Yatay bir şekilde cetvelle çizilmiş gibi siyah çizgi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, Bir Kaç gündür PC monitörümde şöyle bir sorun var şimdi detaylıca açıklıyorum.

Monitörümde (Aşağıdan Yukarıya) doğru Siyah bir cetvelle çizilmiş gibi bir çizgi çıkıyor. Bu sorun bayadır var yaklaşık 1-2 hafta bazen deniyorum hep aynı. bende başka monitörümü taktım çalışmaya başladı normal bir şekilde ancak monitörümde öyle birşey var. birde kablolar farklı o monitörün şimdiki taktığımla sorun kablodamıdır sizce? yoksa monitörün içindemidir? kesinlikle monitöre vurmak gibi birşey yapmadım.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Death is not the greatest loss in life
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Sorunun yazılımsal veya donanımsal olup olmadığını test ettin mi hocam? Umarım donanımsal değildir yeni aldığım 144 hz monitör geçen gün çok ufak bir darbe aldı aynı seninki gibi bir problem oldu serivisini aradım 1500 tl onarım masrafı çıkardılar.. İşin komik tarafı ise monitör fiyatı da 1500 tl. :)

Üst mesajda arkadaş ölü piksel demiş fakat alakası yok o boyutta ölü piksel olamaz.

Üye
6 HİZMET YILI
Ekran kartını güncellenme gerekiyor.

Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Sorun kabloda veya ekran kartında değildir ölü piksel muhtemelen monitörünle uzun yıllardır berabersen bu sorun çıkması muhtemel zaten internette detaylı bilgi bulabilirsin ölü pikselle alakalı ileride çoğalma olasılığı var.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Sorunun yazılımsal veya donanımsal olup olmadığını test ettin mi hocam? Umarım donanımsal değildir yeni aldığım 144 hz monitör geçen gün çok ufak bir darbe aldı aynı seninki gibi bir problem oldu serivisini aradım 1500 tl onarım masrafı çıkardılar.. İşin komik tarafı ise monitör fiyatı da 1500 tl. :)
benimde Hp Nin aynısı sanırım seninkiyle zaten yeni pc toplammaya başladım para biriktirmeye vs. ama monitörler baya pahalı ya iyi monitörler zaten 1500 tl falan benim almak isttediklerim bunun için 3000 tl ye toplama pc yaptım + 1500 tl ye monitör alıcam eğer tamir olmazsa şu corona varken kötü oldu ona üzülüyorum :(
Post automatically merged:

Sorun kabloda veya ekran kartında değildir ölü piksel muhtemelen monitörünle uzun yıllardır berabersen bu sorun çıkması muhtemel zaten internette detaylı bilgi bulabilirsin ölü pikselle alakalı ileride çoğalma olasılığı var.
hayır ölü pikselle hiç bir alakası yok. internetten araştırdım ölü piksel tane tane oluyor benim ki çizgi.

hayır ölü pikselle hiç bir alakası yok. internetten araştırdım ölü piksel tane tane oluyor benim ki çizgi.

Death is not the greatest loss in life
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
benimde Hp Nin aynısı sanırım seninkiyle zaten yeni pc toplammaya başladım para biriktirmeye vs. ama monitörler baya pahalı ya iyi monitörler zaten 1500 tl falan benim almak isttediklerim bunun için 3000 tl ye toplama pc yaptım + 1500 tl ye monitör alıcam eğer tamir olmazsa şu corona varken kötü oldu ona üzülüyorum :(

Hocam aşağıdaki linkteki makale belki soruna çözüm olabilir yazılımsal ise bir şekilde çözülebilir ama dediğim gibi donanımsal bir problemse büyük sorun.. Umarım donanımsal değildir.

Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Merhaba arkadaşlar, Bir Kaç gündür PC monitörümde şöyle bir sorun var şimdi detaylıca açıklıyorum.

Monitörümde (Aşağıdan Yukarıya) doğru Siyah bir cetvelle çizilmiş gibi bir çizgi çıkıyor. Bu sorun bayadır var yaklaşık 1-2 hafta bazen deniyorum hep aynı. bende başka monitörümü taktım çalışmaya başladı normal bir şekilde ancak monitörümde öyle birşey var. birde kablolar farklı o monitörün şimdiki taktığımla sorun kablodamıdır sizce? yoksa monitörün içindemidir? kesinlikle monitöre vurmak gibi birşey yapmadım.
Monitör çizilmiştir

uzunluk metre ile aşk terk edilme sayısı ölçülür
Uzman Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
kardeşim monitörler 2 boyutlu oldugu için x ve y kordinatları var o yüzden y dikey x yatay oluyor diyek varsa hangi panel olduguna görede degişir dikey sekrenizasyon gereksinim saglayan aletler bozulmuştur kısaca yapacak birşey yok o öyle kaldı

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
muhtelemelen ölü pikseldir arkadasım monitör gg

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Kanka monütorun pikselleri ölüyodur belki dikkat et elinde kalmasın veya iyice bi araştır

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
bence yazılımsal bir sorun iyice araştırderim

Uzman Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
olu pıxcell bulma dıye bır olay var denemednde fayda olabılır ekran ıcın sadece tavsıye

Onaylı Üye
7 HİZMET YILI
ölü pixel oldugunu zannetmiyorum kabloyu cıkar tekrar tak sorun kabloda olabilir. ekran çözünürlüğü uyumlu olmayabilir. ekran yenileme hızına bak.

Seçkin Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
Vertical line (Dikez Çizgi) arızası olarak adlandırılır. Panel değişimi dışında pek bir çözümü yoktur. Eğer monitör kaliteli ve yeni ise maliyete katlanılabilir. (Tabi tamir maliyeti ve muadil sıfır monitör tutarları önemli, kıyas yapmak için)

Youtube da aratırsan, vertical line arızası tamiri diye, bir takım videolar çıkar. Ama tamiri profesyonel ekipmanla, işi bilen birinin yapması gerekir. Ancak bu tamirin maliyeti bir hayli yüksektir.

Geçmiş olsun, inşallah kısa sürede en az maliyetle çözersin.

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI

umarım düşündüğüm değildir lakin cihazda yazılımsal bir sorun yoksa ki anlattığın bunu gösteriyor. Buyuk ıhtımal ekranın kırık

YÇK
Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
knk benzer sorun vardı kabloyu deıstırdım duzeldı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...