Yağsız kontakt spreyiyle hangi bilgisayar parçalarını temizleyebilirim?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Arkadaşlar bilgisayarım eski temizlemek istiyorum elektroniğe zarar vermeyen çok uçucu bir ürün varmış kontakt sprey diye bunu bilgisayarımın nerelerinde kullanabilirim? Kullanmayı düşündüğüm yerler:
Anakartın üstü.
İşlemci soket bölgesi(*)
HDD PCB bölümü.
Ekran kartı üzeri.
PSU elektroniği.

Ürünün elektronik aletleri temizlemek için kullanıldığını biliyorum ama yağsız olarak sipariş verdim ve anakartı temizleyebileceği hakkında video izledim yağlı yağsız farkı nedir hangi bölümlerde kullanamam mesela CPU soketinde kullanırsam iletkenliği engeller mi falan kafamda sorular var malum bu dönemde tekrardan bilgisayar alacak gücüm yok.

Ayrıca resimdei actuator contacts bölgesindeki gibi benimki de pas içinde bunu kontakt sprey temizler mi ya da ne yapabilirim bununla alakalı.

Adsız.png

Moderatörün son düzenlenenleri:
ɪ ᴀᴍ ᴛʜᴇ ʀᴜᴛʜʟᴇss ᴄᴏᴅᴇʀ ᴏғ ᴛʜᴇ ᴘᴀᴛʜᴇᴛɪᴄ ᴠɪʀᴛᴜᴀʟ
Seçkin Üye
5 HİZMET YILI
Anakartın üzerinde gönül rahatlığıyla kullanabilrisin. Ama diğer parçalar konusunda ben de emin değilim.

Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Anakartın üzerinde gönül rahatlığıyla kullanabilrisin. Ama diğer parçalar konusunda ben de emin değilim.
Anakartta kulanabileceğimi söylüyor dün biraz daha araştırdım birisi ekran kartındada kullandı ama cpu soket bölümünde termal macun kalıntısı var pcb nin haliyle fotoğraftaki nerdeyse aynı buralarda kullanabilirmiyim acaba sonuçta onlarda elektronik

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...