Yeni başlayanlar için öğrenmesi kolay 5 programlama dili!

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
9 HİZMET YILI
1-Pyhton
Programlama öğrenen insanların genellikle ilk tercih ettiği yerlerden biridir.Her ne kadar meslek liselerinde ilk C# öğretilse de bence ilk öğretilmesi gereken programlama dillerinden birisi Pyhton'dur.Python nesne yönelimli, yorumsal,modüler ve etkileşimli, yüksek seviyeli bir dildir.

2-Ruby
1995 yılında Japon asıllı “Matz” lakaplı Yukihiro Matsumoto tarafından geliştirilen, Nesne Tabanlı, Yorumlanan Okunabilirlik seviyesi oldukça yüksek, WhiteSapace bağımsız, tab boşluk kullanılabilir, Python programlama diline oldukça benzeyen bir programlama dilidir.Ruby’de herşey nesnedir

3-JavaScript

JavaScript’i öğrenmeden önce JavaScript’i Java ile karıştırmamayı öğrenmeniz gerekiyor.Bunuda öğrenmek için benim önceden yazdığım "JavaScript Nedir?" konuma bakabilirsiniz.Ve bununla ilgili her bilgide var

4-C#
C#,, Microsoft'un geliştirmiş olduğu yeni nesil programlama dilidir.Yine Microsoft tarafından geliştirilmiş .NET Teknolojisi için geliştirilmiş dillerden biridir.Microsoft tarafından geliştirilmiş olsa da ECMA ve ISO standartları altına alınmıştır.Biraz pratik ile gayet iyi öğrenebilirsiniz

5-C++
Bazıları hatta bir çok insan katılmayacak ama ben bu programlama dilini daha kolay kavradım.C++, 1979 yılında Bjarne Stroustrup tarafından Bell Labs’
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap
geliştirilen nesne yönelimli ve yüksek seviyeli, genel maksatlı programlama dilidir. C++’ın ilk ismi “C with classes” dir ve C programlama dilinin bir eklentisi olarak işlev görmektedir.

Bunları genel anlamda öğrenmek için online ders,pdf,video izleyebilirsiniz.Umarım yardımım dokunmuştur :)

Onaylı Üye
Ödüller
2
6 HİZMET YILI
Birinin bana öğretip öğretemeyeceğini öğrenmek istiyorum

What Happn After U Lose
Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
I can teach you if u want this

ϟ playing pubg ϟ
Süper Üye
6 HİZMET YILI
açıklama için teşekkürler

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
teşekkürler,phyton ile başlayın derim bir pc mühendisi olarak. Ancak 1 programlama dilinde uzmanlaşın diğerlerinden de bilin elbet ama birini mutlaka çok iyi bilin

Üye
9 HİZMET YILI
teşekkürler ellerine sağlık, pythona başlayalı günler oldu bakalım nasıl ilerleyecek

Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
Teşekkürler hocam yeni başlıyacak olan arkadaşlar için yararlı bir bilgi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...