Yeni Başlayanlar: Lua Nedir?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Ultra Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Lua C dilinden üretilme bir Scripting dilidir. Scripting dili ne demek tabi onu da kısaca açmak gerekirse sistematik yazılımların üretilmesi yerine daha çok çalışma zamanında programı derlemeden yeniden kodlamak amacıyla kullanılır.

Lua bir çok projede scripting dili olarak kullanılmış güzel bir dildir. VBScript gibi Windows ortamına bağımlı kalmadan bir çok platformda derlenebilmektedir. Eğer bir VBScript veya VBA kodu geliştirmişseniz, geliştirdiğiniz script sadece Windows ortamında çalışacağını bilmenizde fayda var.

Lua C dilinden gelen yapısıyla VBScript ve JavaScript'e nazaran Memory Management konusunda oldukça başarılı bir kaynak yönetimine sahiptir. Her ne kadar C++ yapısında olmamasından dolayı nesnel olmasada JavaScript gibi script yapısında nesne ve tablo üretebilmektedir. Ancak bu yapılar Lua'da özellikle üzerine bastırarak söylemem gerekir ki Memory Management yapısı oldukça güçlüdür. Özellikle kullanıldığı Cheat Engine uygulaması ile de Memory Management özelliklerinin gücünü de göstermiştir. En önemli uygulamalarından biri olduğuna inandığım Corona, Lua sayesinde geliştirilen scriptler ile mobil alanda hem Android hem de IOS ortamına derleme yapabilmektedir.

Banlı Üye
9 HİZMET YILI
bilgilendirdiğin için teşekkürler

Seçkin Üye
9 HİZMET YILI
Yararlı Konu İyi Forumlar ama başkası tarafından açılmıştı forumda

Advertising
Seçkin Üye
10 HİZMET YILI
Yararlı fakat.
Ufuk tarafından aynı içerikli konu açıldı.

Ultra Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Canyo' Alıntı:
Yararlı fakat.
Ufuk tarafından aynı içerikli konu açıldı.

Ufuk Lua'nın ne işe yaradığını ve nasıl yüklendiği hakkında bilgi verdi ben lua yeni başlayanlar için açtım arada çok fark var.  az konuları inceleseydin, konu içeriğini ve konu başlığını okusaydın anlardın arada ne fark olduğunu o yüzden tam konuları incelemeden ön karara varma  ;)

Bilinmiyor
Efsane Üye
Ödüller
13
10 HİZMET YILI
konuyu dirilttiniz :D neyse yararlı konu

Üye
9 HİZMET YILI
İndirdim kurdum tamam da hala tam yararlı bir açıklama gelmedi bu konuda şun bana anlatırmısın bu şimdi Vbnet den ne farkı var he mesela form yok sanırım c# gibi veya c++ gibi tamam da peki bunun kullanım amaçları ney trainer mi kodluyorla veya ne ilim ne için bi açıklarmısınız

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...