Yazılım öğrenmeye C# ile başlanmalı mı?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
İnsanı Öldürmeyen Şey Tuhaflaştırır
Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
C# başlamak mantıklı, çoğu dilin temelinde yatan konuların neredeyse hepsinin temelini burada görmüş olacaksın. Sonra bir dil öğrenirken konular ve mantık çok kolay gelecek sana. Ben kendi kendime deneyerek ve yabancı forumlardan çoğu şeyi öğrendim, bir süre sonra düzene sokmak içinse Murat Yücedağın C# derslerine bir göz gezdirdim. Youtubede ücretsiz olarak dersleri var düzenli olsun istiyorsan udemy üzerinden 30 tl civarı bir fiyata alabilirsin. Bazı kısımlar sıkıcı gelebilir fakat hepsi oturması gereken temeller. Bu eğitimi bitirdikten sonra istediğin dilde yazılım öğrenirken alışman gereken tek şey dilin syntaxı olacak. Algoritmik düşünüp yazmayı başardığında işin en ağır kısımlarından birini atlatmış oluyorsun.
Merak ettim de bu algoritma konusunda siz başarılımı sınız hocam ? yardım edebilir misiniz yani. biraz araştırdım da gözüm biraz korku ama vazgeçmedim.
önce C-sharp tan biraz gelişmeye çalışsam daha sonra algoritma ya geçsem nasıl olur ?

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
python'a başlamalısın kolay ve basit başlangıç noktası

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Algoritma ya tam olarak nasıl çalışabilirim algoritma (Kod) için nedir ?

Algoritma aslında programın çalışma sırasıdır dostum. Daha doğrusu bir sorunun çözümüne giden yolun planıdır, bunu ilk başta kod ile değil hayattan gerçek örnekler ile çalışmanı öneririm. Mesela bir gününün tahmini algoritmasını çıkartabilirsin. Ör:

1-)Sabah uyan
2-)Kavhaltı et
3-)Okula gitmek için çantanı al

Gibi. Sonrasında ise bunu detaylandır. Ör:

1-)Sabah uyan
2-)Saati kontrol et
Eğer saat 10:00'dan erken uyanmışsan 10'a kadar uyuyabilirsin uyu.
Eğer çantan hazırsa devam et
Eğer çantan hazır değilse çantanı hazırla sonra devam et

Bu şekilde aslında kodlamada çok kez kullandığımız if else yapısını kullanıyorsun. Kod öğrenirken örneğin switch-case yapısını gördüğünde bunuda hayattan örneklerle düşünmeni öneririm çünkü bunu yaparsan o yapıyı çok daha rahat kavramış olacaksın.

Bu gerçek hayat algoritmalarını tariflere uyarlayarak dene, örneğin çay yapmanın algoritmasını yazarak başlayabilirsin. Her eklediğin detayda algoritmik düşünme yeteneğini geliştirmiş olacaksın.
Merak ettim de bu algoritma konusunda siz başarılımı sınız hocam ? yardım edebilir misiniz yani. biraz araştırdım da gözüm biraz korku ama vazgeçmedim.
önce C-sharp tan biraz gelişmeye çalışsam daha sonra algoritma ya geçsem nasıl olur ?

Yukarıdada bahsettiğim gibi algoritma ve kodlama iç içe olan şeyler. İşi senin için birazcık sadeleştireyim, yazılım iki parçadan oluşuyor gibi düşün. Biri programın neyi ne zaman yapacağına karar verdiğin kısım (Algoritma) diğeri ise bunu yazıya döktüğün kısım (Kod). Aslında yukarıdaki örnektede kod yazmış oluyorsun. Sadece kod yerine Türkçe cümleler kullanmış oluyorsun. Algoritmayla planladın, sonrasında bunu koda döktün.

Önceki yorumlarda syntax nedir demişsin onuda açıklamak isterim. Syntax aslında kullandığın dilin yazım kuralları aslında.

