Seçkin Üye
Yazılım hakkında tek bildiğim teknolojiyle alakalı olduğu. Eğer siz de öyleyseniz, soracağım sorulara muhtemel verilecek cevaplardan benimle faydalanın abi. Klişe "Yazılım nedir günümüzdeki yeri nedir? vb. sorulardan sıyrılarak bu başlığa soru yazacağım. Başlayalım:
-
Yazılım dilleri nelerdir? Hangi dil hangi alanda kullanılır gibi bir şey vaki mi yoksa bir dil birden fazla amaç için kullanılabilir mi?
Hiç yazılım bilmeyen birisi için -alaylı ya da benim gibi üniversite için öğrenecek fark etmez- ilk soru çok önemli diye düşünüyorum
-Yazılıma yeni başlayan birisi hangi dille başlamalı? Zor ya da kolay olarak sınıflandırılabilir mi? Daha doğrusu bu öğrenen kişi için çok önem teşkil ediyor mu? Kısaca, "Abi men yazlım öğrencem hangi şeyle başlim?"
-Yazılım öğrenmenin yolları nelerdir?
-Yazılım öğrenmek için ne gibi cihaz donanımlarına sahip olmalıyız?
-Bu yolda yabancı kaynakların önemi nedir? Türkiye'deki kaynaklar yeterli mi?
-Üniversiteye hazırlık amaçlı öğrenmek isteyenlere ne önerirsiniz?
-Bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliğinin "yazılım" kulvarında birbirine göre durumları nedir? Yazılım, devlet üniversitelerinde pek yaygın olmamasıyla birlikte
bilgisayar mühendisliği çok ciddi başarılarla öğrenci almakta.
-Hangi üniversiteler yazılım konusunda öğrencilerini hakkıyla hazırlıyor?
-
Yazılım dilleri nelerdir? Hangi dil hangi alanda kullanılır gibi bir şey vaki mi yoksa bir dil birden fazla amaç için kullanılabilir mi?
Hiç yazılım bilmeyen birisi için -alaylı ya da benim gibi üniversite için öğrenecek fark etmez- ilk soru çok önemli diye düşünüyorum
-Yazılıma yeni başlayan birisi hangi dille başlamalı? Zor ya da kolay olarak sınıflandırılabilir mi? Daha doğrusu bu öğrenen kişi için çok önem teşkil ediyor mu? Kısaca, "Abi men yazlım öğrencem hangi şeyle başlim?"
-Yazılım öğrenmenin yolları nelerdir?
-Yazılım öğrenmek için ne gibi cihaz donanımlarına sahip olmalıyız?
-Bu yolda yabancı kaynakların önemi nedir? Türkiye'deki kaynaklar yeterli mi?
-Üniversiteye hazırlık amaçlı öğrenmek isteyenlere ne önerirsiniz?
-Bilgisayar mühendisliği ve yazılım mühendisliğinin "yazılım" kulvarında birbirine göre durumları nedir? Yazılım, devlet üniversitelerinde pek yaygın olmamasıyla birlikte
bilgisayar mühendisliği çok ciddi başarılarla öğrenci almakta.
-Hangi üniversiteler yazılım konusunda öğrencilerini hakkıyla hazırlıyor?