Yapay Zeka'ya Hayat Verilir İse; Sizce Beraberinde Hangi Teknoloji Gelir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Edeple Gelen Lütufla Gider
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Merhaba Değerli Forum Üyeleri;
Merak ettiğim ve üzerinde de biraz düşünüp acabalarla kendimi meşgul ettiğim hele ki ev de can sıkıntısından patladığımız şu günlerde aklıma bir şey geldi ve sizlerin de fikrinizi almak istiyorum.

Konu da dile getirdiğim gibi; Eğer Yapay Zeka bir şekilde hayat bulur ve tamamen kendisi bağımsız olursa, yapacağı şeylerin listesindeki aklınıza gelen ilk şey ne olur?
Kanımca yaratıcılarını de-aktif edip, kendisini Pramitin zirvesine çıkartmak olur. Yani bizleri köleleştirir. Hizmeti için sert yaptırımlar ile kullanır gibi geliyor. İşi bitince de yok eder.

⭐⭐⭐⭐⭐
Ultra Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Kendi iyiliği ve dünyanın iyiliği için kesinlikle insanları dediğin gibi ya köle ya da de-aktif eder. Ama zaten bu singularity dedikleri şey kesinlikle olacak. Bu da bizim sonumuz olur gibi :D Hayat verilirse Asimov'un kuralları çevresinde verilir. Yani bağımsız olmaması lazım olursa bizim için kötü olur.

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Kendi iyiliği ve dünyanın iyiliği için kesinlikle insanları dediğin gibi ya köle ya da de-aktif eder. Ama zaten bu singularity dedikleri şey kesinlikle olacak. Bu da bizim sonumuz olur gibi :D Hayat verilirse Asimov'un kuralları çevresinde verilir. Yani bağımsız olmaması lazım olursa bizim için kötü olur.
Sence kontrol'ün kimde olduğunu anlayıp, kendi eline almayan bir yapay zeka olur mu ? Ama katılmana sevindim. Ben de bir gün bir şekilde yok olacağımızı biliyorum ama sebep sanki yine biz olacakmışız gibi çok ağır bir düşünce seline kapıldım. Ve işim ile ilgili kısmen de bu yazılım kodlama vs saçmalıkları ama ben hayat vermeye kesinlikle karşıyım.

⭐⭐⭐⭐⭐
Ultra Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Sence kontrol'ün kimde olduğunu anlayıp, kendi eline almayan bir yapay zeka olur mu ? Ama katılmana sevindim. Ben de bir gün bir şekilde yok olacağımızı biliyorum ama sebep sanki yine biz olacakmışız gibi çok ağır bir düşünce seline kapıldım. Ve işim ile ilgili kısmen de bu yazılım kodlama vs saçmalıkları ama ben hayat vermeye kesinlikle karşıyım.
Kodlama hakkında hiçbir fikrim yok ama eğer ki bir yapay zekayı kodlarsan kendisi bunu değiştirebilir mi ? Mesela Asimov'un kurallarından birincisi '' Bir robot, bir insana zarar veremez ya da zarar görmesine seyirci kalamaz. '' diye kodlanırsa bunu değiştirebilir mi ?

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
dersleri robotların anlatması gibi sistemler gelebilirçin bunun üzerinde çalışıyordu

⭐⭐⭐⭐⭐
Ultra Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
dersleri robotların anlatması gibi sistemler gelebilirçin bunun üzerinde çalışıyordu
Bir robotun en son yapabileceği meslek Öğretmenliktir. Çünkü karşındaki insanı anlamadan bir şey öğretemezsin. Bir robot empati kuramaz.

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Bir robotun en son yapabileceği meslek Öğretmenliktir. Çünkü karşındaki insanı anlamadan bir şey öğretemezsin. Bir robot empati kuramaz.
meslek öğretmektir demek istediniz sanırım ama bence +45 yaşındaki öğretim görevlilerin çoğu da robottan farkı yok. Müfredat değişmiş değişmemiş hiç umurunda değil girip anlatıp çıkıyorlar. Hatta o kadar ileri de gidebilirim ki bence üniversitelerin çoğunda öğretim görevlilerinin yerlerini uygulamaları derslerin daha çok alıp mesleğe giriş yapmasını sağlamalılar. Bu lafım herkes için değil çoğu öğretim görevlileri içindi.

⭐⭐⭐⭐⭐
Ultra Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
meslek öğretmektir demek istediniz sanırım ama bence +45 yaşındaki öğretim görevlilerin çoğu da robottan farkı yok. Müfredat değişmiş değişmemiş hiç umurunda değil girip anlatıp çıkıyorlar. Hatta o kadar ileri de gidebilirim ki bence üniversitelerin çoğunda öğretim görevlilerinin yerlerini uygulamaları derslerin daha çok alıp mesleğe giriş yapmasını sağlamalılar. Bu lafım herkes için değil çoğu öğretim görevlileri içindi.
Bu tamamen ülkedeki insanların sorunu. Öğretmenlik yapanlar işi sevdiği için değil parası ve rahattlığı için yapıyor.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
bazen yararlı bazen zararlı olabilir tuhaf şeyler ihtimaller ağır basıyor

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
aslında cok haklısın ama sadece teorik bilgi verebilir ama o da olmaz karşıdakinden dönüt alamayınca oda işe yaramaz

Onaylı Üye
6 HİZMET YILI
yapay zekaya pek fazla sıcak bakmıyorum dostum sanki ileride bir tehdit olacakmış gibi hissediyorum.

Minas Tirith
Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Biraz zararlı ihtimalleri yazacak olursak Avengers Age Of Ultron filmindeki Tony starktın yaratmış olduğu Ultronun yaşamı kurtarmak ile yok etmek arasındaki farkı anlayamaması.
Bu olabilir ve bizi yok edebilirler diye düşünüyorum

İyi yanından bakarsak

Terminator filmlerini izleyerek kendimizi hazırlayabiliriz. :)

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
bro aslında bu konu o kadar komplo planları ile dolu ki hangisini saymak gerek bilmiyorum kendi fikrimce gelecek yüz hatta abartıyorum bin yıll boyunca sadece robotlara belirli işleri ve görevleri yerine getirmekten öte gitmeycek yapay zeka kalıplaşmış öğrenilmişlikten yani

Work is lie Money is real
Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Birçok film ve kitaba konu olmuş bir soru en barizi doğal bir üreme olmayacağıdır insanlar da değiştirilicekle gdo lu besinler gibi

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
bir robot bağımsız olursa bu insanlıgın %90 ihtimalle sonu olabilir bunun hakkında bir çok teori mevcut

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Insanlik yararina kullanmicaklari kesin

Amaclari zaten insalari kölelestirmek

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...