Yanlış kablo yerine takmak

Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
arkadaşlar bilgisayarın içiyle ilgili cahilim bu konuda ve direkt konuya gelmek istiyorum, anakarta giden 8 pin kabloyu çıakrıp anakart 8 pin girişine
ekran kartına giden 8 pin kablosunu taktım ve hem duman hem koku geldi hemen çıkarttım ama yeni ekran kartı gelecek pazartesi (pc açılıyor bu arada güçte sıkıntı yok) ekran kartına sıkıntı yaratırmı alakası varmı?

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum sen psu yu yemiş olabilirsin,güç kaynağı pin fazlalıgindan dolayı fazla voltaj yediği için korumaya geçip kendini zorlamıs olabilir
8 pin konektördeki +12V, +5V ve +3.3V hatlarını ölçebilirsin.geneklile pin uçlari bölümlu 12v verir ayri ayrı
(örneğin 12V hattı 11.4–12.6 V arası olmalı).fazla voltaj olmamalı
Ölçüm olmalı ama bunu bilen birine sormalısin elektrikci bunu konuyu daha iyi anlar 👍 bilmiyorsan hiç müdahele etme psu yu şimdiden yakmıs bile olabilirsin dostum

CPU, RAM, anakart ve PSU’yu tek başına bağla (ekran kartı, disk vs olmasın) Sistemi açmayı dene Fanlar dönüyor ama görüntü yoksa CPU veya anakart yanmış olabilir.Hiç tepki yoksa: %80 ihtimalle anakartın VRM bölgesi veya güç hattı gitmiştir.
Ekran kartını başka sağlam bir bilgisayarda test et.
Görüntü veriyorsa sağlamdır; vermezse GPU da zarar görmüş olabilir.

Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Dostum sen psu yu yemiş olabilirsin,güç kaynağı pin fazlalıgindan dolayı fazla voltaj yediği için korumaya geçip kendini zorlamıs olabilir
8 pin konektördeki +12V, +5V ve +3.3V hatlarını ölçebilirsin.geneklile pin uçlari bölümlu 12v verir ayri ayrı
(örneğin 12V hattı 11.4–12.6 V arası olmalı).fazla voltaj olmamalı
Ölçüm olmalı ama bunu bilen birine sormalısin elektrikci bunu konuyu daha iyi anlar 👍 bilmiyorsan hiç müdahele etme psu yu şimdiden yakmıs bile olabilirsin dostum

CPU, RAM, anakart ve PSU’yu tek başına bağla (ekran kartı, disk vs olmasın) Sistemi açmayı dene Fanlar dönüyor ama görüntü yoksa CPU veya anakart yanmış olabilir.Hiç tepki yoksa: %80 ihtimalle anakartın VRM bölgesi veya güç hattı gitmiştir.
Ekran kartını başka sağlam bir bilgisayarda test et.
Görüntü veriyorsa sağlamdır; vermezse GPU da zarar görmüş olabilir.
zaten bilgisayarın içinde gpu yoktu zarar görmüş olabilir dediğiniz takarsammı zarar görür