Yazılım mühendisi olmak isteyen birisi nasıl yol izlemeli?

kmode exception
Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Şu anda C++ dilini biliyorum arkadaşlar, Assembly'ide yavaş yavaş çözmeye başladım ama şöyle bir sorunum var: Bu iki dilde sadece oyun hileleri yapmamda işime yarıyor. Ben ileride yazılım mühendisi olmak istiyorum ve güzel bir iş bulmak istiyorum yazılım bölümünde, ne öğrenmem lazım? Assembly'ide öğrendikten sonra kernel debbuger olayına zıplayıp ileride belki de Vanguard gibi bir anti-cheat yazabilirim diye düşünüyorum. Vanguard'ı kodlayan kişide zaten bir Türk. Belki kernel debbuger vs. öğrenip siber güvenlikte işe girerim veya bir oyun şirketine girip orada bir şeyler yaparım. Çok kararsızım, ileride nasıl yazılım ile alakalı bir iş bulacağım, hangi yolu takip etmem lazım? Hangi bölümü seçmeliyim? Hangi yazılım dillerini öğrenmeliyim? Aklımda bir sürü soru var.

Moderatörün son düzenlenenleri:
aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Türkiyede en çok iş yapan bölümler web uygulaması ve mobil uygulama. C++ öğrenip TR de hangi firmalarda çalışırsın diye düşünüyorum aklıma gelmiyor.Yurt dışında olsan Antivirüs firmaları felan var onlar belki olurdu. TR de Masaüstü .NET geliştiren bazı firmalar var onlarda otomasyon felan yazıyor firmalara özel ama onlarında sayısı 1 elin parmağını geçmez.

Üye
2 HİZMET YILI
Türkiyede benim sadece aklıma aselsan geldi C++ ile alakalı. Onun harici yurt dışında programlamada gelişirsen nvidia vb yerlerde çalışabilirsin.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum Türkuyede revacta olan mesleklerden biri web uygulama geliştirmek şuan için onü daha açık bir meslek

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Kankam öğrendiğin diller güzel ve iş görür ancak yanlış ülkedesin o yüzden burda o dillerle imkanların kısıtlı oluyor çünkü türkiyede çok kullanılmayan diller

Onaylı Üye
Ödüller
2
4 HİZMET YILI
İleride yurtdışına çıkma imkanın varsa sana çok yararı olur bu dillerin. Öyle bir imkan yoksa zor olsada Türkiyede de işine yarar diyebilirim.

kmode exception
Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
Teşekkürler beyler öneriler için, keyfim yerine geldi bir tık :peepo:

comme un bébé
Ultra Üye
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Dil öğrenmeye bak her şeyden önce, türkiye'de kazanamazsın.

Onaylı Üye
Ödüller
8
10 HİZMET YILI
İngilizce şart. Önerim yapay zeka tarafına yönelmenizdir kesinlikle, ileride kod bile yazmamıza gerek kalmayacak.

Onaylı Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
türkiye de de bu diller üzerinde birçok çalışan arkadaşım var fakat en büyük dertleri şerket değiştirmek istedikleri zaman pek bulamamaları artık kalıplar oturmuş okullarda felan da artık öğretilmiyor ama sen ne istiyorsan onu öğren sonrasında moralin bozulmasın neye şevkin varsa öğren algoritma mantığını kavradıktan sonra gerisi gelir

Onaylı Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Yazılım mühendisi olmak istiyorsan, temel programlama becerileri edinerek ve lisans eğitimi alarak başlayabilirsin.

kmode exception
Seçkin Üye
Ödüller
3
Sosyal
3 HİZMET YILI
türkiye de de bu diller üzerinde birçok çalışan arkadaşım var fakat en büyük dertleri şerket değiştirmek istedikleri zaman pek bulamamaları artık kalıplar oturmuş okullarda felan da artık öğretilmiyor ama sen ne istiyorsan onu öğren sonrasında moralin bozulmasın neye şevkin varsa öğren algoritma mantığını kavradıktan sonra gerisi gelir
Teşekkürler.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
RPA öğrenebilirsin türkiyede pek yok ve kullanıma çok açık

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
dil şart ben de yazılım okudum kendimi geliştirerek öğrendim youtube dan cok video izledim sana da tavsiye ederim

Seçkin Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI
Dil bilmen çok önemli birde matematik lazım

Seçkin Üye
Ödüller
2
2 HİZMET YILI

Onaylı Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Çok fazla kendini geliştirmelisin rakip çok

Uzman Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
azılım mühendisliği ya da bilgisayar mühendisliği bölümleri tercih ediliyor.
O kişiye bağlı biraz da. Kendini geliştirirsen evet sürdürebilirsin.
Derslere çalışıp kodlama dili öğrenmeye çalışabilirsin yada algoritma çalışabilirsin.