Yok Biosluk bir mesele yok. Olay windows ile ilgili. Win 10 da sorun yaşamıyorum ama elimdeki pc win 11 omlası gerekiyor. Mecbur çözüm arıyorum.Bu dediğin uygulamada bios için bir ayarı açıp kapatman gereklimidir bazı şeylerde biosdan örnek vereyim sanallaştırma benzeri tam bilmediğim için örnek veriyorum
Neden mecburki ne farkı var 10 ile 11 arasindaYok Biosluk bir mesele yok. Olay windows ile ilgili. Win 10 da sorun yaşamıyorum ama elimdeki pc win 11 omlası gerekiyor. Mecbur çözüm arıyorum.
Manuel olarak çözümünü bilemem ama yazılımsal olarak C++ koduyla sürekli öncelik atayan bir program yazabilirsin. Şuan mobil olduğum için fazla detay veremiyorumYok Biosluk bir mesele yok. Olay windows ile ilgili. Win 10 da sorun yaşamıyorum ama elimdeki pc win 11 omlası gerekiyor. Mecbur çözüm arıyorum.
Şöyle bir sorun var, görev yöneticisini kapattığım gibi normale alabiliyor veya oyuna geçiyorum gene anında normale çekmiş olabiliyor. Pc'yi gereksiz yormaz diyorsan fikrini deneyeceğim.Manuel olarak çözümünü bilemem ama yazılımsal olarak C++ koduyla sürekli öncelik atayan bir program yazabilirsin. Şuan mobil olduğum için fazla detay veremiyorum
Adobe programları kullanıyorum. Şuan Win 11'de araç hazır ayarları vesaire gibi bir çok bilgi depolu onlar olmadan hepsini sıfırdan oluşturmam gerekir(Tahmini depoladığım ayar belge vesaire 300GB vardır yani yedekleyebileceğim bir yer vesaire de yok.). Ayrıca aynı şeyleri Win 10 üzerinde kurduğumda Adobe programlarında sorun çıkıyor.Neden mecburki ne farkı var 10 ile 11 arasinda
Yaptığım açıklamaları okumadan yorum yapmayınız. Sorunum zaten bu işlemin bozuk olması. Bu işleme çözüm arıyorum.Görev yöneticisine girin. Ayrıntılara basın ve istediğiniz uygulamaya sağ tıklayıp işlem önceliğine basın. Daha sonrada vereceğiniz önceliği seçin.
dene istersen bro
Hocam kısayol üzerinden dediğiniz şekilde denedim ama ya ben beceremedim yada çalışmadı. Process Lasso ise durumu anlık olarak görmemi sağladı ama çözüm olmadı. her zaman ve anlık seçenekleri ile high olarak belirledim. Bu sırada 2 masaüstü penceresi açıktı oyun ve lassoyu durumu okuyabilmek için aynı ekranda ayrı pencerede verdim anlık olarak oyuna bastığım anda lassoda ve görev yöneticisinde direk yüksekten normal seviyesine indirdi. Tekrardan belirteyim bu sorun sadece dying light'ta değil bir çok oyunda yaşıyorum. Windows 11 ile ilgili olabilir mi?Process Lasso programını indirebilirsin, daha sonra program üzerinden oyuna istediğin gibi ram ve öncelik ayarlaması yapıp kaydedebilirsin.
Ben böyle komplike programlarla uğraşmak istemiyorum dersen de şöyle bir yöntem var:
Oyunun kısayolu sağ tıkla, Özellikler'i seç ve hedef yolunun başına şunu ekle:
%windir%\system32\cmdexe /c start /high
Örnek veriyorum şu şekilde görünecek ''%windir%\system32\cmdexe /c start /high %windir%\programfiles\programexe'' gibi.
Bu sayede oyunu kısayoldan her başlatışında yüksek öncelikle başlatmış olacaksın.
NOT: Forumda nokta exe yazamıyoruz filtrelenmiş kelime olduğu için yorumu atamıyoruz dolayısıyla cmdexe olan kısmın arasına nokta eklemeyi unutma.
Bir arkadaşın burada yaptığı önerisi üzerine c++ kullanarak uygulamaya dökmeye çalışıyorum. Becerebilirsem burada açık kaynak kodu ile paylaşacağım. Yapamaz isem belirteceğim.Bnede bu sorunu yaşıyorum eğer çözümünü bilen varsa yazarsa sevinirim
Birazdan pc geçip hazır paste kodu atıcağım.Bir arkadaşın burada yaptığı önerisi üzerine c++ kullanarak uygulamaya dökmeye çalışıyorum. Becerebilirsem burada açık kaynak kodu ile paylaşacağım. Yapamaz isem belirteceğim.
const char* processName = "program-adi.exe";
HANDLE hSnapshot = CreateToolhelp32Snapshot(TH32CS_SNAPPROCESS, 0);
if (hSnapshot == INVALID_HANDLE_VALUE) {
return 1;
}
PROCESSENTRY32 pe32;
pe32.dwSize = sizeof(PROCESSENTRY32);
if (!Process32First(hSnapshot, &pe32)) {
CloseHandle(hSnapshot);
return 1;
}
DWORD targetProcessId = 0;
do {
if (strcmp(pe32.szExeFile, processName) == 0) {
targetProcessId = pe32.th32ProcessID;
break;
}
} while (Process32Next(hSnapshot, &pe32));
CloseHandle(hSnapshot);
if (targetProcessId == 0) {
return 1;
}
HANDLE hProcess = OpenProcess(PROCESS_ALL_ACCESS, FALSE, targetProcessId);
if (hProcess == NULL) {
return 1;
}
while(true){
SetPriorityClass(hProcess, HIGH_PRIORITY_CLASS)
Sleep(1)
}
CloseHandle(hProcess);
Hocam bunu nasıl çalıştıracağım hakkında gram bilgim yok. Visual Studio Code kullanıyorum, c++ ile ilgili bilgim yok. En fazla bildiğim dil c# o da yarım yamalak. g++ falan diyor gpt ondan da açıkçası nasıl çalıştıracağım hakkında bir şey anlayamadım. Kurulumu dahil.C++:const char* processName = "program-adi.exe"; HANDLE hSnapshot = CreateToolhelp32Snapshot(TH32CS_SNAPPROCESS, 0); if (hSnapshot == INVALID_HANDLE_VALUE) { return 1; } PROCESSENTRY32 pe32; pe32.dwSize = sizeof(PROCESSENTRY32); if (!Process32First(hSnapshot, &pe32)) { CloseHandle(hSnapshot); return 1; } DWORD targetProcessId = 0; do { if (strcmp(pe32.szExeFile, processName) == 0) { targetProcessId = pe32.th32ProcessID; break; } } while (Process32Next(hSnapshot, &pe32)); CloseHandle(hSnapshot); if (targetProcessId == 0) { return 1; } HANDLE hProcess = OpenProcess(PROCESS_ALL_ACCESS, FALSE, targetProcessId); if (hProcess == NULL) { return 1; } while(true){ SetPriorityClass(hProcess, HIGH_PRIORITY_CLASS) Sleep(1) } CloseHandle(hProcess);
Umarim isinize yarar.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?