Windows 11 Görev Yöneticisi Öncelik Sorunu

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
Bu sorunu Dying Light kasma sorunumu çözmeye çalışırken farkettim. İşlem Önceliğini yüksek yapıyorum, 2 dk içinde tekrar normale çekiyor. Gerek Zamanlı yapıyorum, gene aynı olay. Bu sorunu yaşayıp çözmüş olan varsa veya bilgisine güvenen biri yardımcı olabilir mi?

Onaylı Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
Konuya resimli örnek bırakıyorum. Lütfen Youtube önerisinde bulunmayınız. Youtube'da bunun çözümü varsa da ben bulamadım. SSler şöyle: Ayrıntılara gittikten sonra, öncelik ayarlama kısmında Yüksek/Gerçek Zamanlı seçeneklerinden birini seçmem gerekiyor. Seçiyorum iyi güzel ama 2 dakika ya geçiyor ya geçmiyor otomatik normale çekiyor. Sorunum bu. Mantıklı bir çözüm bulabilirsem konuya eklerim/mantıklı çözüm bulabilirseniz lütfen yazın, İlgilenenlere Teşekkürler.

Ekli dosyalar

• Ayrıntılara Git.png
    Ayrıntılara Git.png
    8.7 KB · Görüntüleme: 118
  • Öncelik.png
    Öncelik.png
    38.9 KB · Görüntüleme: 113
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bu dediğin uygulamada bios için bir ayarı açıp kapatman gereklimidir bazı şeylerde biosdan örnek vereyim sanallaştırma benzeri tam bilmediğim için örnek veriyorum

Onaylı Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
Bu dediğin uygulamada bios için bir ayarı açıp kapatman gereklimidir bazı şeylerde biosdan örnek vereyim sanallaştırma benzeri tam bilmediğim için örnek veriyorum
Yok Biosluk bir mesele yok. Olay windows ile ilgili. Win 10 da sorun yaşamıyorum ama elimdeki pc win 11 omlası gerekiyor. Mecbur çözüm arıyorum.

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Yok Biosluk bir mesele yok. Olay windows ile ilgili. Win 10 da sorun yaşamıyorum ama elimdeki pc win 11 omlası gerekiyor. Mecbur çözüm arıyorum.
Manuel olarak çözümünü bilemem ama yazılımsal olarak C++ koduyla sürekli öncelik atayan bir program yazabilirsin. Şuan mobil olduğum için fazla detay veremiyorum

Onaylı Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
Manuel olarak çözümünü bilemem ama yazılımsal olarak C++ koduyla sürekli öncelik atayan bir program yazabilirsin. Şuan mobil olduğum için fazla detay veremiyorum
Şöyle bir sorun var, görev yöneticisini kapattığım gibi normale alabiliyor veya oyuna geçiyorum gene anında normale çekmiş olabiliyor. Pc'yi gereksiz yormaz diyorsan fikrini deneyeceğim.

Neden mecburki ne farkı var 10 ile 11 arasinda
Adobe programları kullanıyorum. Şuan Win 11'de araç hazır ayarları vesaire gibi bir çok bilgi depolu onlar olmadan hepsini sıfırdan oluşturmam gerekir(Tahmini depoladığım ayar belge vesaire 300GB vardır yani yedekleyebileceğim bir yer vesaire de yok.). Ayrıca aynı şeyleri Win 10 üzerinde kurduğumda Adobe programlarında sorun çıkıyor.

aka rxckstar
Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Gerçek zamanda veya yüksekte ayarladıktan sonra yeniden başlat bilgisayarı

vgc bypass
Onaylı Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
başka bir ayarın tasarufdaysa o otomatik çekiyor olabilir bi bak istersen

Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
yüksek öncelik yapınca kasma sorunu geçiyormu ki onun harici dyinglight genişletip aşşağısında açılan şeye veya şeylere oncelik vermeyi dene

Onaylı Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
Güç ayarlarını performansa al ve oyunu yönetici olarak başlatmayı dene ondan sonra görev yöneticisinden öncelik değiştirdiğinde düzeliyor ben farklı bir oyunda böyle yapmıştım

Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Process Lasso programını indirebilirsin, daha sonra program üzerinden oyuna istediğin gibi ram ve öncelik ayarlaması yapıp kaydedebilirsin.
Ben böyle komplike programlarla uğraşmak istemiyorum dersen de şöyle bir yöntem var:
Oyunun kısayolu sağ tıkla, Özellikler'i seç ve hedef yolunun başına şunu ekle:

%windir%\system32\cmdexe /c start /high
Örnek veriyorum şu şekilde görünecek ''%windir%\system32\cmdexe /c start /high %windir%\programfiles\programexe'' gibi.
Bu sayede oyunu kısayoldan her başlatışında yüksek öncelikle başlatmış olacaksın.

NOT: Forumda nokta exe yazamıyoruz filtrelenmiş kelime olduğu için yorumu atamıyoruz dolayısıyla cmdexe olan kısmın arasına nokta eklemeyi unutma.

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Görev yöneticisine girin. Ayrıntılara basın ve istediğiniz uygulamaya sağ tıklayıp işlem önceliğine basın. Daha sonrada vereceğiniz önceliği seçin.
dene istersen bro

Onaylı Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
Görev yöneticisine girin. Ayrıntılara basın ve istediğiniz uygulamaya sağ tıklayıp işlem önceliğine basın. Daha sonrada vereceğiniz önceliği seçin.
dene istersen bro
Yaptığım açıklamaları okumadan yorum yapmayınız. Sorunum zaten bu işlemin bozuk olması. Bu işleme çözüm arıyorum.

