Yazılım İle İlgili Soru ?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
𝓜𝓪𝓼𝓽𝓮𝓻
Uzman Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
Arkadaşlar bi yazılım yapıyorum fakat bilgisayar ayarlarını da bi yandan kontrol etmek istiyorum bunu hangi dil üzerinden yapabilirim mesela örnek verelim ki virüs
güvenlik duvarını kapatma, açma kontrol etme v.b ayarlar mikrafon aç kapat kontrol yine aynı bu türden şeyler hangi dil üzerinden ve nasıl yapılabilir
(konuyu yanlış yere açtıysam kusura bakmayın!)

Just The Two Of Us
Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Arkadaşlar bi yazılım yapıyorum fakat bilgisayar ayarlarını da bi yandan kontrol etmek istiyorum bunu hangi dil üzerinden yapabilirim mesela örnek verelim ki virüs
güvenlik duvarını kapatma, açma kontrol etme v.b ayarlar mikrafon aç kapat kontrol yine aynı bu türden şeyler hangi dil üzerinden ve nasıl yapılabilir
knkm yaptığın çok iyi bir şey ama burda sana pek fazla yardımcı olabilecek insan bulabilirmisin bilmiyorum

kmode exception
Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Konuyu biraz daha detaylı bir şekilde açıklayabilirmisin dostum?

𝓜𝓪𝓼𝓽𝓮𝓻
Uzman Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
Konuyu biraz daha detaylı bir şekilde açıklayabilirmisin dostum?
kanka konu baya detaylı şekilde açıklanmışım zaten herhangi bir yazılım dili düşünelim örnek vererekten gidicem daha detaylı şekilde olsun diye
C# mesela bundan ben bi kod yazıcam ve adam uygulamayı açtığında virüs güvenlik duvarı kapanıcak
veya mikrafon kapanıcak ayarlardan amaç o yani windows ayarlarını değiştirme

Uzman Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
kanka konu baya detaylı şekilde açıklanmışım zaten herhangi bir yazılım dili düşünelim örnek vererekten gidicem daha detaylı şekilde olsun diye
C# mesela bundan ben bi kod yazıcam ve adam uygulamayı açtığında virüs güvenlik duvarı kapanıcak
veya mikrafon kapanıcak ayarlardan amaç o yani windows ayarlarını değiştirme
bunu adamın isteği dışında yapmak istiyorsan zor diye biliyorum

𝓜𝓪𝓼𝓽𝓮𝓻
Uzman Üye
Ödüller
1
Sosyal
3 HİZMET YILI
Bu tür işlemleri gerçekleştirmek için, genellikle C++, C# veya Python gibi programlama dilleri kullanılır. Bu dillerin her biri, farklı seviyelerde sistem seviyesi erişimine izin verir ve bu nedenle farklı türde görevler için kullanılabilir.

Örneğin, C++ programlama dili, doğrudan bellek ve donanım kaynaklarına erişim sağlayabilen düşük seviyeli bir dil olduğundan, sistem ayarlarını doğrudan kontrol etmek için kullanılabilir. Ancak, C++ dilinde yazmak daha zor olabilir ve kodunuzu daha fazla hataya açık hale getirebilir.

C# programlama dili, .NET Framework üzerine kuruludur ve Microsoft Windows işletim sistemi için özel olarak tasarlanmıştır. Bu dil, kolay kullanımı ve güçlü kütüphane desteği sayesinde, sistem ayarlarını kontrol etmek için ideal bir dil olabilir.

Python programlama dili, C++ ve C#'dan daha yüksek seviyeli bir dil olduğu için, sistem ayarlarını kontrol etmek için doğrudan kullanmak zor olabilir. Ancak, Python, geniş bir kütüphane desteği sunar ve bu nedenle, sistem ayarlarını kontrol etmek için özel olarak tasarlanmış kütüphaneler kullanarak bu tür işlemleri gerçekleştirebilirsiniz.

Sonuç olarak, hangi dili seçeceğiniz, yapmak istediğiniz görevin doğasına ve kendi tecrübelerinize bağlı olacaktır. Ancak, genellikle C++, C# veya Python, sistem ayarlarını kontrol etmek için kullanılan diller arasındadır.
her hangi bir bildiğin kütüphane var mı pythonda sistem ayarlarını değiştirmek için

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Benden sana tavsiyem C++ ogrenmen kardesim. C++ koduyla sisteme dogrudan mudahale edebilirsin.

Uzman Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
sen remote access control'den bahsediyorsun, yani uzaktan kontrol erişimi. Bir kişiye bir dosya veya executable file indirttiğinde ona otomatik komut vermek istersen Python ve C++ ile yapabilirsin derslerini öğrenerek. Fakat bu bir yandan da siber güvenliğe girer, protocolleri portları vs. de çözmende fayda var.

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
chat openai den bilgi almayı deniyebilirisin yardımcı olur baya

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
python öğren başka alanlarda da lazım olur

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Bu tür görevler genellikle sistem düzeyinde işlemler gerektirdiği için, işletim sistemine doğrudan erişim sağlayabilen ve sistem çağrılarını kullanabilen programlama dilleri tercih edilir. Windows için, bu işlemleri gerçekleştirmek üzere sıklıkla kullanılan diller arasında C#, PowerShell, ve bazı durumlarda Python bulunmaktadır. Linux veya macOS gibi Unix tabanlı sistemlerde ise, bash scripting, Python ve C gibi diller kullanılabilir. Her işlem için dilin sağladığı veya işletim sistemi ile etkileşime geçmenize olanak tanıyan kütüphaneleri kullanmanız gerekecektir.

Virüs Güvenlik Duvarını Kontrol Etme:​

• Windows için C#: Windows Güvenlik Duvarı ayarlarını kontrol etmek ve değiştirmek için C# dilinde Windows Güvenlik Duvarı API'sini kullanabilirsiniz. Bu, sistem güvenlik ayarlarına erişim sağlamak için güçlü bir yöntemdir.
  • PowerShell: PowerShell scriptleri kullanarak da Windows Güvenlik Duvarı'nın açık olup olmadığını kontrol edebilir ve ayarlarını değiştirebilirsiniz.

Mikrofon Açma/Kapatma:​

• Windows için C#: Mikrofon gibi donanım aygıtlarını yönetmek için C# ile System.Media kütüphanesi gibi araçları kullanabilirsiniz.
  • Python: Python ile mikrofon erişimini kontrol etmek için pyaudio veya sounddevice gibi kütüphaneleri kullanabilirsiniz. Ancak, güvenlik duvarı gibi daha derin sistem ayarlarını değiştirmek için ekstra yetkilere ve sistem çağrılarına ihtiyaç duyabilirsiniz.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...