Yazılımlar hakkında

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Yazılımcı veya bilgisayardan iyi anlayan arkadaşlar birkaç sorum var bende iyi anlıyorum ancak bu sorular kafamı çok kurcaladı
-Isı performansta gözle görülür düşüş yaşatır mı
-Telefonlarda ve bilgisayar driverlerinin parçalarla uyuşmazlığı olabilir mi( ör: GTX1650 ekran kartına yeni sürüm driver yüklemiyorum çünkü uyuşmazlığı var) böyle bir durum söz konusu mu

Şimdiden cevaplayan herkese teşekkür ederim

Süper Üye
Ödüller
10
Sosyal
8 HİZMET YILI
Evet ısı performansta gözle görülür düşüş yaşatır. Bu durum 60 dereceden 65 dereceye çıktığında yaşanmaz fakat ısınan parçalar yavaş çalışmaya başlar. Hatta fazla ısınma durumunda bilgisayar kendini korumak için kapatacaktır. Tabii bu durum parçaya göre değişkenlik gösterir. Yeni nesil bir işlemci yüksek derecede daha az donma/kasma yaşatırken eski işlemciler daha dayanıksız olduğu için daha fazla zorlanacak ve yavaşlayacaklardır.

Bilgisayar parçaları driver uyuşmazlığı yaşatmaz. Yeni sürümler eski donanım parçalarına gelmez fakat bu parçaların desteklediği driver sürümleri vardır. O sürümleri yükleyerek kullanabilirsin. Telefonlarda ise driver yükleme gibi bir durum zaten yok, üretici kimse hangi yazılım sürümünü hangi cihazlara gönderiyorsa otomatik olarak o sürümleri yükleyebilirsin ekstra bir driver yükleme durumu yok.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Peki Pardus ve macOS bir işletim sistemi midir yoksa linux üzerine kurulmuş bir temamıdır

Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
hemde ne fark yaratır şok olursun 20-30fps oynatır

☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆
Süper Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
ısı gözle görürlürü geçtim kimi anakartlarda koruma var kapatıyor bilgisayarı yanmaması için yani performans düşüklüğü yaşarsın driverları desteklememe gibi birşey söz konusu olamaz

neither false nor fake
Emektar Üye
Ödüller
9
Sosyal
6 HİZMET YILI
oncelikle isi tabii ki performans dususu yaratir. hatta cok yuksek isilarda parca zarar gormemek icin kendi kendine downvoltage yapar. ikinci sorun da eski kartlar bir yerden sonra guncelleme almayi birakirlar. geforce exp veya radeon adrenalinden 2080 yilinda bile belki update alir uygulama ancak sizin kartlariniz icin olmaz onlar.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Cevaplarınız için tek tek teşekkür ederim ben bilgisayarım ısındığı zaman sadece 4 fps bir fark yapıyor o yüzden sormuştum tekrardan hepinize çok teşekkür ederim

Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
tabi yaratır benim pc baya ısınıyordu içini temizlemediğimden temizleyince 30 fps fark etti en az

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
bana yazılımı adam akıllı bilen biri ulaşabilirmi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...