Örneğin toplama yapan bir program yazdığını var sayalım bunu üç dilde yazıcam:

Türkçe:
ilk sayı 10'a eşit.
ikinci sayı 20'ye eşit.
sonuç ilk sayıyla ikinci sayının toplamına eşit.

C#:
int ilksayi = 10;
int ikincisayi = 20;
int sonuc = ilksayi + ikincisayi;

JS:
var ilksayi = 10
var ikincisayi = 20
var sonuc = ilksayi + ikincisayi

Üç yazım şeklindede program aynı şeyleri yapıyor fakat Türkçe'de "eşit" diye yazmam gerekti kodlama dillerinde ise "=" kullandım. Ayrıca kodlama dillerinde farklılık olarak birinde "int" diğerinde "var" yazdım. Aslında syntax bu demek. Dillerin kendilerine özgü syntaxları vardır. c# ta her kod satırının sonunda ";" işareti koyman gerekir fakat javascriptte buna ihtiyacın yoktur gibi. Sen yazarken yazdığın dilin syntaxına uyarsın. Algoritmik düşünmeni geliştirdikten sonra temeli bildiğin için aslında öğrenmen gereken tek şey yeni geçtiğin dilin syntaxıdır.

Gelelim sorunun tam cevabına. Öncelikle bu konuda başarılı mıyım sorusuna ben kendimi yeterince iyi bir yerde görmüyorum, fakat baktığında 23 yaşında uluslar arası çalışan bir şirkette Mid-Level Software Developer olarak aktif görev alıyorum. Bu konuya ne kadar hakim olduğum hakkında fikir verir diye düşünüyorum. İkinci olarak önce c# sonra algoritma sorusuna geliyorum ikisi birbiriyle iç içe şeyler sadece algoritma mantığını gerçek hayattan bahsettiğim gibi örnekler ile geliştirirsen daha hızlı kavrarsın. Ki zaten sen c# çalışmaya başladığında otomatik olarak algoritmada çalışmış olucaksın, algoritma çalıştığında ise tüm dillere olan yakınlığın artacak.

Umarım kafanı karıştırmamış ve açıklayabilmişimdir. Anlamadığın kısımları daha net açıklamak isterim. İstediğinde konu devamından veya özelden sorularını cevaplayabilirim.

İyi forumlar iyi çalışmalar dilerim :)

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Python, basit söz dizimi , geniş bir kütüphanesi ve C ve C++ gibi diğer popüler programlama dilleriyle entegrasyonu nedeniyle öğrenmesi kolay bir programlama dili olarak kabul edilir . Aslında, Gorton, öğrencilerin Align programında öğrendiği ilk dil olduğunu söylüyor. "Birçok bilgisayar bilimi kavramını hızlı bir şekilde kapsayabilirsiniz ve bunun üzerine inşa edilmesi nispeten kolaydır." Özellikle yeni başlayanlar arasında popüler bir programlama dilidir ve bu nedenle Python becerileri yüksek talep görmektedir.

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
İngilizcen yoksa işin çok çok daha zor olur diye düşünüyorum

Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Algoritma aslında programın çalışma sırasıdır dostum. Daha doğrusu bir sorunun çözümüne giden yolun planıdır, bunu ilk başta kod ile değil hayattan gerçek örnekler ile çalışmanı öneririm. Mesela bir gününün tahmini algoritmasını çıkartabilirsin. Ör:

1-)Sabah uyan
2-)Kavhaltı et

Gibi. Sonrasında ise bunu detaylandır. Ör:

1-)Sabah uyan
2-)Saati kontrol et
Eğer saat 10:00'dan erken uyanmışsan 10'a kadar uyuyabilirsin uyu.
Eğer çantan hazırsa devam et
Eğer çantan hazır değilse çantanı hazırla sonra devam et

Bu şekilde aslında kodlamada çok kez kullandığımız if else yapısını kullanıyorsun. Kod öğrenirken örneğin switch-case yapısını gördüğünde bunuda hayattan örneklerle düşünmeni öneririm çünkü bunu yaparsan o yapıyı çok daha rahat kavramış olacaksın.

