Yazılım Öğrenmek İsteyen Birinin İzleyebileceği Yollar

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
Yazılım öğrenmeye başlamak isteyen herkes için bazı tavsiyelerimiz şunlardır:
  1. Amacınızı Belirleyin: İlk olarak, yazılım öğrenmenin neden önemli olduğunu ve ne yapmak istediğinizi belirlemelisiniz. Yazılım geliştirme, veri analizi, web tasarımı gibi farklı alanlarda çalışmak isteyebilirsiniz. Bu hedeflerinizi belirlemek, size daha net bir yol haritası çizecektir.
  2. Temelleri Öğrenin: Temel bilgisayar programlaması kavramlarına aşina olmalısınız. Algoritma oluşturma, değişkenler, döngüler, koşullar gibi temel kavramları öğrenmekle başlayabilirsiniz. Bu temel kavramlar, daha karmaşık programlamaları anlamak için temel bir zemin oluşturacaktır.
  3. Dil Seçimi: Dil seçimi, yazılım öğrenmek için önemli bir adımdır. Popüler diller arasında Python, Java, C# gibi seçenekler bulunmaktadır. Dil seçiminde elbetteki ilgi ve hedefleriniz önemli ancak başlangıç için kolay anlaşılır diller seçmek daha doğru olabilir.
  4. Online Kaynakları Kullanın: İnternette pek çok ücretsiz online kaynak bulunmaktadır. Bu kaynaklar, programlamaya başlamak ve temelleri öğrenmek için harika birer rehber olabilir. Udemy, Coursera, Codecademy gibi platformlar, çeşitli programlama kursları sunmaktadır. Bunun yanı sıra YouTube'da da pek çok video ders ve tutorial bulabilirsiniz.
  5. Pratik Yapın: Öğrendiklerinizi pratiğe dökmeden gerçek anlamda öğrenemezsiniz. Programlama, bir dil öğrenmek gibi değil, bir beceri geliştirmek gibidir. Başlangıçta küçük projeler yaparak kendinizi geliştirebilirsiniz. Aynı zamanda katılımcı olduğunuz programlama grupları, kodlama etkinlikleri veya hackathonlar gibi etkinliklere katılarak da kendinizi pratikte deneyebilirsiniz.
  6. Kendinizi Güncel Tutun: Yazılım dünyası sürekli olarak değişmektedir. Yeni trendleri ve teknolojileri takip etmek, ilerleyişinizi sürdürebilmek için önemlidir. Blogları, forumları, teknoloji haberlerini ve online eğitim platformlarını düzenli olarak takip edin.
  7. Sabırlı Olun: Programlama öğrenmek zaman alabilir ve zaman zaman zorlayıcı olabilir. Önemli olan, sürekli olarak kendinizi geliştirmek ve öğrenmek için adım atmaktır. Yapılan hatalardan ders alarak, çözümler üreterek ve sabırla çalışarak başarıya ulaşabilirsiniz.
Yazılım öğrenmek, ilgi ve araştırma gerektiren sürekli bir süreçtir. Bu yüzden motivasyonunuzu yüksek tutmanız ve açık kaynaklı projelerde yer alarak veya staj yaparak pratik yapmanız da önemlidir. Unutmayın, yazılım öğrenmek bir maraton, bir yolculuktur ve devamlı pratik yaparak, kendinizi keşfederek ilerleyebilirsiniz. Başarılar!

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Hocam ChatGPT'nin önerilerine de bakmalarını tavsiye edebilirim. ChatGPT artık bu söylediklerinizi hem açıklayabilecek hem de daha da detaya inebilecek bir düzeyde. Takıldığımız neredeyse her noktada bize yardımcı oluyor.

Seçkin Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
Yapay zekalara yönelerek işlemleri çok daha hızlandırabilir hintli abileri izlemek zorunda kalmayız .

Onaylı Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
Temel adımı öğrenip mantığını kurman en iyisi

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
bende başlamak istiyordum ama elimde fikir veya proje olmadığı için başlayamadım sonuçta bi plan olması gerek

Seçkin Üye
Ödüller
5
Sosyal
6 HİZMET YILI
temel adımları takip edip öğrenebilirsin sıfırdan başlarsın temelden ilerlersin

Süper Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
hintli abilerdenn kurtulmak istiyordum chatgpt yetişti valla :D sizde kullanabilirsiniz hocam

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
1 milyon istihdam projesini araştırmanı öneririm çok yararlı olabilir gerçekten

Üye
2 HİZMET YILI
chatgpt bence oldukça yardımcı oluyor.

Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
hintlilerden nefret ederken onlara muhtac olduk iyi mi

Onaylı Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Ç ok iyi ingilizce bilmiyorsa hiç başlamasın derim çünkü terimler ve kendini geliştirmek için ingilizce çeviri yapması lazım bir çok iyi kod hep ingilizce

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
hocam youtube den az çok bişiler öğrendim ben de ama kesin olarak 1 e 1 ders almadan yazılım öğrenmek çok zor

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
bence video izleyerek olmaz bire bir eğitim şart

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
bende istiyorum ama ne araştırıyom bişe yapmıyom araştırdığımdada çok karmaşıkbune diyip kapadım videoyu kısaca benden yazılımcı felan filan olmaz sanırım

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
benim vericeğim bi tavsiye varsa sürekli bir şeyler yazın illa sorunla karşılaşıcaksınız çözümünü ararken de öğreniceksiniz

Seçkin Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
ChatGPT O Kadar Yardımcı olabiliyormu ya ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...