Windows 10-7 Kurulum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Beynim yandı ama öyle olmaz kardeşim temiz bir kurulum yapıp bad sectorleri onarman gerek.
Bu gün kurdum hdd ye win 10 1 kere açıldı bi daha açılmadı win. Linux da kullaniyom linuxta çalışıyo tıkır tıkır. Ben bi deneyeyim şu yöntemi en kötü ne olabilir?

Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
Windows 10 kurma hdd de bad sectör var güzel çalışmaz windows 7 kurup düzgünce HDD Regenatör programı ile bad sector tarayabilirsin.
Post automatically merged:

En kötü hiçbir şey olmaz kardeşim bazılarını düzeltir bazılarını düzeltmez onuda 2 3 kere tarama yaparsın hepsini nerdeyse düzeltir.
Yani programda pcni bozacak bir durum yok bunu bende yaptım gönül rahatlığı ile yapabilirsin. yardıma ihtiyacın olursa direkmen yaz çekinme.

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
HDD Regenatör için windowsu kurmana bile gerek yok aslında. başka bir bilgisyardan HDD Regenatör prgoramını usb ye yazdır sonra bad sector taraması yap sorunları gidersin bilgisayarının hızı eski haline dönecektir.
aşağıdaki videodan nasıl tarama yapıldığı detaylıca anlatıyor.

Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
HDD Regenatör için windowsu kurmana bile gerek yok aslında. başka bir bilgisyardan HDD Regenatör prgoramını usb ye yazdır sonra bad sector taraması yap sorunları gidersin bilgisayarının hızı eski haline dönecektir.

Abim detaylıca anlatmış.

Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Teşekürler deneyeceğim

Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
@cercer16 Bad sector taramasi yapiyorum şu an tahminen veya ortalama ne kadar bad sector çıkmalı.

Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
ortalaması yok HDD ne kadar arızalıysa o kadar çıkacaktır. videodaki gibi yaparsan arıza varsa giderilecektir.
Şu an yapıyorum 1000 küsür bad sector buldu sanırsam. Bu bad sectorlari kapatinca hdd nin kapasitesinde bi azalma olurmu

Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
@cercer16 Bad sector taramasi yapiyorum şu an tahminen veya ortalama ne kadar bad sector çıkmalı.

Vallaha reis ona tam bir rakam diyemem saten programda ne kadar çıktığı gözükür.
Bad sector çok ise 1 2 gün sürer o işlem taramayı 2 3 kere yapmanı tavsiye ediyorum.
Çünkü ilk taramada hepsini düzeltmiyor program ( Programı full olarak indirdiğinden emin ol kardeşim bulduğu bad sectorleride onarmıyor full olmadığı zaman )
Gelişmeleri haber edersin. Umarım düzelir.

Şu an yapıyorum 1000 küsür bad sector buldu sanırsam. Bu bad sectorlari kapatinca hdd nin kapasitesinde bi azalma olurmu

Evet azalma oluyor hangi bölgede bad sector varsa program o bölgeyi siliyor ve alandan azalma oluyor ama o kadar ciddi bir azalma olmuyor ciddi dediğim 10-20 GB Bile azalma olmuyor.

1000 tane bad sector bulmuş benim tavsiyem bu işlemi yaptıktan sonra önemli dosyaların varsa onları alıp hard diski çöpe at fazla bir ömrü kalmamıştır. Eskisi gibi performans bekleme o hard diskten.

Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
1000 tane bad sector bulmuş benim tavsiyem bu işlemi yaptıktan sonra önemli dosyaların varsa onları alıp hard diski çöpe at fazla bir ömrü kalmamıştır. Eskisi gibi performans bekleme o hard diskten.
Fazla deyil şöyle yaz tatilinin sonuna kadar idare etse yine yeterdi kulaklik almiştim onu ödüyordum hdd nin böyle olacağını bilseydim bi ssd falan alirdim neyse olacağı varmış. Bu tarama 1 2 günden fazla sürer. Gelişmeleri yazarim
Not: 2 saat de nerdeyse 2000 bad sector buldu.

@cercer16 Artik hdd yi düzeltmeye çalışmayacam yoksa pc nin başka şeyleride yanacak 1 tb lik hdd mi alayim 120 gb lik ssd mi. Konuda büyük ihtimal burda kapanır

Son düzenleme:
Griffin Premium
Ödüller
12
8 HİZMET YILI
SSD Alabilirsin. kardeşim
2 saate 2000 bad sector yaz tatilinin sonuna kadar idare edermi meçhul ederse ne mutlu sana. HDD Düzeltemeye çalışma bencede o HDD Ye değmez yenisi al gitsin.
bak şimdi benimde başıma geldi bu bad sector olayı harddisk son günlerde çok ses çıkarmaya başladı nasıl söylesem sana değişik bir ses vuu diye :D hardisk E ye girince bilgisayar donuyordu
bu hdd de babamın önemli çalışma dosyaları vardı bu dosyalar gitse bidaha iş yapamaz o derece :) ben tabi napacam diye araştırıyom ediyom vız vız :D ne dosya alabiliyom ne kopyalayabiliyom. geri bad sector taradım onardım dosyaları aldım hdd bu sefer kökten bozuldu :D

Seni şaşırtabilir. Belkide 1 gün bile sürmez beklemede kal sabret birden dolabilir.

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
yüklediğin oyunlar ne bilmiyorum da, ufak oyunlar yüklersen lol cs tarzı 120 yetecektir ama cod, bf, gta tarzı yüksek oyunlar yüklersen 120 yetmez. illa oyun doldurcam dersen 1tb almanı tavsiye ederim ama o kadar yükseğe gerek yok önemli olan bilgisayarın hızlanması dersen 120gb ssd işini görür.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...