Bu gerçek hayat algoritmalarını tariflere uyarlayarak dene, örneğin çay yapmanın algoritmasını yazarak başlayabilirsin. Her eklediğin detayda algoritmik düşünme yeteneğini geliştirmiş olacaksın.

Yukarıdada bahsettiğim gibi algoritma ve kodlama iç içe olan şeyler. İşi senin için birazcık sadeleştireyim, yazılım iki parçadan oluşuyor gibi düşün. Biri programın neyi ne zaman yapacağına karar verdiğin kısım (Algoritma) diğeri ise bunu yazıya döktüğün kısım (Kod). Aslında yukarıdaki örnektede kod yazmış oluyorsun. Sadece kod yerine Türkçe cümleler kullanmış oluyorsun. Algoritmayla planladın, sonrasında bunu koda döktün.

Önceki yorumlarda syntax nedir demişsin onuda açıklamak isterim. Syntax aslında kullandığın dilin yazım kuralları aslında.

Örneğin toplama yapan bir program yazdığını var sayalım bunu üç dilde yazıcam:

Türkçe:
ilk sayı 10'a eşit.
ikinci sayı 20'ye eşit.
sonuç ilk sayıyla ikinci sayının toplamına eşit.

C#:
int ilksayi = 10;
int ikincisayi = 20;
int sonuc = ilksayi + ikincisayi;

JS:
var ilksayi = 10
var ikincisayi = 20
var sonuc = ilksayi + ikincisayi

Üç yazım şeklindede program aynı şeyleri yapıyor fakat Türkçe'de "eşit" diye yazmam gerekti kodlama dillerinde ise "=" kullandım. Ayrıca kodlama dillerinde farklılık olarak birinde "int" diğerinde "var" yazdım. Aslında syntax bu demek. Dillerin kendilerine özgü syntaxları vardır. c# ta her kod satırının sonunda ";" işareti koyman gerekir fakat javascriptte buna ihtiyacın yoktur gibi. Sen yazarken yazdığın dilin syntaxına uyarsın. Algoritmik düşünmeni geliştirdikten sonra temeli bildiğin için aslında öğrenmen gereken tek şey yeni geçtiğin dilin syntaxıdır.

Gelelim sorunun tam cevabına. Öncelikle bu konuda başarılı mıyım sorusuna ben kendimi yeterince iyi bir yerde görmüyorum, fakat baktığında 23 yaşında uluslar arası çalışan bir şirkette Mid-Level Software Developer olarak aktif görev alıyorum. Bu konuya ne kadar hakim olduğum hakkında fikir verir diye düşünüyorum. İkinci olarak önce c# sonra algoritma sorusuna geliyorum ikisi birbiriyle iç içe şeyler sadece algoritma mantığını gerçek hayattan bahsettiğim gibi örnekler ile geliştirirsen daha hızlı kavrarsın. Ki zaten sen c# çalışmaya başladığında otomatik olarak algoritmada çalışmış olucaksın, algoritma çalıştığında ise tüm dillere olan yakınlığın artacak.

Umarım kafanı karıştırmamış ve açıklayabilmişimdir. Anlamadığın kısımları daha net açıklamak isterim. İstediğinde konu devamından veya özelden sorularını cevaplayabilirim.

İyi forumlar iyi çalışmalar dilerim :)
Hocam, Tekrardan teşekkürler Yorumunuz ve yardımınız için. Mantığını anlamaya başladım.
Verdiğiniz tavsiyeleri uygulayacağım.
Bir Sorunum olursa da izin verdiğiniz üzere sizi rahatsız etmekten çekinmem bilginiz olsun :) <3
Esenlikle Kalın.

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Hocam, Tekrardan teşekkürler Yorumunuz ve yardımınız için. Mantığını anlamaya başladım.
Verdiğiniz tavsiyeleri uygulayacağım.
Bir Sorunum olursa da izin verdiğiniz üzere sizi rahatsız etmekten çekinmem bilginiz olsun :) <3
Esenlikle Kalın.
Kesinlikle herşeyi sorabilirsin, eğer anlamana yardımcı olabildiysem ne mutlu bana :)

Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
Postu geç gördüm ancak düşüncem hangi dille başladığının hiçbir önemi olmadığıdır kankacım. Sonuçta yazılım dilleri bilgisayar ile iletişim kurmak için birer araç. Ancak tabii yazılım işinde hangi yöne gitmek istediğine dair bir fikir oluşturması ve algoritma oluşturma mantığını geliştirebilmen açısından C# ideal diyebilirim.

C# öğrendiğin taktirde:
- XAMARIN ile mobil uygulamalar oluşturabilirsin.
- .Net ile web siteleri oluşturabilirsin.
- Unity ile oyun programlayabilirsin.
- ML.NET gibi kütüphaneleri kullanarak makine öğrenmesi ve yapay zeka üzerine çalışabilirsin.

Tüm bunların yanında High level yazılım dillerinin ben diyeyim yüzde 80 sen de 90 kadarının syntax'ı benzer olduğu için rahatlıkla farklı dilleri öğrenebilirsin.

Seçkin Üye
Ödüller
10
9 HİZMET YILI
Postu geç gördüm ancak düşüncem hangi dille başladığının hiçbir önemi olmadığıdır kankacım. Sonuçta yazılım dilleri bilgisayar ile iletişim kurmak için birer araç. Ancak tabii yazılım işinde hangi yöne gitmek istediğine dair bir fikir oluşturması ve algoritma oluşturma mantığını geliştirebilmen açısından C# ideal diyebilirim.

C# öğrendiğin taktirde:
- XAMARIN ile mobil uygulamalar oluşturabilirsin.
- .Net ile web siteleri oluşturabilirsin.
- Unity ile oyun programlayabilirsin.
- ML.NET gibi kütüphaneleri kullanarak makine öğrenmesi ve yapay zeka üzerine çalışabilirsin.

Tüm bunların yanında High level yazılım dillerinin ben diyeyim yüzde 80 sen de 90 kadarının syntax'ı benzer olduğu için rahatlıkla farklı dilleri öğrenebilirsin.
güzel yorumun için teşekkürler . Tastamam Doğrusun. :

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Başlangıç için ingilizcenizi geliştirmek ve daha sonra yazılım dillerine Python ile giriş yapmak doğru seçeneklerden biri olacaktır.

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
ilk başta ingilizcenin iyi olması lazım. İkinci olarak ben meslek lisesinde Python dilinde başladım pythonda argümanlar ve noktalama işaret falan daha basit olduğu için temel atmak için güzel bir başlangıç gibi. ve bazı sitelerden de destek alarak kendimi geliştirdim sen de bence aynı şekilde yapabilirsin en kolay dil olan Python dan başlamanı tavsiye ederim ama sen bilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Syntax nedir? Türkçe anlamı söz dizimi olan ingilizce bir sözcüktür. Programlamada kullanılan dilin kurallarının tamamına syntax denir. Burada sizlere syntax yani türkçe anlamıyla söz dizimi

Algoritma; belirli bir problemin ya da sorunun çözümü için ihtiyaç duyulan tüm işlemlerin sıralı ve mantıksal olarak ifade edilme şeklidir.

