Yağmurun yağması psikolojimi bozuyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
Merhaba, Bursa'da yaşıyorum. 2-3 gündür sağanak yağıyor hem de bayağı. Bilenleriniz vardır belki. Uzatmadan konuya gelmek isterim: Zemin katta oturduğum için yağmur yağınca gider tıkanırsa bizim evin lavabosuna su dolma ihtimali oluyor. Bu durumu yaşadığım için her yağmurda korkuyorum ve yağmur olmadığı hâlde bile dışarı bakıyorum, psikolojim bozuldu. Hani bu korkumu yenebilir miyim? Psikolojimi düzeltme imkanım var mı?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Reis öyle bisey olmaz umarım ama korkularinla yuzlesmen gerek daha cabuk yenersin oyle olmazsa bi psikologa gorun derim

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
bence kurtalabılırsın kafaya takma neden cunku zaten hayat bos dısarı bakmamaya calıs

vay be 7 sene olmuş
Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
tek çözümü var çalışıp yeni bir eve çıkman

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum gider için bir çözüm yapmaya çalış
En azından kafan rahat olur
Bizim burda durmadan her gün yağmur yağıyor evinin önündeki rögar kapağını v evin yağmurluk girislerini açmaya iniyorum
Korkunla yüzleş derim dostum bence
♥️♥️♥️

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
En son çare olarak psikoloğa gitmeyi deneyebilirsin

Süper Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
Yeni ev al ya da takma knk başka şeylerle falan uğraş

Onaylı Üye
5 HİZMET YILI
yağmur yağdığında kendini zorla dışarı bakmamak için başka şeyler düşün sürekli

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
Dostum bende eskiden gök gürültülü sağanak yağışlardan korkup annemi yanıma çağarıyordum hep birgün internetten araştırdım korkularımın üzerine gittim gök gürültülü sağanak yağışlarda çıktım balkona o sağanak yağmuru izledim dışarları çıktım bi zaman sonra alışacaksın umarım korkularını yenersin

Несмотря на предателей, я все еще стою.
Co - Admin
Ödüller
21
8 HİZMET YILI
Ben yıllardır sınav psikolojisini atlatamadım. ÖSYM kayıtlarına baktığımda totalde 20/30 a yakın sınava girmişimdir. Haftada 1 yada 2 kez sınavdan düşük not aldığım rüyasını görüyorum. Bazen bilinç altına sağlam işliyor ne kadar istesende atlatamıyosun.Sadece korkunu düşünmemeye çalış. Belki faydası olabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
yani sorun hemen çözülebiliyosa bişey olmaz be diye bilirsin

Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
valla aga korkuyorsan birgün deki kendi içinden KORKMUYORUM LAN BENİ BU NASIL KORKUTUYOR diye bir gazlan sonra zaten pek takmassın o korkuyu herkesde işe yararmı bilmem ama benim işime yarıor :D

Uzman Üye
9 HİZMET YILI
Beyler merhabalar , bursada yaşıyorum 2-3 gündür sağanak yağıyor hemde baya bilenleriniz vardır belki , uzatmadan konuya gelmek isterim . Zemin katta oturduğum için yağmur yağınca gider tıkanırsa bizim evin lavabosuna su dolma ihtimali oluyor. Bu durumu yaşadığım için her yağmurda korkuyorum , ve yağmur olmadığı halde bile dışarı bakıyorum psikolojim bozuldu hani bu korkumu yenebilirmiyim psikolojimi düzeltme imkanım varmı ?
brom sana önerim aman nolcak kelimelerle kendini avuta bilirsin veya kafanı başka alanlara doğru yöneltip onu düşünmessin düşündüğün için oluyor bunlar

Süper Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Dostum bizede aynısı olduğu için konusuyorum içini ferah tut sen bakmasan bile ailenle yasıyosan onlar bakar ilgilenir yağmur yağarsa beraber iş yaparak suyu kovalara doldurup bahçe vs varsa veya balkon oraya dökerek azaltabilirsiniz biz öyle yapıyoduk sen bakmassan bile ailen bakar diye düşünüyorum onun için yağmur yağdığında sakin olmalısın ve yakınlarını çağırıp yardım alabilirsin.

Uzman Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Kral yağmurla kafes dövüşünemi çıkayım :D ne önerirsin nasıl yüzleşebilirim
korkuları yenmenın tek çaresi korkularınla yüzleşmektir her yagmur yagdıgında korkarsın bır sure sonra bakmıssın korkmamaya baslamıssın bunu bızım soylemmemızle yenemezsın kendın basarbalısın bunu zamanla yenersin

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
çözüm bulmaya çalış.
korkarak bi sonuca varılmaz yüzleşmen gerek.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...