Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Yaşayan efsane
Banlı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
:yazı:

Xiaomi cihazlarında üçüncü taraf pile sahip olan kullanıcıların şarj olma hızlarını yavaşlatacak.

Xiaomi üçüncü taraf pillere karşı getireceği bu özellik, MIUI Security uygulamasının 5.6 sürümünde fark edildi. Gelecek güncellemeden sonra, kullanıcının telefonunda üçüncü taraf pil tespit edildiğinde kullanıcıya bildirim gönderecek ve telefonun şarj olmasını yavaşlatacak. Şirket kısa bir süre önce MIUI 12.5 Enchanced sürümünü paylaşmıştı. MIUI 13'den önce gelen güncelleme, kullanıcıya daha stabil bir çalışma sistemi sunmaya çalışıyor. Üçüncü taraf bir pil tespit edildiğinde: " Yetkisiz pillerin kullanılması pilin şişmesine, ısınmasına ve akmasına sebeb olabilir. Lütfen yetkili servis tarafından sağlanan pilleri kullanın." uyarısı gösterilecek.

:resim:

jh2wvph.jpg

GOD
Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
Pek de huzursuz edicek gibi durmuyor kim 3.taraf pil kullanmak ister xiaomi telefonların pil ömrü ve süresi gayet stabil zaten,2.el telefon alım satımlarında en azından pillerde sorun olup olmadıgını veya orjinal olup olmadığını bilebilirler(Yanlışım varsa düzeltin)

Fire obey Ice
Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Tam aksine gayet faydalı. Ne idüğü belirsiz bataryaları kullanmamaya teşvik. Bu tarz bataryalara ne olacağı belli olmaz patlasa ne olacak?

Süper Üye
Ödüller
9
7 HİZMET YILI
daha doğrusu işe yarar :D pişman edecek gibi değil

Onaylı Üye
4 HİZMET YILI
dostum telefon vs tamir ediyorum dedigin muhabebti apple yapti yok orta tuş çalışmaz face id çalışmaz boş muhabbet 2 ay sonra icopy icad edildi orjinalden data kopyala yan sanayiye çak herşey mikemmel , kısaca kafanıza takmayın bunlar pazarlama teknigi orjinalinide çakmasinida üreten o e orjinal e katma deger katma işi limite erişince yan sanayiye katma değer katmanın usulüne uygun yolu. Kısaca dert etmeyin yansanayiye 100 lira zam geldi bu haberin özeti budur.( dipnot yorumları okudum işe yarar ne üdü belirsiz pil falan arkadaşlar bu iş 1. parayla alakalıdır siz bize gelip abi 50 lira indirim olmazmi diye ilk günden yırtınırsan ne üdü belirsiz pilde takarlar ha orjinal yada kaliteli ürün parası alip en dandigini çakan insanlar var mı ? var e onuda düzeltecek olan sizlersiniz siyaset yapmak istemem ama işin o kısmı yönetim ayağında adam akıllı kurallar gelecek denetim olacak ne üdüğü belirsiz çakal çukal dükkan açip vergiyi geçtim konuyla alakası olmadan bu işlere girişmeyecek girişene yüksek cezalar kesilecek kısaca liyakat olucak ve sizde birazcik müşteri olarak insan olucaksınız işin hakkını vericeksiniz yanlış anlamayın 1 hafta önce olan olay 5 yıllık müşterim yeni bilgisayar almış allahından bulmuş gitmiş vatandan toplatmiş çocugun parasını almışlar 1 haftada cihazı tesl,im edememişler 1 hafta sonunda vermişler saglam diye alir almaz bana format at diye getiriyor cihaz bi geldi ssd görmüyor psudan garip gurup sesler geliyor fan sesi degil elektronik ariza sesi neyse cok kurcalamadim gel dedim vatana nasil satarlar bu cihazi saglam diye adamlarla 3 saat tartiştim adam yaptigi hatayı kabul etmiyor yok psu yu göndeririz 15 gün beklersinzi bozuksa değişri biz iade almayiz adama diyorum sen bunu kontrol ettinmi=? ettiysen bu nasil kontrol lan 5 parçadan 2 si bozuk satış sonrası işlem degil bu bu cihaz kullanılırken bozulmadı siz bozuk teslim etmişsiniz hemen değişimini yapin dedim nuh dedi peygamber demegi şeref yoksunu kendine tekniker diyen zaat neyse ben hakem heyeti vs karıştırınca kıçları tutuştu 2 günde teslim etmişler rapor istedim ne değişse beğenirsiniz? PSU arızalı değişti. bak hele buda en yüksek cıta örnek dip not hakem heyeti diyorki benim gibi özel servislerin raporu geçerli değilmiş taraflı karar veriyoprmuşuz diyorki heyet parça üretici resmi servisi olucak onu kabul ederim bunu vatan hukuk danışmanına söylüyoru m bizim raporumuz geçerli diyor e sen üretici değilsin hatta yetkinliğin benden bile az vatan hukuk danışmanımı haklı hakem heyuetimi=? hadi çık işin içinden tüketici olarak 7k paran gitti 15 gün bekledin gittin geldin ettigin zarari saymiyorum bile özetle bunu niye anlattım 5 yılların müşterisi esnaf bize geçirir şimdi ondan toplatmayalim dedi gitti en tepedikine çakıldı rezil oldu teknik konular tartışmaya pekte açık değildir özellikle fiyatı örnek bir pil değişiminin işçiliği malzemesi bellidiri tartışamazsınız abi 150 lira 300 lira fiyat alinca 100 lira 250 lirayı zorlamazsiniz düzgün iş yaptırırsınız buda benden türk esnafı olarak size küçük bi kıble zira işiniz en tepediki firmalara kalırsa bizi mumla ararsınız.

Son düzenleme:
Seçkin Üye
7 HİZMET YILI
Faydalï faydalıda bazen 3. Parti yazilim kullanmam gerekecek ama iyiligimiz icin bosver

Bum Be RedZz
Seçkin Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
Batarya konusu tehlikeli,ben sağlam olsun pahalı olsun kafasındayım.

☾☆ ~ ☾☆
Seçkin Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Pek de huzursuz edicek gibi durmuyor kim 3.taraf pil kullanmak ister xiaomi telefonların pil ömrü ve süresi gayet stabil zaten,2.el telefon alım satımlarında en azından pillerde sorun olup olmadıgını veya orjinal olup olmadığını bilebilirler(Yanlışım varsa düzeltin)
Katılıyorum.

Rahatsızlık yerine açıklık getiriyorlar bence çok daha iyi olur gelmesi.

Seçkin Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
Bunlara xiaminin üretimi olan powerbanklerde dahil mi ?

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
fiyat konusu sıkıntı olan ama yurtdışından getirttim ben güncelleme yapmadan sürdürüyorum baya :)))

naXm
Seçkin Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
umarım powerbankler dahil değildir

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...