Yeni ev yeni internet [Yardım]

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Öncelikle ping bir yazılımdır. Bir makineye genelde 32 baytlık bir ICMP pakedi gönderir ve aynı paketin geri gelmesini bekler. Ping süresi, bilgisayarınız ile karşıdaki sunucu arasında bir data paketinin iletilmesi sırasında geçen saniye veya saliselere deniyor. Türkiye de internet alt yapısı çoğu yerde halen eski alt yapı olduğundan bir çok kullanıcı taahhüd edilen hızları veremeyeceği için genelde internet paketlerinde 8mbt'e kadar veya 16 mbt'e kadar gibi maddeler eklenmekte. Nedeni alt yapılarımızın eski ve düzensiz olması. Ping değeri de bu bağlamda bir çok internet kullanıcı tarafından özellikle oyunlarda büyük farklar yaratmakta. Sunucu size ne kadar uzak ise, bu süre de o kadar artmaktadır. Örneğin Türkiye'deki sunuculara 40ms ile bağlanırken, Almanya'daki bir sunucuya bağlanmak istediğinizde mesafe arttığı için bu süre 90ms gibi seviyelere çıkabilir. Kullanıcılara ping sorunu yaşamamaları için genelde servis sağlayıcının verdiği modemleri değilde piyasada 200-600TL bandında olan asus tplink veya everest'in üst seviye modemlerine geçiş yaparak ping ve bağlantı sorunlarını en aza indirme imkanı sağlanabilir.

böyle bir durumda ise sanırım yapmam gereken TurkNet'in sancılı kayıt olma sürecini çekip indirimli asus modeminden yararlanmak

RAS
Seçkin Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Ben Turkcell Superbox kullanıyorum dostum.
160 TL aylık ücret ödüyoruz. paket 20mbps down/5mbps up.
4 Çekiyor modem ona rağmen 23mbps civarı indirme 5-6 mbps civarı up alıyorum değişiyor.
Olması gerekenden bi tık fazla ping oluyor ama oyunlarda haberin olsun tam stabil bir sistem değil.

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Ben Turkcell Superbox kullanıyorum dostum.
160 TL aylık ücret ödüyoruz. paket 20mbps down/5mbps up.
4 Çekiyor modem ona rağmen 23mbps civarı indirme 5-6 mbps civarı up alıyorum değişiyor.
Olması gerekenden bi tık fazla ping oluyor ama oyunlarda haberin olsun tam stabil bir sistem değil.

Evet SuperBox fırsatlarına da bakındım da bütçeyi o kadar genişletemem taahütten dolayı. en son Superonlineye başvurdum beklemedeyim

AMATÖR TASARIMCI
Süper Üye
Ödüller
6
7 HİZMET YILI
türknet alma dewrim çöp zaten türkiyenin %80 ninde altaypısı yok ve müşteri hizmetleri hiç bakmıyor en fazla türknetle alacağın 10mbs türkcell öneririm 95mbs veriyor

Onaylı Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
türknet alma dewrim çöp zaten türkiyenin %80 ninde altaypısı yok ve müşteri hizmetleri hiç bakmıyor en fazla türknetle alacağın 10mbs türkcell öneririm 95mbs veriyor

yani açık konuşmak gerekirse ezbere ne duyduysan söylemişe benziyorsun. TurkNet'in kendi altyapısı yok TürkTelekom'un alt yapısını ve destek ekibini kullanıyor. Müşteri hizmetlerine gelirsek evet müşteri hizmetleri site üzerinden yapılan talepleri hariç gerçek insan sunmuyor, komut robotu kullanıyor. TurkNet bulundugun konuma göre 100mbps ye kadar hız sunuyor.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...