Wordpress Site Virüsü

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Kimsesiz
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar Herkese Merhaba,
Bugün itibariyle hosting hizmetimiz durduruldu bende buna binayen dosyalara bir göz atayım dedim hostingin her karışı virüs kaynıyor dosyaları siliyorum siliyorum bitmiyor nerede index dosyası varsa hepsinin içine işlemiş bu kodlar artık uğraşmaktan bıktım wordpress'de herhangi bir güvenlik yazılımı bilen varsa lütfen yardımcı olsun 8 tane sitenin 3 tanesini bakıma aldım (kapattım sayılır) 4 tanesi wordpress temizlemeye çalışıyorum 1 tanesi wordpress değil ama ona da wordpress gibi wp-admin vesaire klasörler açmış
kodlar şifrelenmiş ama genelde admin şifresini ve ajax dosyasını hedef alarak yeni dosyalar üretiyor ve bunu siteyi her açtığında yapıyor ne yapmamı tavsiye edersiniz ?

Bu arada 1 sitedeki virüsün hostingteki tüm sitelere bulaşması benim hatam mı yoksa host sağlayıcısının hatası mı sizce ?

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
hocam hosting şirketletlerinin böyle bir şeyi göze alacağını sanmam muhakakki kulanıcı hatasıdır, kurduğunuz sunucuya upload ettiğiniz dosyalar scriptlerlerde shell,backdoor olma şansı yüksek şifrelenmiş dosyaları paylaşırsan decode edip inceleyelim, siteleriniz başka kişiler tarafından hacklenmiş (index atılmadan kontrol altına alınmış) olabilir

Kimsesiz
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
paylaşırım hocam tabiki nereden paylaşayım ?

Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Kulanıcının yaptığı kod hatalarıdır hostingle bir alakası yoktur

Słyszę, słyszę letni powiew.
Kurucu
Ödüller
25
10 HİZMET YILI
Ben öyle biliyom hatamız varsa af buyur
Hatan var, kod hatalı diye antivirüs alert vermez. Verse dünyadaki en saçma şey bu olurdu. Bir kere kod hatalıysa derleyici hata verir. He olduki vermedi, ve senin hatalı kod tanımın bug yaratan bir algoritma eşitsizliği diyelim. Bu durumda da antivirüsü bağlayan bir şey olmaz.

Kimsesiz
Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Adı üstünde Anti virüs ile kod hatasının ne alakası var onu bende anlamadım @nader11ndeu hocam bizim sitedeki virüsleri temizledim sayılır ama bir yandan da nasıl yüklediklerini araştırdım 150 domainlik bir hosting sunucusunu hackledim sadece sql sunucusunu bulamadım localhost yazıyor onun dışında çok basitmiş olay hosting de sağlam olmayınca bütün dosyalar takır takır geliyor benim sorduğum soru şu bir siteye virüs girdiyse o virüs üremeye geçerken sunucunun hatası yok mu ? mesela a/virüs siteye bulaştı b,c,d,e klasörleri hosting ana dizini her yer virüs oluyor bu ne şimdi ????
Post automatically merged:

öyle bir bölüm bulamadım da forumda wordpress exploit vesaire

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...