Edeple Gelen Lütufla Gider
Seçkin Üye
Sence kontrol'ün kimde olduğunu anlayıp, kendi eline almayan bir yapay zeka olur mu ? Ama katılmana sevindim. Ben de bir gün bir şekilde yok olacağımızı biliyorum ama sebep sanki yine biz olacakmışız gibi çok ağır bir düşünce seline kapıldım. Ve işim ile ilgili kısmen de bu yazılım kodlama vs saçmalıkları ama ben hayat vermeye kesinlikle karşıyım.Kendi iyiliği ve dünyanın iyiliği için kesinlikle insanları dediğin gibi ya köle ya da de-aktif eder. Ama zaten bu singularity dedikleri şey kesinlikle olacak. Bu da bizim sonumuz olur gibiHayat verilirse Asimov'un kuralları çevresinde verilir. Yani bağımsız olmaması lazım olursa bizim için kötü olur.
Kodlama hakkında hiçbir fikrim yok ama eğer ki bir yapay zekayı kodlarsan kendisi bunu değiştirebilir mi ? Mesela Asimov'un kurallarından birincisi '' Bir robot, bir insana zarar veremez ya da zarar görmesine seyirci kalamaz. '' diye kodlanırsa bunu değiştirebilir mi ?Sence kontrol'ün kimde olduğunu anlayıp, kendi eline almayan bir yapay zeka olur mu ? Ama katılmana sevindim. Ben de bir gün bir şekilde yok olacağımızı biliyorum ama sebep sanki yine biz olacakmışız gibi çok ağır bir düşünce seline kapıldım. Ve işim ile ilgili kısmen de bu yazılım kodlama vs saçmalıkları ama ben hayat vermeye kesinlikle karşıyım.
Bir robotun en son yapabileceği meslek Öğretmenliktir. Çünkü karşındaki insanı anlamadan bir şey öğretemezsin. Bir robot empati kuramaz.dersleri robotların anlatması gibi sistemler gelebilirçin bunun üzerinde çalışıyordu
meslek öğretmektir demek istediniz sanırım ama bence +45 yaşındaki öğretim görevlilerin çoğu da robottan farkı yok. Müfredat değişmiş değişmemiş hiç umurunda değil girip anlatıp çıkıyorlar. Hatta o kadar ileri de gidebilirim ki bence üniversitelerin çoğunda öğretim görevlilerinin yerlerini uygulamaları derslerin daha çok alıp mesleğe giriş yapmasını sağlamalılar. Bu lafım herkes için değil çoğu öğretim görevlileri içindi.Bir robotun en son yapabileceği meslek Öğretmenliktir. Çünkü karşındaki insanı anlamadan bir şey öğretemezsin. Bir robot empati kuramaz.
Bu tamamen ülkedeki insanların sorunu. Öğretmenlik yapanlar işi sevdiği için değil parası ve rahattlığı için yapıyor.meslek öğretmektir demek istediniz sanırım ama bence +45 yaşındaki öğretim görevlilerin çoğu da robottan farkı yok. Müfredat değişmiş değişmemiş hiç umurunda değil girip anlatıp çıkıyorlar. Hatta o kadar ileri de gidebilirim ki bence üniversitelerin çoğunda öğretim görevlilerinin yerlerini uygulamaları derslerin daha çok alıp mesleğe giriş yapmasını sağlamalılar. Bu lafım herkes için değil çoğu öğretim görevlileri içindi.
aslında cok haklısın ama sadece teorik bilgi verebilir ama o da olmaz karşıdakinden dönüt alamayınca oda işe yaramazBir robotun en son yapabileceği meslek Öğretmenliktir. Çünkü karşındaki insanı anlamadan bir şey öğretemezsin. Bir robot empati kuramaz.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?