Yeni Başlayanlar İçin Unity Rehberi 1

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
6 HİZMET YILI
Bu benim ilk konum olduğu için bir kaç amatörlüklerim olabilir. Olduysa kusura bakmayın.

Konudaki Rehber Unity sürümü; 2019.3.3f1

Arayüzü Tanıyalım

1 - Giriş
Unity'yi açtığınızda karşınıza böyle bir ekran gelecektir şimdi ben hepsini teker teker tanıtıcağım. Bu arada standart görünümü bu değil siz Window > Layouts > 2 by 3 diğerek böyle yapabilirsiniz ben böyle alıştığım için rehberde böyle kullanıcağım.

UvZoLR.png

2 - Hierarchy
Hierarchy, sahnemizin içindeki objelerin gözüktüğü alandır. Bur da bir objeye isim verebilir bir objeyi bir objenin Childi(yani alt objesi) yapabiliriz.

XnznoD.png

3 - İnspector
İnspector, Hierachy veya Scene bölümünden seçtiğimiz objelerin ayarlarını yapmamızı ve o objeye Layer veya Tag eklememizi sağlar.

xSrd20.png

4 - Scene
Scene penceresinden oyunumuzu kamera dışından görebiliriz objeleri taşıyabilir,döndürebilir ve boyutlarıyla oynayabiliriz.

W6haUI.png

5 - Game
Game penceresi kameramızı gösterir kamera ne görürse Game de onu görür (binevi oyunu gösterir).

c4mxK9.png

6 - Project
Project penceresinden oyunumuzun kullandığı dosyaları(Modeller, Spritelar(görseller), Prefablar(objelerin dosyalaşmış hali), Sesler) görebiliriz. İstersek Projet bölümüne sağ tıklayarak kendi materyalimizi, spriteımızı, kodumuzu oluşturabiliriz.
mtl0Wk.png

2. Rehbere geçmek için;xxxxxx ekliyecem

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
yavaş yavaş yapmaya çalışıyorum paylaşmaya devam edersen baya işime yarar teşekkürler

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
Başlamayı düşünüyordum konu yararlı olmuş devamı gelir inşallah

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
eline saglık kardeşim emek kokan bir paylaşım ayrıca yeni başlayan arakdaşlar içinde yararlı bir konu olmuş

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Eline emeğine sağlık. Faydalı bir konu olmuş.

Süper Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
kardeşim eline sağlık 10 numara bilgilendirme vermişin bilmiyen insanlarda pratik yaparak kendini geliştirebilir

GhosT
Seçkin Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
uğraşanlar için faydalı olacak. eline sağlık

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...