benımesım 30 yasından sonra ıngılızce ogrendı bu c+ yuzunden sanada tavsıye ederım
int MessageBox(
HWND hWnd,
LPCTSTR lpText,
LPCTSTR lpCaption,
UINT uType
);
#include <windows.h>
int main()
{
MessageBox(NULL,(LPCWSTR)L"Yazi", (LPCWSTR)L"Baslik", MB_OK | MB_ICONWARNING);
}
//Eger bir evet hayır gibi yada ne biliyim türevleri şeyler için kaynak belirttiğim siteye girip bakabilirsin. ezberlemene gerek yok elinin altında bir kaynak var //sonuçta sadece mantığını anla yeter..
//Burdaki L bir wchar_t literali.. Wikipedia dan bakabilirsin :)
//MB_OK mesela bir makro. onun yerine 0x00000000L ' da yazabilirsin yada biliyorsundurki 0x0L ' de :).. Bunları bildiğini düşünüyorum. Yani bunları bildiğini düşünüyorum derken Makro konusunu işlemişsindir C'de yoksa 0x0L yi nerden biliceğiz değil mi incelemeden :) Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir..
Aslında olayın mantığı kavradıktan sonra ingilizce olmasada olur. Alt seviyeli dillere yönelmeni tavsiye ediyorum(Diller diyorum buraya dikkat..). Win Apileri sıkça kullanırsın Assemblyde. Yani öğrenmek için..C/C++'ta ise kullanımı aynı zaten. Mesela ekrana bir mesaj kutusu gönderelim mi ? Görüceksinki çok kolay. C dersleri yayınlamayı düşünüyorum(C++ değil.. Çünkü o kadar zaman yetmez heralde. Birazda kendi koymalı insan üzerine) inşAllah. Orda bu konulara değinirim. Neyse mesaj kutusunu gönderelim..
//source :Kod:int MessageBox( HWND hWnd, LPCTSTR lpText, LPCTSTR lpCaption, UINT uType );Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
Burda görüyoruzki MessageBox int türünden bir değer geri döndürüyor. Bir HWND ( bunu şuan anlatmam kafanı karıştırabilir. çok değinmek istemiyorum. NULL || 0 yazabiliriz..) LPCTSTR ( wchar_t *) UINT -> unsigned int bla bla bla.. ( burda mesj kutumuzun özellikelrini belirticez.)
C:#include <windows.h> int main() { MessageBox(NULL,(LPCWSTR)L"Yazi", (LPCWSTR)L"Baslik", MB_OK | MB_ICONWARNING); } //Eger bir evet hayır gibi yada ne biliyim türevleri şeyler için kaynak belirttiğim siteye girip bakabilirsin. ezberlemene gerek yok elinin altında bir kaynak var //sonuçta sadece mantığını anla yeter.. //Burdaki L bir wchar_t literali.. Wikipedia dan bakabilirsin :) //MB_OK mesela bir makro. onun yerine 0x00000000L ' da yazabilirsin yada biliyorsundurki 0x0L ' de :).. Bunları bildiğini düşünüyorum. Yani bunları bildiğini düşünüyorum derken Makro konusunu işlemişsindir C'de yoksa 0x0L yi nerden biliceğiz değil mi incelemeden :) Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir..
Iyi sabahlar dilerim.
Ama bak dostum birisi çıkıp neden WinAPI yi anlatsın microsofttan başka ? En fazla program yazılır adam orda bir tane winapiden bir makro bir fonk bilmem ney bişi kullanır onu anlatır mesela videolarda. Yani zaten yazılım dillerini ( orta ve alt ) bildiğin öğrendiğin yada güzwl bir öğrenme aşamasında winapiye baktığında anlayabilirsin gayetValla pes etmek üzereyim. Dediğin gibi son kezde ASm ye bakayım. Assembly anlatan kitaplarda filan bu winapilerin nasıl kullanılacağınıda gösterir mi acaba?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?