Çözüldü Windows belirtilen aygıta, yola veya dosyaya erişemedi hatası

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
PC'de şöyle bir sorun var: Bir uygulamanın üstüne tıkladığımda açmıyor. Üstünde Defender koruması kapanmıyor. Windows yazı yazmıyor, tuş basmıyor hiçbir şey yokken. Birdenbire oldu. Nasıl yapacağımı anlamıyorum. Format da atamıyorum. Flash falan hiçbir şey yok. Anlayan biri yardım edebilir mi? Hata kodu şu şekilde: "Windows belirtilen aygıta, yola veya dosyaya erişemiyor". Böyle bir yazı çıkıyor 10 dakika sonra. Saçma sapan bir şey oldu.

Oyuna falan değirmiyor. Başka programları açmıyor. Görev Yöneticisi, kayıt defteri, uygulama kaldırma, açma, Windows Defender gibi programlar çalışmıyor. Basıyorum üstüne, imlecin yanında kum saati çıkıyor ve öyle kalıyor. 10 dakika sonra da bu yazı düşüyor. Google hariç hiçbir şeye giremiyorum. Hiçbir şey yokken birdenbire oldu. Hiçbir şey bulamadım. Bilen, anlayan birisi bana yardım edebilir mi?

IMG_20190629_235044224.jpg

Moderatörün son düzenlenenleri:
Çözüm
Güvenli modda başlatıp sistem geri yüklemesi yapın.
-Bilgisayarınızda yalnızca bir tane işletim sistemi yüklüyse, bilgisayarınız yeniden başlarken F8 tuşuna basılı tutun. Güvenli moda geçiş yapacaksınız.
Wanderlust
Süper Moderator
Ödüller
16
9 HİZMET YILI
Güvenli modda başlatıp sistem geri yüklemesi yapın.
-Bilgisayarınızda yalnızca bir tane işletim sistemi yüklüyse, bilgisayarınız yeniden başlarken F8 tuşuna basılı tutun. Güvenli moda geçiş yapacaksınız.

Çözüm
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
6 HİZMET YILI
  1. Güvenli Modda Başlatma: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatarak sorunun nedenini belirlemeye çalışın. Güvenli modda başlatma işlemi sırasında bilgisayarınız sadece temel sistem bileşenlerini yükler. Bilgisayarınızı güvenli modda başlatmak için bilgisayarınızı kapatın, ardından tekrar açarken F8 tuşuna basın. Güvenli Mod seçeneğini seçin.
  2. Sistem Geri Yükleme: Bilgisayarınızda son zamanlarda yaptığınız herhangi bir değişiklik varsa (yazılım yükleme, güncelleme vb.), Bu değişiklikleri geri almayı deneyin. Bunun için "Başlat" menüsünden "Ayarlar" > "Güncelleştirme ve Güvenlik" > "Kurtarma" yolunu izleyin ve "Bu bilgisayarı geri yükle" seçeneğini kullanın.
  3. Komut İstemi ile Sistem Taraması: Bilgisayarınızı "Komut İstemi"ni yönetici olarak çalıştırarak açın ve "sfc /scannow" komutunu girerek sistem dosyalarının bütünlüğünü kontrol edin. Gerekirse, hasarlı dosyaları onarabilir.
  4. Windows Onarım Aracı: Windows'ta bulunan "Windows Onarım Aracı"nı kullanarak sistem dosyalarını onarmayı deneyin. Bunun için "Başlat" menüsünden "Ayarlar" > "Güncelleştirme ve Güvenlik" > "Kurtarma" yolunu izleyin ve "Bu bilgisayarı sıfırla" seçeneğini kullanın.
  5. Virüs Taraması: Bilgisayarınızı güvenli modda başlatarak bir virüs taraması yapın. Güvenilir bir antivirüs programı kullanarak bilgisayarınızı tarayın ve herhangi bir zararlı yazılımı temizleyin.
  6. Sorun Giderme Aracı: Bilgisayarınızda bulunan "Sorun Giderme" aracını çalıştırarak sorunları otomatik olarak tespit etmeye çalışın. Bu araç, sistemdeki çeşitli sorunları tanımlamak ve düzeltmek için kullanılır.
Eğer bu adımlar sorunu çözmezse, bilgisayarınızda daha ciddi bir sorun olabilir ve profesyonel yardım almanız gerekebilir. Bilgisayarınızı servise göndermek veya bir uzmana danışmak sorunu çözebilir.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...