Yemek tarifi : Kuymak-Mıhlama

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
DoctorHeal
Süper Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Evet selamın aleyküm dostlar ben emre trabzon/ofluyum. Bizim oraların meşhur bir kahvaltı da aslında her öğün yeriz ama aslen sabah kahvaltı da yenen bir yemeği diyeyim. Nasıl yapılır tarifi ekliyorum. Trabzon usulü ananıza ebenize yaptırın. Zayıf arkadaşlar her sabah bundan yiyin 1 ayda camış gibi olursunuz. BU ARADA iki adını yazdım ikisi de denir.
  1. İlk olarak tereyağınızı tavada eritin. Elinizde Trabzon tereyağı yoksa diğer tereyağlardan kullanabilirsiniz ancak Trabzon tereyağı kullanırsanız daha lezzetli olacaktır. Yağınız eriyince fazla bekletmeyin çünkü tereyağ çabuk yanar ve hoş kokusunu kaybeder.
  2. Daha sonra eriyen tereyağına mısır ununu ekleyin ve karıştırın ocağın altı mümkün olduğunca kısık kalsın ve yavaş yavaş karıştırarak unu kavurun. Unun rengi açık bir kahverengi olunca su ekleyeceksiniz.
  3. Eğer unun kavrulması tamamsa sıcak suyu yavaşça eklemeye başlayın. Bir – bir buçuk bardak sonra kıvamı hoşunuza giderse su eklemeyebilirsiniz. Kıvam uygun gelmediyse 2 bardağa kadar sıcak su ekleyip karıştırmaya devam edin.
  4. Su ekleme işlemi bitince tuzu da ekleyip karıştırın.
  5. En son kıvamını alan kuymağa peyniri ekleyip erimesini bekleyin. Eriyince ocağın altını kapayın.
Not: Elbetteki elinizde Trabzon tereyağı ve peyniri yoksa standart teryağ e farklı tür peynir kullanabilirsiniz. Ancak gerçek lezzetini yakalamak istiyorsanız bunlar önemli.

Not 2: Sadece Trabzon tereyağı değil bütün tereyağ çeşitleri çabuk yanmaya müsaittir. Eritirken dikkatli olmakta fayda var.

Banlı Üye
6 HİZMET YILI
Faydali Bilgi Bunu Yapmaya Calısacam İnş :)

Bizimle Paylastigin icin tşk ederiz :)

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
İçine tereyağı girmese yerdim de yiyemiyorum bir türlü tereyağını sevemedim gitti

Basketball player
Süper Üye
Ödüller
9
8 HİZMET YILI
bir benmi yiğemiyorum böyle şeyleri

Bu da geçer
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Peynirin bir ismi var mı ? Trabzon peyniri diyerek mi alacağız ayrıca her peynircilerde bulunur mu ?

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Çok kalorisi yüksek olmasa muhteşeme bir şey ya :D

Uzman Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Dükkanda oturuyom canım çekti be krall

Onaylı Üye
Ödüller
5
8 HİZMET YILI
böyle şeyler buralarda pek mümkün olmuyor ama denenir sağol ^^

Seçkin Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Ahahah hiç beklemediğim bir konuydu ama canım çekti kaydettim lazım olur

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...