Windows 10 da USB İle Kurtarma sürücüsü oluşturalım

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Windowsta USB Kurtarma sürücüsü oluşturma
Eğer Windows arayüzünden Kurtarma sürücüsü oluşturma seçeneğine ulaşmak istersek şu adımları izlememiz gerekir:

1. Aramaya denetim masası yazalım ve Denetim masası uygulamasına tıklayalım.

2. denetim masası görünümünü Büyük simgeler haline getirip "Kurtarma" kısmına tıklayalım.

3. Karşımıza gelen ekranda "Kurtarma sürücüsü oluştur" diyelim.

Screenshot_28.png

Eğer bu uzun adımlarla uğraşmak yerine Kurtarma konsolunu bir tıkla açmak istiyorsanız aşağıdaki ilk komutu kullanabilirsiniz , ikinci komut kurtarma diski oluşturma komutudur;
recoverydrive.exe
recdisc

Screenshot_29.png

İleri butonun tıklayıp bekleyelim . Temel olarak Kurtarma Sürücüsünün içeriği yaklaşık 330 MB boş alan gerektirir fakat sistem dosyalarını kurtarma sürücüsüne yedekle seçeneği tikli ise Sistem dosyalarını ekleyeceinden, en az 16GB'lık bir USB flash sürücü gerekli olacaktır.

Screenshot_30.png

İleri butonuna tıklayıp son olarakta oluştur butonu ile işlemi başlatalım.

Screenshot_31.png

Screenshot_32.png

sonlandığında elimizde Windowsla ilgili bir sorun yaşadığımız zaman sistemi bu sürücüden önyükleyebileceğimiz bir kurtarma sürücüsünün yeraldığı USB belleğimiz olacaktır.

sad as always
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
windows 11 için kullanabilirmiyim denemek istiyorum ama geri dönünce tekrardan format atmam gerekmesin istiyorum

Üye
3 HİZMET YILI
Zaten biliyordum ama böyle emek verip öğreici konular açan insanlara saygım büyük teşekkürler hocam emeğinize sağlık.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
Bende biliyor gibi hissediyordum ama konuya girince bir şey bilmediğimi anladım saljkhdjas

Üye
3 HİZMET YILI
windows 7 yı 10na çevirebilir miyiz bu yolla
Post automatically merged:

Windowsta USB Kurtarma sürücüsü oluşturma
Eğer Windows arayüzünden Kurtarma sürücüsü oluşturma seçeneğine ulaşmak istersek şu adımları izlememiz gerekir:

1. Aramaya denetim masası yazalım ve Denetim masası uygulamasına tıklayalım.

2. denetim masası görünümünü Büyük simgeler haline getirip "Kurtarma" kısmına tıklayalım.

3. Karşımıza gelen ekranda "Kurtarma sürücüsü oluştur" diyelim.

Ekli dosyayı görüntüle 78578

Eğer bu uzun adımlarla uğraşmak yerine Kurtarma konsolunu bir tıkla açmak istiyorsanız aşağıdaki ilk komutu kullanabilirsiniz , ikinci komut kurtarma diski oluşturma komutudur;
recoverydrive.exe
recdisc

Ekli dosyayı görüntüle 78579

İleri butonun tıklayıp bekleyelim . Temel olarak Kurtarma Sürücüsünün içeriği yaklaşık 330 MB boş alan gerektirir fakat sistem dosyalarını kurtarma sürücüsüne yedekle seçeneği tikli ise Sistem dosyalarını ekleyeceinden, en az 16GB'lık bir USB flash sürücü gerekli olacaktır.

Ekli dosyayı görüntüle 78580

İleri butonuna tıklayıp son olarakta oluştur butonu ile işlemi başlatalım.

Ekli dosyayı görüntüle 78581

Ekli dosyayı görüntüle 78582

sonlandığında elimizde Windowsla ilgili bir sorun yaşadığımız zaman sistemi bu sürücüden önyükleyebileceğimiz bir kurtarma sürücüsünün yeraldığı USB belleğimiz olacaktır.
çok sağol

Son düzenleme:
AngelofDeath
Uzman Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
meraba knk youtube de araştıracakken burda bu konuyu görünce mutlu olum tıklayıp öğrendim yararlı olmuş teşşeküürler

mad scientist
Süper Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Kulağa ilginç geliyor, bunu düşündün mü?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...