Yaşa Uygun Yaşam Tarzı Normları

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
The sea does not like to be restrained.
Emektar Üye
Ödüller
10
Sosyal
4 HİZMET YILI
1714652524834.png

Merhaba herkese,

Toplumun bizlerden beklediği 'yaşa uygun' davranış kalıpları hakkında düşüncelerinizi merak ediyorum. Belirli bir yaşa geldiğimizde, çevremiz belli alışkanlıkları bırakmamızı veya yeni davranışlar benimsememizi bekler. Ancak bazen bu beklentiler kişisel tercihlerimizle çelişebilir.

Örneğin, moda ve giyim tarzı, hobi ve aktiviteler, iş hayatı ve teknoloji kullanımı gibi konularda yaş ilerlese de vazgeçemediğimiz veya değiştirmek istemediğimiz şeyler olabilir. Sizce bu normlar ne kadar adil? Yaş ilerledikçe bireylerin kendi tercihlerine göre yaşaması konusunda toplumun bakış açısı nasıl olmalı?

Bu konuda deneyimlerinizi, düşüncelerinizi ve önerilerinizi paylaşarak bu tartışmaya katkıda bulunabilirsiniz. :panlove:

zulme karşı mukavemet!
Süper Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
"Yaşın kaç oldu hala bilgisayar oynuyorsun!"
"Ben senin yaşındayken ev geçindiriyordum."
"Yaşına başına bakmadan giydiği şeylere bak!"​

Gibi maalesef klişe haline gelmiş aşağılayıcı ve bağnaz cümleler bazılarımızı hayatında hiç olmak istemediği bir insana dönüştürerek mahvediyor. Bir insan 15 yaşında babasından dayak yedi diye ileride 15 yaşındaki oğluna terbiye sanki böyle bir şeymiş gibi şiddet uygulaması gibi bir durum bu. Olgunlaşmak doğanın kaçınılamaz bir kanunu lakin bırakın da içimizdeki çocuk yaşayabilsin :D 60 yaşındaki amcam şort giymek istiyorsa bırakın giysin, Twitch'te yayın açmak istiyorsa açsın... (TiktTok hariç!)

Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
4 HİZMET YILI
Şahsen yaşıtlarıma göre giyinmediğim için insanlar garipsiyor ben genelde eşofman ile asla çıkmam dışarı mesela her zaman pantolon giyerim yazın bu çok mümkün olmasa da kışın her zaman pantolonum gömleğim uzun paltom pardesüm hep düzgün olur ama toplum bana her zaman yaşıtlarına göre giyin derler toplumsal normlar bence biz insanları kısıtlamak dışında bir işe yaramıyor pek umursanmaya değmez bence ama bu toplumlar var olduğu sürece olacak bişey tabii

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
giyim o kadar önemli ki dışarıdan sizin karakterinizi kafa yapınızı yansıtır bana kalırsa bol giyim tarzına tekrar dönüldü 70-80 havası ve bu tarz gerçekten dışarıdan bakıldığında genele hitap eden ve hoş bir tarz altına nike dunk low tarzı ayakkabılarda yakışıyor bence aşırı kilolu biri olmadığınız sürece çok yakışacaktır ama daha önce giymiyorsanız o zaman başta biraz garip hissettirebilir zamanla alışacaksınız.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...