Win Api

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Selamlar temel c / c++ yazımlarını öğrendim. Winapi'ler ile ilgili başlangıç seviyesinde kaynak arıyorum. Ne yazıkki Türkçe kaynaklar gerekli olan bilgileri veremiyor.
Windows veri tipleriyle ilgili Türkçe kaynak dergi kitap makale pdf ne var ise paylaşmanızı rica ediyorum teşekkürler.
Dc'den ulaşabilirsiniz

DC:Minosa#5804

Son düzenleme:
Süper Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
bir yerden sonra türkçe işin içinden cıkamaz hale gelirsin en iyisi ingilizce örenmeye başla

oğuz
Uzman Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
dostum github ve sourceforge gibi siteleri kullanabilirsin

Uzman Üye
Ödüller
6
Sosyal
7 HİZMET YILI
bencede ingilizce öğren çünkü türkçe kaynaklar yeterli kalmayacak ilerlemen için.

Ben su değilim bunları nasıl kaldırayım
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Bir yere kadar türkçe yetmeyecek kanka şimdiden ingilizce öğren.

Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
İngilizceni yabancı dizi izleyerek çok çabuk geliştirebilirsin tavsiye ederim. Çünkü programlama demek ingilizce demek.

Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
7 HİZMET YILI
benımesım 30 yasından sonra ıngılızce ogrendı bu c+ yuzunden sanada tavsıye ederım

Üye
6 HİZMET YILI
brom benden tavsiye acil öğrenmen lazım

❤ Mustafa Kemal ATATÜRK ❤
Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
bencede ingilizce öğren çünkü türkçe kaynaklar yeterli kalmayacak ilerlemen için.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Türkçe kaynaklarda bir yere kadar acil ingilizce hem ingliizce den sonra bileğinde altın bilezik olucak o kadar değerli Broom

Süper Üye
Ödüller
3
Sosyal
7 HİZMET YILI
esım robotık ogretmenı c+ almıs zaten unıversıtede yonetım bılısım sıstemlerı okudugu ıcın ama tabıkıde yeterlı olmamıs sımdı yenıden kursa gıtmek zorunda kaldı

Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
ingilizce lazım brom öğren

Üye
6 HİZMET YILI
Aslında olayın mantığı kavradıktan sonra ingilizce olmasada olur. Alt seviyeli dillere yönelmeni tavsiye ediyorum(Diller diyorum buraya dikkat..). Win Apileri sıkça kullanırsın Assemblyde. Yani öğrenmek için.. C/C++'ta ise kullanımı aynı zaten. Mesela ekrana bir mesaj kutusu gönderelim mi ? Görüceksinki çok kolay. C dersleri yayınlamayı düşünüyorum(C++ değil.. Çünkü o kadar zaman yetmez heralde. Birazda kendi koymalı insan üzerine) inşAllah. Orda bu konulara değinirim. Neyse mesaj kutusunu gönderelim..

Kod:
int MessageBox(
  HWND    hWnd,
  LPCTSTR lpText,
  LPCTSTR lpCaption,
  UINT    uType
);
//source :
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Burda görüyoruzki MessageBox int türünden bir değer geri döndürüyor. Bir HWND ( bunu şuan anlatmam kafanı karıştırabilir. çok değinmek istemiyorum. NULL || 0 yazabiliriz..) LPCTSTR ( wchar_t *) UINT -> unsigned int bla bla bla.. ( burda mesj kutumuzun özellikelrini belirticez.)

C:
#include <windows.h>
int main()
{
    MessageBox(NULL,(LPCWSTR)L"Yazi", (LPCWSTR)L"Baslik", MB_OK | MB_ICONWARNING);
}
//Eger bir evet hayır gibi yada ne biliyim türevleri şeyler için kaynak belirttiğim siteye girip bakabilirsin. ezberlemene gerek yok elinin altında bir kaynak var //sonuçta sadece mantığını anla yeter..
//Burdaki L bir wchar_t literali.. Wikipedia dan bakabilirsin :)
//MB_OK mesela bir makro. onun yerine 0x00000000L ' da yazabilirsin yada biliyorsundurki 0x0L ' de :).. Bunları bildiğini düşünüyorum. Yani bunları bildiğini düşünüyorum derken Makro konusunu işlemişsindir C'de yoksa 0x0L yi nerden biliceğiz değil mi incelemeden :) Umarım ne demek istediğimi anlatabilmişimdir..

Iyi sabahlar dilerim.

Son düzenleme:
Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI

Valla pes etmek üzereyim. Dediğin gibi son kezde ASm ye bakayım. Assembly anlatan kitaplarda filan bu winapilerin nasıl kullanılacağınıda gösterir mi acaba?

Üye
6 HİZMET YILI
Valla pes etmek üzereyim. Dediğin gibi son kezde ASm ye bakayım. Assembly anlatan kitaplarda filan bu winapilerin nasıl kullanılacağınıda gösterir mi acaba?
Ama bak dostum birisi çıkıp neden WinAPI yi anlatsın microsofttan başka ? En fazla program yazılır adam orda bir tane winapiden bir makro bir fonk bilmem ney bişi kullanır onu anlatır mesela videolarda. Yani zaten yazılım dillerini ( orta ve alt ) bildiğin öğrendiğin yada güzwl bir öğrenme aşamasında winapiye baktığında anlayabilirsin gayet

Seçkin Üye
Ödüller
7
10 HİZMET YILI
kullanıcı adın yanlış mı ben mi yapamıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...