara yüzünden mbps kısıtlması uygulaya bilirsin

sınırlandırmak istediğim bant genişliği değil, bağlı kaldıkları süre :) her cihazın ayrı ayrı belirlediğim süre kadar bağlı kalmasını istiyorum
Post automatically merged:

süreli de ayarlayabiliyorsun bendeki modemden ama yinede sen bilirsin ben çok memnunum önceden tplink vardı pingim 80 civarıydı şuan 40/60 arası ping ile oynuyorum baya faydası dokunuyor bana pek gelen giden yok diye kullanmıyorum bant genişliğini
o sayfanın ekran görüntüsünü ve modemin marka modelini paylaşabilir misin bro

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
reis ekran görüntüsünü atmaya gerek yok asus dls16n modelini aç bi youtubeden incele demek istediğimi anlarsın sende
izle bi incele reis

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...