Windows güvenlik duvarının bulduğu tehdidi silmek yeterli olur mu?

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Eskiden bilgisayarım çok daha hızlıydı. Son bir aydır çok yavaşlamıştı eskiye göre. Ben de Windows güvenliğinde tam tarama yaptım ve bir tane tehdit bulundu. Peki, bilgisayarımın eskisi gibi olması için ne yapmam lazım? Bu virüsü nasıl yok edeceğim? Tehditi engelle demem yeterli olur mu?

virüsbu.PNG

Moderatörün son düzenlenenleri:
Üye
1 HİZMET YILI
Bilgisayarının hızını eski haline getirmek için birkaç adım uygulayabilirsin. Öncelikle, Windows Güvenliği'nde bulunan tehdidi kaldırmak için şu adımları takip edebilirsin:
Virüsü Temizleme Adımları

1. Windows Güvenliği'ni Aç → "Virüs ve Tehdit Koruması" bölümüne git.
  2. Tehditleri Görüntüle → Bulunan tehdidi seç ve "Kaldır" veya "Karantinaya Al" seçeneğini kullan.
  3. Tam Tarama Yap → Virüsün tamamen temizlendiğinden emin olmak için bir Microsoft Defender Çevrimdışı Tarama çalıştır
  4. EĞER VİRÜS HALA SİLİNMEDİYE İŞLER KÖTÜYE GİDİYORSA BİLGİSEYARCIYA GÖTÜRÜP PARALI ANTİVÜRÜS UYGULAMASI YÜKLETMELİSİN BENCE ?

Üye
1 HİZMET YILI
Kaldırılan ve güçlü bir antivirüs yükleyip düzenli olarak taramanı öneririm çünkü bazı virüsler silinmeyebiliyor

Banlı Üye
1 HİZMET YILI
Windows Güvenliği'nin bulduğu tek bir tehdit mi yeterince temizlemedi acaba tam tarama yap bir de Malwarebytes gibi güçlü bir antivirüsle kontrol et sistem geri yüklemeyi dene belki işe yarar yavaşlama devam ederse format atmak zorunda kalabilirsin formattan önce önemli dosyalarını yedeklemeyi unutma

Öylesine Bir Oyuncu
Seçkin Üye
Ödüller
8
Sosyal
7 HİZMET YILI
Kadır seçip kaydetmen gerekir. Ek olarak başka bir a.v. kullanıp tarama yapmanı tavsiyte ederim. Avast şu an 1 yıllık deneme hediyer ediyor. oldukça güçlüdür. bi denemeni tavsiye ederim. onla tarama yapıp tüm virüslerden kurtulabilirsin. en son çare olarak format atmanda bi çözümdür.