Onaylı Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
Process Lasso programını indirebilirsin, daha sonra program üzerinden oyuna istediğin gibi ram ve öncelik ayarlaması yapıp kaydedebilirsin.
Ben böyle komplike programlarla uğraşmak istemiyorum dersen de şöyle bir yöntem var:
Oyunun kısayolu sağ tıkla, Özellikler'i seç ve hedef yolunun başına şunu ekle:

%windir%\system32\cmdexe /c start /high
Örnek veriyorum şu şekilde görünecek ''%windir%\system32\cmdexe /c start /high %windir%\programfiles\programexe'' gibi.
Bu sayede oyunu kısayoldan her başlatışında yüksek öncelikle başlatmış olacaksın.

NOT: Forumda nokta exe yazamıyoruz filtrelenmiş kelime olduğu için yorumu atamıyoruz dolayısıyla cmdexe olan kısmın arasına nokta eklemeyi unutma.
Hocam kısayol üzerinden dediğiniz şekilde denedim ama ya ben beceremedim yada çalışmadı. Process Lasso ise durumu anlık olarak görmemi sağladı ama çözüm olmadı. her zaman ve anlık seçenekleri ile high olarak belirledim. Bu sırada 2 masaüstü penceresi açıktı oyun ve lassoyu durumu okuyabilmek için aynı ekranda ayrı pencerede verdim anlık olarak oyuna bastığım anda lassoda ve görev yöneticisinde direk yüksekten normal seviyesine indirdi. Tekrardan belirteyim bu sorun sadece dying light'ta değil bir çok oyunda yaşıyorum. Windows 11 ile ilgili olabilir mi?

Ekli dosyalar

• Lasso 2.png
    Lasso 2.png
    7.4 KB · Görüntüleme: 101
  • Lasso.png
    Lasso.png
    14.3 KB · Görüntüleme: 100
Onaylı Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
Bnede bu sorunu yaşıyorum eğer çözümünü bilen varsa yazarsa sevinirim
Bir arkadaşın burada yaptığı önerisi üzerine c++ kullanarak uygulamaya dökmeye çalışıyorum. Becerebilirsem burada açık kaynak kodu ile paylaşacağım. Yapamaz isem belirteceğim.

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Bir arkadaşın burada yaptığı önerisi üzerine c++ kullanarak uygulamaya dökmeye çalışıyorum. Becerebilirsem burada açık kaynak kodu ile paylaşacağım. Yapamaz isem belirteceğim.
Birazdan pc geçip hazır paste kodu atıcağım.

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
C++:
    const char* processName = "program-adi.exe";

HANDLE hSnapshot = CreateToolhelp32Snapshot(TH32CS_SNAPPROCESS, 0);
    if (hSnapshot == INVALID_HANDLE_VALUE) {
        return 1;
    }

PROCESSENTRY32 pe32;
    pe32.dwSize = sizeof(PROCESSENTRY32);

if (!Process32First(hSnapshot, &pe32)) {
        CloseHandle(hSnapshot);
        return 1;
    }

DWORD targetProcessId = 0;
    do {
        if (strcmp(pe32.szExeFile, processName) == 0) {
            targetProcessId = pe32.th32ProcessID;
            break;
        }
    } while (Process32Next(hSnapshot, &pe32));

CloseHandle(hSnapshot);

if (targetProcessId == 0) {
        return 1;
    }

HANDLE hProcess = OpenProcess(PROCESS_ALL_ACCESS, FALSE, targetProcessId);
    if (hProcess == NULL) {
        return 1;
    }

while(true){
   SetPriorityClass(hProcess, HIGH_PRIORITY_CLASS)
   Sleep(1)
   }
   CloseHandle(hProcess);

Umarim isinize yarar.

Onaylı Üye
Ödüller
9
Sosyal
10 HİZMET YILI
C++:
    const char* processName = "program-adi.exe";

HANDLE hSnapshot = CreateToolhelp32Snapshot(TH32CS_SNAPPROCESS, 0);
    if (hSnapshot == INVALID_HANDLE_VALUE) {
        return 1;
    }

PROCESSENTRY32 pe32;
    pe32.dwSize = sizeof(PROCESSENTRY32);

if (!Process32First(hSnapshot, &pe32)) {
        CloseHandle(hSnapshot);
        return 1;
    }

DWORD targetProcessId = 0;
    do {
        if (strcmp(pe32.szExeFile, processName) == 0) {
            targetProcessId = pe32.th32ProcessID;
            break;
        }
    } while (Process32Next(hSnapshot, &pe32));

CloseHandle(hSnapshot);

if (targetProcessId == 0) {
        return 1;
    }

HANDLE hProcess = OpenProcess(PROCESS_ALL_ACCESS, FALSE, targetProcessId);
    if (hProcess == NULL) {
        return 1;
    }

while(true){
   SetPriorityClass(hProcess, HIGH_PRIORITY_CLASS)
   Sleep(1)
   }
   CloseHandle(hProcess);

Umarim isinize yarar.
Hocam bunu nasıl çalıştıracağım hakkında gram bilgim yok. Visual Studio Code kullanıyorum, c++ ile ilgili bilgim yok. En fazla bildiğim dil c# o da yarım yamalak. g++ falan diyor gpt ondan da açıkçası nasıl çalıştıracağım hakkında bir şey anlayamadım. Kurulumu dahil.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...