Şahsen Windows 11 kullanıyorum. bir olaydan örnek vermem gerekir ise Windows 10 kullanıyorken bilgisayarı formatlasam dahi Valorant da yüksek fps almam gerekirken anlayamadığım bir şekilde 60 ila 110fps aralığını görüyordum, Windows 11 e geçtikten sonra 170fps ila 230fps civarlarını görmeye başladım.
1. Kullanıcı Arayüzü ve Tasarım:
- Windows 11, daha modern ve yenilenmiş bir arayüze sahip. Başlat menüsü merkezde ve daha sade bir görünüme sahip.
- Windows 10, daha geleneksel bir arayüze sahip ve başlat menüsü solda konumlanmış.
2. Görev Çubuğu ve Pencere Yönetimi:
- Windows 11, daha temiz bir görev çubuğu ve yenilenmiş pencere yönetimi ile geliyor.
- Windows 10, daha önceki Windows sürümlerine benzer bir görev çubuğu ve pencere yönetimi sunuyor.
3. Widgetlar ve Bildirimler:
- Windows 11, widget'lar ve bildirimler konusunda daha gelişmiş bir deneyim sunuyor.
- Windows 10'da da bildirimler ve bildirim merkezi mevcut, ancak widget'lar Windows 11'e kıyasla daha az belirgin.
4. Performans ve Optimize Edilmiş Hız:
- Windows 11, belirli donanım özelliklerine yönelik optimize edilmiş ve daha yüksek performans sunmayı amaçlıyor.
- Windows 10, geniş bir yelpazede donanımı destekler ve stabil performans sağlar.
5. Oyun Odaklı Geliştirmeler:
- Windows 11, DirectX 12 Ultimate desteği ve Xbox Game Pass entegrasyonu gibi oyun odaklı iyileştirmeler sunuyor.
- Windows 10, oyunlar için de uygun bir işletim sistemi olmakla birlikte, Windows 11'in bazı yeni oyun özellikleri sunması bekleniyor.