yazılım mühendisliği mi bilgisayar mühendisliği mi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
yazılım mühendisliği bilgisayar mühendisliğinin bir alt dalı aslında ama bilgisayardan mezun olanların yüzde 90 ı yazılım sektöründe çalışıyor. böyle düşündüğümüz zaman tamamen yazılım okuyup yazılım alanında daha uzman olmak daha mantıklı değil mi yanlışım varsa düzeltin sizin fikirlerinizi merak ediyorum
Not: yıldız teknik üniversitesi makine mühendisliği 3. Sınıfa gectım bolumumu severek okumuyorum bırakmayı dusunuyorum bu sene tekrar sınava gırdım.

Onaylı Üye
Ödüller
1
5 HİZMET YILI
o bölgedeki insanlar daha fazla göze çarpıyor gibi görünüyor

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
o bölgedeki insanlar daha fazla göze çarpıyor gibi görünüyor
ya zaten yazılım mühendisliği mezunları bilgisayar mühendisliği odasına da üye olabiliyor. yurt dışında yazılım mühendisliği olarak biliniyor ama türkiyede nedense bilgisayar adı altında toplanıyor.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum okuduğun bölümde güzel kolunda altın bileziğin var sen yıldız tenik üniversitesinde makine mühendisliği okudum de mesela bir işyerine girişte cv verirken

Adamı hava da kaparlar
Ama yazılımdaki gelecek çok daha büyük bence
Ama karar senin bu konuda

Griffin Premium
Ödüller
12
10 HİZMET YILI
Bilgisayar Mühendisi olan insanın önü hep açıktır erken yaşta çok büyük makamlara gelebilirler işini iyi yapanlar CEO bile olabilir. Yazılımı herkes yapıyor ama bilgisayar zordur ve temel ister.

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Bilgisayar Mühendisi olan insanın önü hep açıktır erken yaşta çok büyük makamlara gelebilirler işini iyi yapanlar CEO bile olabilir. Yazılımı herkes yapıyor ama bilgisayar zordur ve temel ister.
bana kalırsa bütün mühendislikler sağlam bir temel istiyor ben fen lisesi çıkışlıyım gerçekten kolay değil

Seçkin Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
kardeşim mühendis dediğin endüstri meslek lisesinden çıkmalı bu işin temeli burda bu adamlar iş yapan adamlar bana sorarsan pc mühendisliği

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
kardeşim mühendis dediğin endüstri meslek lisesinden çıkmalı bu işin temeli burda bu adamlar iş yapan adamlar bana sorarsan pc mühendisliği
meslek çıkışlılar işi pratiğe daha iyi döker temel olarak dersen eğer ama biz işin teorik kısmını da alıyoruz. olay makine başında geçirdiğin zamanda. sanayideki usta eğitim mi almış? ama şüphesiz ki benden çok daha iyidir. endüstri meslekteki kısımı mühendis olarak almıyorum ben usta olabilir ama mühendis değil.

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
yazılım tercih ederdim ama kendi hayatın kimse karışamaz tabikide

Süper Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Kardeşim ben bilgisayar mühendisliği 4. sınıf öğrencisi olarak söyliyim, bilgisyar mühendisliği ile yazılım mühendisliği arasında hemen hemen hiçbir fark yoktur, tek fark bilgisayar mühendisliğinde araya bir kaç donanım dersi eklemişler ama bu anlatılanlar çok yüzeysel bilgiler ve pek bi işe yaramayan bilgiler. Yinede çok zor dersler değil, o yüzden yazı tura gibi bişey bu, istediğine gidebilirsin. Bilgisayarın çalışma mantığınıda biraz öğreniyim diyosan bilgisayar mühendisliğini seçebilrisin.

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Dostum okuduğun bölümde güzel kolunda altın bileziğin var sen yıldız tenik üniversitesinde makine mühendisliği okudum de mesela bir işyerine girişte cv verirken

Adamı hava da kaparlar
Ama yazılımdaki gelecek çok daha büyük bence
Ama karar senin bu konuda
Kesinlikle katılıyorum. Artık herşey yazılım üzerine kurulu. Elimizdeki kumandalardan uçak kokpitlerine kadar. Yazılımın hangi dalında olacağın asıl önemli soru bence.

Onaylı Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
PC mühendisliğinin neredeyse tamamı zaten yazılım o yüzden yazılım okumanı tavsiye ederim

Onaylı Üye
Ödüller
2
5 HİZMET YILI
bilgisayar muhendisligi okursan zamanla firma nvdia gibi bir firma kurablrsn eger maddi durumun var ise

temmie
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
bence şu an ki bölümün de gayet güzel bırakmana pek gerek yok, tabi sevmiyorsan başka :) umarım istediğin bölümü okursun dostum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...