windows 11 sistem gereksinimleri karşılamayanlar için

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Vaktiyle bir atsız varmış derlerse ne hoş
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
pc çöktü sad Donanımlar eski ise zaten son sürüm windows'da verim alamazsınız ama hiç yoktan ram ve işlemci ekran kartı yükseklerse yazılım engeline takılmadaan kullanılabilir verim konusunda tabi ki eski donananımlar windows 7 de daha iyi performans verebilir ben sadece yazılım engeline takılmamanız için destek oldum ve benim donanımlarım da eski windows 7 10 11 ile sistem testi yaptıgım konu profilimde mevcut orada windows 7 en iyi performansı sonrasında ise 11 ve 10 geliyor

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Sistemi 4GB Ram olanlar
Bios Legacy olup TPM 2.0 Özelligi desteklemeyenler için windows 11 kurulumu

rufusun windows 11 ile beraber çıkarttıgı yeni özellik ile rufus artık bu windows 11'in sistem gereksinimleri ve tpm uefi desteği kısıtlamasını bypass edebiliyor
bunu nasıl yapacagız diyorsan başlamadan önce söylemem gereken şey sıfır kurulum içeriyor yani tüm verileriniz silinecektir bundan oluşacak verilerin kaybolmasından oluşacak sorumluluklarının hiç birisini kabul etmiyorum

ozaman başlayalım
ilk olarak microsoftun resmi sitesindne windows 11 iso kalıbında ki dosyayı indiriyoruz
2 rufusun resmi sitesinden rufusun son sürümünü indiriyoruz
indirdigimiz iso kalıbında ki dosyayı rufuse okutuyoruz ve biosumuz legacy bios ise mbr seçiyoruz eğer uefi ise gpt de durması yeterli başka hiç bir ayarla oynamamıza gerek yoktur

ve başlat diyoruz başlat dedigimizde bir kutucuk geliyor
buradan sisteminize göre kutucukları işaretlemeniz yeterlidir
Ekli dosyayı görüntüle 78533
Teşekürler dostum kaydedeyim lazım olur.

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Sistemi 4GB Ram olanlar
Bios Legacy olup TPM 2.0 Özelligi desteklemeyenler için windows 11 kurulumu

rufusun windows 11 ile beraber çıkarttıgı yeni özellik ile rufus artık bu windows 11'in sistem gereksinimleri ve tpm uefi desteği kısıtlamasını bypass edebiliyor
bunu nasıl yapacagız diyorsan başlamadan önce söylemem gereken şey sıfır kurulum içeriyor yani tüm verileriniz silinecektir bundan oluşacak verilerin kaybolmasından oluşacak sorumluluklarının hiç birisini kabul etmiyorum

ozaman başlayalım
ilk olarak microsoftun resmi sitesindne windows 11 iso kalıbında ki dosyayı indiriyoruz
2 rufusun resmi sitesinden rufusun son sürümünü indiriyoruz
indirdigimiz iso kalıbında ki dosyayı rufuse okutuyoruz ve biosumuz legacy bios ise mbr seçiyoruz eğer uefi ise gpt de durması yeterli başka hiç bir ayarla oynamamıza gerek yoktur

ve başlat diyoruz başlat dedigimizde bir kutucuk geliyor
buradan sisteminize göre kutucukları işaretlemeniz yeterlidir
Ekli dosyayı görüntüle 78533
Bilmiyorum bunu yapmak mantıklı mı, windows 11 bize sınır koyduysa 4 gb ram performanslı çalışmayacaktır.

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Win 11 cidden win 10 a göre performans bakımından daha iyi arkadaşlar geçmenizi şiddetle tavsiye ediyorum

Ultra Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
win 11 geçmek isteyenler için faydalı bilgilendirici başlık olmuş teşekkürler ama win 11 bir çok sorun ve buglarla dolu aklınızda olsun geçmeden önce

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
Yapmayın zaten windows 11 stabil değil bir de tpm falan kapatıp denerseniz daha kötü olur, bilgisayarımda tpm olmasına rağmen denemek için tpm siz kurdum 2. hafta bozuldu son sürüm diye windows 11e geçmek saçma windows 10 kullanın :)

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
teşekkür ederiz peki düşük sistemli pcler için yükseltmeyi önerir misiniz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...