Yerli Savaş Uçağımız TF-X

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Efsane Üye
Ödüller
8
7 HİZMET YILI
-TUBİTAK,ASELSAN ve TUSAŞ firmalarının iş birliği ile geliştirilen yerli savaş uçağımız Paris Airshowda sergilenmeye başladı.Önümüzdeki 10 yıl içersinde tamamlanması bekleniyor
-Demo modeli tamamlanan yerli savaş uçağı tam 5 ayda tamamlandı
-60 Metre kare kanat alanına 12metre kanat açıklığına sahip uçak uzunluğu tam 19 metre
-Tamamen yerli mühimmat kullanılacak ve 10 yıl içersinde tamamlanacağı ve envantere eklenip aktif şekilde kullanılacağı belirtildi
-Pek çok ülkenin hava kuvveti komutanları uçağımız hakkında bilgi edinmek için etkinliğe katıldı ve çok ilgi çekti
-Türkiye kendi savaş uçağını geliştirmek için altyapı ve teknoloji anlamında 4.sıraya yerleşti önümüzdeki rakipler abd,rusya,çinden sonra TÜRKİYE geliyor
-Ayrıca Uçak 5.nesildir yani en son teknoloji

flag-for-turkey_1f1f9-1f1f7.png

c856419308013317db8cf12debc0da5fbbbe848a.jpeg

milli-muharip-ucak-tf-x-paris-te-tanitildi.jpg

Sonlara doğru uçağı gösteriyorlar

ÖLÜM ÖLÜM DEDİĞİN NEDİR Kİ GÜLÜM
Efsane Üye
Ödüller
19
10 HİZMET YILI
Ne 360 derece dönüş yaparım be bunla GTA daki gibi sjsjsj :D

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Vatana Millete Hayırlı Olsun İnşallah. Daha erken bitirilebilirse çok iyi olur. Tasarımı gayet güzel...

Uzman Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Tasarımı çok güzel olmuş, yeni nesil savaş uçaklarından daha iyi bir tasarıma sahip.

Griffin Premium
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
2010'dan beri her sene yeni uçak yapıyoduk bu da sonuncusu galiba helal be :d?

Griffin Premium
Ödüller
10
7 HİZMET YILI
@EndLossTR Dostum ben dünyanın en optimist insanı da olsam bu ülkemizin saman bile üretemediği gerçeğini değiştirmez :D kartondan maket koymuşlar oraya. Zaten video baştan aşağı troll ilkokul ingilizcesiyle gülerek bir şeyler zırvaladılar ayrıca aslı astarı belli değil birden piyasaya çıktı nedir bu? Hem biz son teknoloji savaş uçağı üretecez de amerika her seferinde bizi f-22yi (hangisiyse artık tam olarak bilmiyorum) vermeyiz diye tehdit edecek komedi resmen :D Bu arada dünya liderimiz de çıkıp bakın bunu yapıyoruz demeyecek öyle mi ?

Anyways
Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Motor'da Dahil olmak üzere parçaları dış ülkeden alınma ve 'YERLİ MALI' Oluyor değişik Daha önce'de yerli otomobil demişlerdi biraz araştırırsan anlıyorsun zaten LULW

Banlı Üye
7 HİZMET YILI
iyi güzelde bu da diğerleri kesin toplamadır

Onaylı Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
%100 yerli olursa mükemmel olur (ÜRETİM, ÜRETİM, ÜRETİM)

Onaylı Üye
8 HİZMET YILI
@EndLossTR Dostum ben dünyanın en optimist insanı da olsam bu ülkemizin saman bile üretemediği gerçeğini değiştirmez :D kartondan maket koymuşlar oraya. Zaten video baştan aşağı troll ilkokul ingilizcesiyle gülerek bir şeyler zırvaladılar ayrıca aslı astarı belli değil birden piyasaya çıktı nedir bu? Hem biz son teknoloji savaş uçağı üretecez de amerika her seferinde bizi f-22yi (hangisiyse artık tam olarak bilmiyorum) vermeyiz diye tehdit edecek komedi resmen :D Bu arada dünya liderimiz de çıkıp bakın bunu yapıyoruz demeyecek öyle mi ?
belkı bu sefer olur ama dedıklerınde suan dogru araba yapıcaklardı 2015 de duyurdular 3 sene sonra yollarda dedıler yok

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...