Who you gonna call
Emektar Üye
Bir zamanlar hepimizin kullandığı Windows 7 efsanesi 14 Ocak 2020'de kullanıcılarına veda etmişti hatırlarsanız. Bundan 1 yıl önce kullanımına son vermişti Microsoft şirketi. Ancak halen bu işletim sistemi çok kişi tarafından halen kullanılıyor. Bir tüketiciden gelen rapora göre her 10 bilgisayar kullanıcısından 1'i Windows 7 işletim sistemini halen kullanıyor. Yani Windows cihazların %18.03 dilimini Windows 7 işletim sistemi oluşturmakta. Tahminlere göre dünya çapında 2 milyardan fazla aktif bilgisayar kullanılıyor. Eğer ki bu söylenilen miktar doğru ise, 200 milyondan fazla cihaz halen eski Windows işletim sistemlerine sahip. Windows 7 kullanıcılarının yeni işletim sistemi olan Windows 10'a geçmemelerin ilginçte bir bahanesi var. Windows 7 işletim sistemi kullanıcılarının %30'u para ödememek için işletim sistemi yükseltmesini yapmadığını dile getiriyor. %22'lik kısmı ise Windows 7 kullanımının diğer işletim sistemlerine göre daha kolay bir şekilde kullanıldığını dile getiriyor. %16'lık kısmi ise eğer Windows 10'a yükseltir ise bilgisayarının kaldırmadığını dile getiriyor. Yalnız Windows 7 işletim sistemi önemli güvenlik güncelleştirmeleri, iyileştirme güncellemelerini, performans güncellemelerini almıyor. Bu sebepten ötürü işletim sisteminizi güncel tutmanızı öneriyorum.
Son düzenleme: