- Konuyu başlatan
-
Merak ettim de bu algoritma konusunda siz başarılımı sınız hocam ? yardım edebilir misiniz yani. biraz araştırdım da gözüm biraz korku ama vazgeçmedim.C# başlamak mantıklı, çoğu dilin temelinde yatan konuların neredeyse hepsinin temelini burada görmüş olacaksın. Sonra bir dil öğrenirken konular ve mantık çok kolay gelecek sana. Ben kendi kendime deneyerek ve yabancı forumlardan çoğu şeyi öğrendim, bir süre sonra düzene sokmak içinse Murat Yücedağın C# derslerine bir göz gezdirdim. Youtubede ücretsiz olarak dersleri var düzenli olsun istiyorsan udemy üzerinden 30 tl civarı bir fiyata alabilirsin. Bazı kısımlar sıkıcı gelebilir fakat hepsi oturması gereken temeller. Bu eğitimi bitirdikten sonra istediğin dilde yazılım öğrenirken alışman gereken tek şey dilin syntaxı olacak. Algoritmik düşünüp yazmayı başardığında işin en ağır kısımlarından birini atlatmış oluyorsun.
hocam değerli yorumunuz için teşekkür ederim. Algoritma ya tam olarak nasıl çalışabilirim algoritma (Kod) için nedir ?
Merak ettim de bu algoritma konusunda siz başarılımı sınız hocam ? yardım edebilir misiniz yani. biraz araştırdım da gözüm biraz korku ama vazgeçmedim.
önce C-sharp tan biraz gelişmeye çalışsam daha sonra algoritma ya geçsem nasıl olur ?
Hocam, Tekrardan teşekkürler Yorumunuz ve yardımınız için. Mantığını anlamaya başladım.Algoritma aslında programın çalışma sırasıdır dostum. Daha doğrusu bir sorunun çözümüne giden yolun planıdır, bunu ilk başta kod ile değil hayattan gerçek örnekler ile çalışmanı öneririm. Mesela bir gününün tahmini algoritmasını çıkartabilirsin. Ör:
1-)Sabah uyan
2-)Kavhaltı et
3-)Okula gitmek için çantanı al
Gibi. Sonrasında ise bunu detaylandır. Ör:
1-)Sabah uyan
2-)Saati kontrol et
Eğer saat 10:00'dan erken uyanmışsan 10'a kadar uyuyabilirsin uyu.
3-)Okula gitmek için çantanı al
Eğer çantan hazırsa devam et
Eğer çantan hazır değilse çantanı hazırla sonra devam et
Bu şekilde aslında kodlamada çok kez kullandığımız if else yapısını kullanıyorsun. Kod öğrenirken örneğin switch-case yapısını gördüğünde bunuda hayattan örneklerle düşünmeni öneririm çünkü bunu yaparsan o yapıyı çok daha rahat kavramış olacaksın.
Bu gerçek hayat algoritmalarını tariflere uyarlayarak dene, örneğin çay yapmanın algoritmasını yazarak başlayabilirsin. Her eklediğin detayda algoritmik düşünme yeteneğini geliştirmiş olacaksın.
Yukarıdada bahsettiğim gibi algoritma ve kodlama iç içe olan şeyler. İşi senin için birazcık sadeleştireyim, yazılım iki parçadan oluşuyor gibi düşün. Biri programın neyi ne zaman yapacağına karar verdiğin kısım (Algoritma) diğeri ise bunu yazıya döktüğün kısım (Kod). Aslında yukarıdaki örnektede kod yazmış oluyorsun. Sadece kod yerine Türkçe cümleler kullanmış oluyorsun. Algoritmayla planladın, sonrasında bunu koda döktün.
Önceki yorumlarda syntax nedir demişsin onuda açıklamak isterim. Syntax aslında kullandığın dilin yazım kuralları aslında.
Örneğin toplama yapan bir program yazdığını var sayalım bunu üç dilde yazıcam:
Türkçe:
ilk sayı 10'a eşit.
ikinci sayı 20'ye eşit.
sonuç ilk sayıyla ikinci sayının toplamına eşit.
C#:
int ilksayi = 10;
int ikincisayi = 20;
int sonuc = ilksayi + ikincisayi;
JS:
var ilksayi = 10
var ikincisayi = 20
var sonuc = ilksayi + ikincisayi
Üç yazım şeklindede program aynı şeyleri yapıyor fakat Türkçe'de "eşit" diye yazmam gerekti kodlama dillerinde ise "=" kullandım. Ayrıca kodlama dillerinde farklılık olarak birinde "int" diğerinde "var" yazdım. Aslında syntax bu demek. Dillerin kendilerine özgü syntaxları vardır. c# ta her kod satırının sonunda ";" işareti koyman gerekir fakat javascriptte buna ihtiyacın yoktur gibi. Sen yazarken yazdığın dilin syntaxına uyarsın. Algoritmik düşünmeni geliştirdikten sonra temeli bildiğin için aslında öğrenmen gereken tek şey yeni geçtiğin dilin syntaxıdır.
Gelelim sorunun tam cevabına. Öncelikle bu konuda başarılı mıyım sorusuna ben kendimi yeterince iyi bir yerde görmüyorum, fakat baktığında 23 yaşında uluslar arası çalışan bir şirkette Mid-Level Software Developer olarak aktif görev alıyorum. Bu konuya ne kadar hakim olduğum hakkında fikir verir diye düşünüyorum. İkinci olarak önce c# sonra algoritma sorusuna geliyorum ikisi birbiriyle iç içe şeyler sadece algoritma mantığını gerçek hayattan bahsettiğim gibi örnekler ile geliştirirsen daha hızlı kavrarsın. Ki zaten sen c# çalışmaya başladığında otomatik olarak algoritmada çalışmış olucaksın, algoritma çalıştığında ise tüm dillere olan yakınlığın artacak.
Umarım kafanı karıştırmamış ve açıklayabilmişimdir. Anlamadığın kısımları daha net açıklamak isterim. İstediğinde konu devamından veya özelden sorularını cevaplayabilirim.
İyi forumlar iyi çalışmalar dilerim
Kesinlikle herşeyi sorabilirsin, eğer anlamana yardımcı olabildiysem ne mutlu banaHocam, Tekrardan teşekkürler Yorumunuz ve yardımınız için. Mantığını anlamaya başladım.
Verdiğiniz tavsiyeleri uygulayacağım.
Bir Sorunum olursa da izin verdiğiniz üzere sizi rahatsız etmekten çekinmem bilginiz olsun<3
Esenlikle Kalın.
güzel yorumun için teşekkürler . Tastamam Doğrusun. :Postu geç gördüm ancak düşüncem hangi dille başladığının hiçbir önemi olmadığıdır kankacım. Sonuçta yazılım dilleri bilgisayar ile iletişim kurmak için birer araç. Ancak tabii yazılım işinde hangi yöne gitmek istediğine dair bir fikir oluşturması ve algoritma oluşturma mantığını geliştirebilmen açısından C# ideal diyebilirim.
C# öğrendiğin taktirde:
- XAMARIN ile mobil uygulamalar oluşturabilirsin.
- .Net ile web siteleri oluşturabilirsin.
- Unity ile oyun programlayabilirsin.
- ML.NET gibi kütüphaneleri kullanarak makine öğrenmesi ve yapay zeka üzerine çalışabilirsin.
Tüm bunların yanında High level yazılım dillerinin ben diyeyim yüzde 80 sen de 90 kadarının syntax'ı benzer olduğu için rahatlıkla farklı dilleri öğrenebilirsin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?