Windows Gelişmiş Özellikler - Disk Denetleme

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
MH.PNG

Bazı bilgisayar sorunları sürücü veya sürücülerde hataları denetleyerek çözülebilir. Örneğin, bazı performans sorunlarını düzeltmek için bilgisayarın ana sabit diskini denetleyebilir veya bir dış sabit diskin düzgün çalışıp çalışmadığına bakılabilir. Uygulanması gereken adımlar; Bilgisayar>Denetlenmesi İstenen Sürücü>Sağ Tık Özellikler>Araçlar Sekmesi>Hata Denetimi'nin altında “Şimdi Denetle” kullanılmaktadır. Tarama işleminin algıladığı dosya ve klasörlerle ilgili sorunları otomatik olarak onarmak için “Dosya Sistemi Hatalarını Otomatik Olarak Düzelt” seçeneğini belirlenir. Aksi durumda disk denetimi sorunları bildirir ama onarmaz. Kapsamlı bir disk denetimi gerçekleştirmek için “Bozuk Bölümleri Tarayıp Düzeltmeye Çalış” seçeneği belirlenir. Tarama işlemi, sürücüdeki fiziksel hataları bulup onarmaya çalışır ve tamamlanması uzun zaman alabilir. Dosya hatalarını ve fiziksel hataları birlikte denetlemek için hem “Dosya Sistemi Hatalarını Otomatik Olarak Düzelt” seçeneğini hem de “Bozuk Bölümleri Tarayıp Düzeltmeye Çalış” seçeneği işaretlenir.

Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
teşşekür ler yardımın içinn

valla bende arıyorum nası yaparım diye saolun teşşekkür ederim

Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Tüm web'i aradım ancak bu kadar temiz bir çözüm bulamadım. Yardımcı oldu.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...