Onaylı Üye
Başkasının adına hat kaydı yaptırmanıza gerek yoktu. Bir cihaza 3 numara kaydı yapılabiliyor diye biliyorum. (Eski numaranızı kaybetmek istemezseniz.)Kanka ben e sim falan hikaye bir anda problem çıkartabiliyor en mantıklısı işletmek ben aldım başkasının adına işletip adına hat aldım başka çareniz yok
Şimdi FPPRO isimli bir firma tarafından öyle cihazların kırılması yapılamıyorsa bile adamlarda anakart mevcut. Cihazın İcloud şifresi unutuldu açılamıyor dediğinizde başka anakarta aktarım yaparak cihazı aktif edebiliyorlar diye biliyorum ancak yanlış yönlendirme olmasın.Bir yakınım Amerika 'da yaşıyor her gelişin de bir iki tane son model iphone getirir, burada satar uçak parası masrafı neredeyse bedavaya geliyor bu yöntemle.
Uber yaptığı sırada 11promax unutmuş müşterilerinden biri 2 hafta beklemiş arayan soran olmayınca gelirken bana getirmişti. Çekmecede öyle yatıyor cihaz icloud x modeline kadar kırıldı , üst modelleri de kırsalar bir hevesle bekliyorum direk kullanıcam
KONU DIŞI TAVSİYE:ben kendime not 8 aldım 2 sene önce kalıcı attırdım sorun olmadı
ben yeni eKanka ben e sim falan hikaye bir anda problem çıkartabiliyor en mantıklısı işletmek ben aldım başkasının adına işletip adına hat aldım başka çareniz yok
e sim pişmanlıktırBaşkasının adına hat kaydı yaptırmanıza gerek yoktu. Bir cihaza 3 numara kaydı yapılabiliyor diye biliyorum. (Eski numaranızı kaybetmek istemezseniz.)
E-sim bende tavsiye etmiyorum, mevcut ülkemizde güncellemeler ve yenilikler geç geldiği için iki gün sıkıtı çıkartma ihtimalini bende düşünüyorum. Bendeki cihazda normal simle çalışıyor.
E simi tavsiye etmiyorumİOS cihazlar mevcutta 13-14 serisi ve sonraki serilerde yurt dışından iki çeşit telefon getirtilebilmektedir.
>E-sim
>Normal Sim
E-Sim: Turkcell-Turktelekom ve Vodafone başvuru yapılarak alınabilmektedir.
E-Sim Artıları:
-Tek fark fiziki olarak sim kart taşınmıyor. Numaralar e sim üzerinde kayıt oluyor.
E-sim Eksisi:
-Ekstra ücret.
-Herhangi bir telefon değiştirmek istendiği zaman bazı numaraların aktarılması zor oluyor.
Ortak :
E-sim kullanıcıları tarafından çekim kuvvetinde düşüş olduğu benzeri söylemler bulunuyor ancak telefona e-sim kaydı veya normal sim takılması halinde iki türlü de herhangi bir cihaza anten tarzı bir fayda sağlamadığı için cihazların çekim kuvvetleri aynı.
!!! Yurt dışından alınan normal simli cihazlar çift sim olarak geliyor. " Kanada, Hırvatistan, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Macaristan, Hindistan, İspanya, İngiltere ve ABD " diğer ülkeler için üretiler cihazlarda normal sim girişi bulunuyor. (Not normal sim bulunan cihazlarda sim girişi tek ancak aktif edilebilir sim sayısı iki oluyor.)
Bu ülkeler dışında yurt dışı cihazı alınması kişiler için faydalı olacaktır. Şöyleki mevcutta ülkemizde bir telefon kayıt yapılmadan 120 gün (4 ay) süre ile kullanılabiliyor. Çift sim bulunan cihazlar sim1 ve sim2 girişi olarak çift IMEI'si bulunması nedeni ile 240 gün (8ay) süre ile kullanılabiliyor.
Şahsi düşüncem.
Yurt dışından cihaz alınması mevcut şartlarda uygundur. Ülkenin mevcut ekonomik şartları ve elektronik ürünlerden alınan vergiler göz önünde bulundurulduğunda yurt dışı cihazları kayıt yapılmasına rağmen daha uygun oluyor.
Şöyleki; yaklaşık 1 hafta önce yurt dışı çift simli bir İphone 14 cihaz getirtildi. Cihazın fiyatı 1.300$'dı. (Dolar 19.25TL'den alınmıştı.) Doları 20TL'den hesaplarsak cihaz yurt dışından bana 26.000,00TL gibi bir fiyata geldi. Cihazın kayıt işlemleri için Gürcistan, Kıbrıs gibi ülkelere gidilebilir. (Yurt dışına çıkma imkanınız bulunmuyorsa.) Cihaz ile birlikte yurt dışı çıkış ve giriş yapılıyor. Pasaport şartı bulunmuyor. Cihazı gelince edevlet üzerinden yurt dışı çıkış giriş süreleri ve bilgiler girilerek kayıt yaptırımı için başvuruda bulunulabiliyor. Maliyeye mevcut gün itibari ile 6.200TL gibi bir harç ödeniyor ve cihaz 32.000,00TL gibi bir fiyata bize gelmiş oluyor. Mevcut tüm sitelerde araştırılınca anlaşılacağı üzere 256gb İphone 14 Pro cihazın fiyatı 41.000TL ve üzeri.
Not: İOS telefonlarda artık şart başlığı bulunmuyor. Ekstra 500,00TL masraf.
Çok araştırdım dostum anakart parası zaten cihaz parasının %70 'ine yakın. Çıkma anakartlar zaten karaborsa tamirci bile satmıyor kendine saklıyor.Şimdi FPPRO isimli bir firma tarafından öyle cihazların kırılması yapılamıyorsa bile adamlarda anakart mevcut. Cihazın İcloud şifresi unutuldu açılamıyor dediğinizde başka anakarta aktarım yaparak cihazı aktif edebiliyorlar diye biliyorum ancak yanlış yönlendirme olmasın.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?