Algoritmalar açıkça belirtilmiş bir başlangıcı ve sonu olan işlemler kümesidir.
Algoritma; programlama ya da yazılım geliştirmenin yanı sıra, günlük hayattaki aktiviteler, matematik gibi derslerde karşılaşılan sorunları daha kolaylıkla çözme olanağı sağlar. Bizim farkında bile olmadığımız, hayatımızın birçok yerinde algoritma örnekleri mevcut. Programlama mantığında bir algoritmanın başlatılması için dışarıdan gelen girdiler “değişken” olarak tanımlanır. Algoritmadaki döngüler ve işlemler ise bu değişkenler üzerinden gerçekleşir.
Post automatically merged:

herşeyin başlangıcı bana göre C# ögrenmektir bunu öğrenirseniz birçok kodlamada işiniz kolaylaşır

C# Nedir Ne İşe Yarar?​

Yeni nesil programlama dili olan C sharp programlama konusunda yenilikleri de beraberinde getirmektedir. C# sunucu ve gömülü sistemleri için tasarlanmıştır. Microsoft tarafından geliştirilen C# .NET ortamında kullanılmak üzere geliştirilmiştir. Dilin tasarlanmasında Anders Hejlberg öncülük etmiştir. Zamanla gelişen bu programlama dili artık gerek masaüstü olsun gerek web uygulamaları olsun çoğu yerde kullanılmaktadır.
Post automatically merged:

C# tavsiyem

Son düzenleme:
Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
başlanabilir ben nodejs ile başlamıştım sonra python, php öğrendim

Süper Üye
Ödüller
5
3 HİZMET YILI
Başlayabilirsin, eğer hata yaparsan hemen pes etme bu işler deneye deneye öğreniliyor.

bir ucaktik dustuk bir gemiydik battik
Efsane Üye
Ödüller
10
6 HİZMET YILI
pythonla başlayabilirsin

Ultra Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Evet MERHABA c# cidden başlanmasi için çok güzel bir dil fakat kendimi nasıl geliştiririm diyorsun udemy de binlerce kurs var anlatımlarida çok iyi sorularını çevrimiçi soru atabiliyorsun ödev falan veriyorlar çok yararli oluyorlar bir de yapamadıgın şeyi forumdada konu açıp danişabilirsin bilen arkadaşlar illa ki yardim ediyor iyi şanslar dilerim dostum

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Programlama dillerini birer alfabe olarak dusunebilirsin. Asil odaklanmam gereken sey bir programin nasil ortaya ciktigidir. Programlama yaparken ya da bir programi calistirmak gerekirken bilgisayarin nasil dusundugunu ona bu programi nasil calistirman gerektigini anlatmaktir. Yani bir programlama dilinden ote bir programi nasil gelistirmen gerektigine odaklanman gerekiyor. Bunu gunumuzde algoritmalar olarak adlandirabiliriz. Herkes bunun savunucusudur diye dusunuyorum. Sen bir programlama dilini ogrendikten ve mantigini cozdukten sonra diger programlama dillerinin Syntaxini daha rahat bir sekilde ogrenebilirsin. Daha oncesinde programlama ile ilgili bir tecrubeye sabit degilsen Syntaxi basit olan Python'dan baslayabilirsin. Algoritma bilgini gelistirdikten sonra ise odaklanmak istedigin alan ile ilgili olan programlama diline gecis yapip proje bazli bir ilerleme kaydedebilirsin. Fakat dedigim gibi olayin basi kesinlikle Algoritma temelini iyi oturtmakta yatiyor. Eger algoritma temelin yoksa Stackoverflowdan copypaste yapmaktan ve youtube da yapilan projeleri izleyerek kod yazmaktan oteye gidemezsin dostum. Deginmeden de edemeyecegim. Bu kaynaklarin hepsine erismek icin Ingilizce diline orta seviyede bir hakimiyet kurman gerekiyor.
Iyi forumlar dilerim.

Onaylı Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
yazılım konusunda az çok fikir sahibiysen ve ingilizcen iyiyse c# ile başlayabilirsin. çok zor bir dil değil bence

Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
ingilizce geliştirerek python ile başlarsan en temelden başlarsın c# ile başlıyım diyosan source kodları inceleyerek fonksiyonlark öğrenmen kolay olur github girip source bulabilirsin

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...