Youtubede dizi editleri para kazandırmıyormu?

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Bir kişi bana dediki, dizi ve film editi çeken kanallar para kazanmaz. tüm gelirin tamamı dizinin sahibine gider, bu işten para kazanılmaz sadece zevkine yapılır. dedi. ama youtubede de birsürü dizii editi film editi çeken kanallar var hemde sayıları çook fazla. bazılarının 100 binlerce abonesi var. şimdi bunların hepsi hiç para kazanmadan sadece zevkinemi yapıyor? yoksa para kazanılırmı dizii editi yapmaktan? yani sorum kısaca: dizii editleri para kazandırırmı?

Son düzenleme:

tlc

Üye
1 HİZMET YILI
arıştırmak lazım da . kazanılır yani

Onaylı Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
Dizi, futbol gibi telif hakları başkasında olan bir videonun editi size para kazandırmaz. Tabi telif haklarına sahip değilseniz. Bu tür videolardan kazanılan paralar telif hakkı sahibine gider. Böyle edit kanalları genellikle kendini büyütüp kitle edinmek ve kendini gururlandırmak yada hesabı büyütüp satmaktır. Tabi bide sponsor olayı var, sponsor edinip oralardan para kazanılabiliyor.

Seçkin Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
Dizi, futbol gibi telif hakları başkasında olan bir videonun editi size para kazandırmaz. Tabi telif haklarına sahip değilseniz. Bu tür videolardan kazanılan paralar telif hakkı sahibine gider. Böyle edit kanalları genellikle kendini büyütüp kitle edinmek ve kendini gururlandırmak yada hesabı büyütüp satmaktır. Tabi bide sponsor olayı var, sponsor edinip oralardan para kazanılabiliyor.
chat gpt ye göre reklam gelirinin tamamı diziye gidiyor. ama kulüpten ve sponsorluktan para kazanabilirim. sanırım kanala devam edicem gibi. sonuçta kanalım ihtar yemicek sadece reklam geliri alıcam. ve sponsorluktan ve kulüpten reklama göre çok daha fazlasını kazanabilirim. hem oyun kanalım ayda 900 bin izlenme zor alırken. dizii kanalım 5 milyondan fazla izleniyor. ihlal yemiceksem sıkıntı yok gibi. ama durum gerçekten böyle mi bilemiyorum. chatgpt ye zaten güven olmaz.

Banlı Üye
1 HİZMET YILI
Seni uzun zamandır takip ediyorum bu konularını nasıl açtığını ciddi manada merak ediyorum