Yeni topladıgım bilgisayar sürekli kapanıp açılıyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Arkadaşlar bilgisayar parçalarım bugün elime ulaştı bilgisayarı topladım ilk başta sistemi tanıma aşamasında 2 kere kapanıp açılmıştı ondan sonra w11 kurdum sürücüler vs kuruyordum ama bilgisayar kendini kapatıp açmaya başladı sonra söküP kablo kontrolu yaptıgımdada bir sıkıntı göremedim anakartta arıza ışıklarında
cpu = kırmızı
ram = turuncu
vga beyaaz yanıyor
sonra ekrana görüntü gelmiyor acaba neden olabilir
EKRAN KARTI ELİME ULAŞMADIGI İÇİN İŞLEMCİ ÜZERİNDEN GÖRÜNTÜ ALIYORUM.

ANAKART . ASUS PRİME Z-690A
İNTEL İ5 -13600K
DDR5 5600 MHZ 1X16 RAM
750W CORSAİR MODÜLER PSU
ARMORY CREATE SICAKLIK VS :
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

BİOS EKRANI :

BİLGİSAYAR İÇİ :

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
3
3 HİZMET YILI
İşlemci soğutucusu çalışıyor mu acaba cpu kırmızı demişsiniz. işlemci fazla ısındığı için kapanıyor olabilir.

Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
İşlemci soğutucusu çalışıyor mu acaba cpu kırmızı demişsiniz. işlemci fazla ısındığı için kapanıyor olabilir.
sıvı sogutma kullanıyorum fanların kablolarını çoklayıcı ile cpu fana pompa kablosunuda aıo puma bagladım fanlar dönüyor ve 40 derece boştayken
Post automatically merged:

cpu termal macunu bozulmuş olması yüksek ihtimal ona bakıp dönüş yaparmıısn kanka
yeni topladım nasıl bozulabilir

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
sıvı sogutma kullanıyorum fanların kablolarını çoklayıcı ile cpu fana pompa kablosunuda aıo puma bagladım fanlar dönüyor ve 40 derece boştayken
Post automatically merged:

yeni topladım nasıl bozulabilir
kanka kablolar vs herşey yerl yerindeyse tek ihtimal cpuda kalıyor takarken sürtünen ufak bir kısım bile etkler bakman lazım termale

Seçkin Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Kanka aldığın yere veya en yakın güvendiğin bilgisayarcıya götür. Yanlış bağlanmış olabilir parçası vs.

BOT

hellö
Ultra Üye
Ödüller
11
10 HİZMET YILI
Cpu'u takma sırasında yanlışlık yapmışsındır. Ram vs hepsini iyice kontrol et öyle dene. Olmadı yakın bir anlayan arkadaşın varsa ona götür pc'yi. Hayırlı olsun bu arada.

Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
büyük ihtimal işlemcide sorun var takarken pinleri kırmış olabilirsin bi bakarmısın
bilgisayarı kullanabiliyorum bi 20dk oluyor sonra kendini yeniden başlatıyor oyle bir sorun olsa hiç açılmaması gerekmezmi işlemci sıcaklıgım boşta 32-34 arası degisiyor

Onaylı Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
Psu da sıkıntı olabilir mi watt değeri dengesiz geldiği için olabilir
CX750F FULL MODÜLER 80+ BRONZ PSU KULLANIYORUM 750W BİR SIKINTI OLACAGANI DÜŞÜNMÜYORUM AMA ŞUAN OLMUYOR GİBİ EN SON 40 DAKİKA ÖNCE OLDU BİR DAHA OLMADI OLURSA BİR BİLGİSAYARCIYA GÖTÜRMEYİ DÜŞÜNÜYORUM ÇÜNKÜ KABLOLARI TEKRAR ÇIKARIP TAKTIM EKSİK BİRŞEYDE GÖREMİYORM YUKARIDA SS ATTIM ZATEN BİLEMEDİM

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...