Yeni RAM Taktım Görüntü Gelmiyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Uzman Üye
5 HİZMET YILI
ramde sıkıntı var galıba knk

ram teklı mı cıftlı mı

Onaylı Üye
9 HİZMET YILI
2-3 hafta önce aynı sorunu 2. bilgisayarımda yaşadım, hâla açılmıyor. Sanırım anakart pinlerine zarar verdim.

Sana tavsiyem oturduğun yere en yakın bilgisayarcıya gidip, teknik destek alman yönünde olacaktır.

Onaylı Üye
Ödüller
5
5 HİZMET YILI
Gigabyte GA-G41M Combo rev 2.0
kingston 8 gb ddr3 1600 mhz ram

Hocam öncelikle anakartın DDR3 ram tipince OC dahilinde 1333, OC olmadığı taktirde standart 1066 mhz ram desteklemektedir.

Dİğer taraftan senin Ram slotların tek bir tanesi max 4 gb ram desteklemektedir. Dolayısıyla, 8gb tek slot takıyorsan bunu çalıştırması da mümkün değildir.

Bu konuda bir cevaplandırır mısın 4+4 gb mı tek 8gb mı ?

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Hocam öncelikle anakartın DDR3 ram tipince OC dahilinde 1333, OC olmadığı taktirde standart 1066 mhz ram desteklemektedir.

Dİğer taraftan senin Ram slotların tek bir tanesi max 4 gb ram desteklemektedir. Dolayısıyla, 8gb tek slot takıyorsan bunu çalıştırması da mümkün değildir.

Anladım dostum çok teşekkür ederim en iyisi iade edeyim :D 1x8 gb şeklindeydi bu ram. 2x4 alacağım.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum elimde tek ram var diyorsun pc yi t

Aynen dostum bu senin söylediğine katılıyorum
Ram slotu 4gb destekleyen bir pc de çifte aynı mhz ram olması gerekir 4 gb desteklenen bir pc ye 8gb tek slot ram takılırsa tabiki hata verir
Zaten bir pc ye tek slot ram önermem hiç bir zaman tek slot ram her zaman için bir sıkıntı çünkü pc tek slot ramde çalıştığında dar boğaz ve performans kaybı yaşayabiliyor
Bir elin nesi var iki elin sesi var ramde de tek ram değilde çifte ram ile çalıştırılması gerekli
Bu yüzden bu arkadaşın çifte dual kit ram kullanması gerekli

☾⭒ königsrasse
Ultra Üye
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
Sonucu bana yazar mısın?
Sorun bambaşka bir yerdeymiş üstteki yorumlarda belirtti arkadaşlar sağolsun. 4 slotumun her biri max 4 gb destekliyormuş ben 1 tane 8 gb olan rami takıp da çalıştırmayı denedim. Sitesinde böyle bir bilgi görmemiştim :D yine de teşekkür ederim dostum.

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Sorun bambaşka bir yerdeymiş üstteki yorumlarda belirtti arkadaşlar sağolsun. 4 slotumun her biri max 4 gb destekliyormuş ben 1 tane 8 gb olan rami takıp da çalıştırmayı denedim. Sitesinde böyle bir bilgi görmemiştim :D yine de teşekkür ederim dostum.
Bunun için anakartın 8gb ram destekleyen 5.nesil ve üstü bir anakart olması lazim ki 8x8 16 gb yada 4x4 8 gb ram takabilesin
Yeni pclerde performans kaybı olmaması için dual kit 2x8 16 gb ram kullanılır ki performans düşmesi olmaması için
Ramini çifte ram olarak 2x4 8 gb ram olarak dene dostum

Uzman Üye
Ödüller
9
9 HİZMET YILI
Knk merhaba önce ekran kartı varsa çıkar sonra bios pilini cıkar 2 ram kullanıyorsan 2 sinide cıkar
Sonra sistemi caliştir 10 saniye bekle sonra kapat
1 ramı tak çalıştır eğer ekran gelirse diğer ramı de tak eğer gelmezse diğer slota tak öyle çaliştir büyük ihtimalle çalişir ekran geldikten sonra ekran kartını takabilirsin bios pilinide

Seçkin Üye
Ödüller
7
9 HİZMET YILI
Raminizde herhangi bir yanık izi mevcut mu? Ramınızı tam taktığınıza emin misiniz? Raminizde en ufak bile olsa toz var mı veya slotta toz mevcut mu?

Üye
5 HİZMET YILI
anakarttaki slotlar we yeni aldığın ram uyuşmuyordur
mesela anakartın ddr3 ram slotuna sahipse we sen ddr4 ram takmaya çalışıyorsan başarılı olmayacaktır

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
RAM i bir bilgisayarcıya götürmeni öneririm çünkü kendim yapacam diyip daha çok bozabilirsin.

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
tamamiyle aynı sorun vardı ram yerleri değiştire değiştire çözdüm

Süper Üye
Ödüller
5
Sosyal
5 HİZMET YILI
pc ram takma yerlerini değiştir yada ram programı indi,r

Seçkin Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
bendede aynı sorun vardı sonra rami söküp kardeşimin pc ye taktım çalıştı anakart kabul etmiyor galiba

Süper Üye
Ödüller
5
Sosyal
5 HİZMET YILI
Oksitlenme olabilir o yüzden silgiyle sil uçlarını olmassa uyumluluğunu kontrol et

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...