Yurt dışı telefonları Türkiye'de nasıl kullanılır?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
başkan daha yeni aldım iphone 14 1069 euro 130 euroda gümrük vergi kesti onun iadesini veriyolar yani 1069 euroya almış oldum 3 yıl sonra telefon tr de yasal olacak 2. elde satsam sen kullana bilicen yani (not:telefonu satmak için almıyorum)

Son düzenleme:
Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
kanka alıcaksan satarken satamazsın diye düşünüyorum

Seçkin Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Dostum yurtdışından iphone gibi telefonlar alacaksan eğer riskini göze alarak alman gerekir, yurtdışından tanıdığın varsa ona aldır ama başka yerlerden alma sakat olabilir genelde öyle oluyor yan sanayi ürünleri takıyolar orjinal parçaları ya satarlar, ya tamir için kullanırlar, diyelim ki aldın imei falan açtırmanı önermem yedek bir telefon al varsa onu kullanmaya devam et hattını oraya takarsın oyununu falan da yurtdışı cihazdan oynayabilirsin, ya da taksitle alıp idare etmen gerekir, fakat tercih sana ait dostum istediğini yapabilirsin ben kendi fikrimi belirttim.
İyi forumlar.

Üye
3 HİZMET YILI
yurt dışından ucuza alıp imei kaydı yaptırıyorlar
Post automatically merged:

Onaylı Üye
Ödüller
5
4 HİZMET YILI
sağlam telefoncun olcak ime derdin olmucak ise al yurtdışı avantajı çok

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
Herhangibi bir cihazı yurtdışından getirdikten sonra yapılması gereken işlemler sırası ile pasaport kaydı gerçekleştirmek daha sonra ise İMEİ kaydını yaptırmak bunların da belirli bir güncel olarak ücretleri var yılbaşında zam alacaktır hepsi ama muhtemelen 2-3 bin civari oranında bir kâra geçtiğimiz aşikar denenebilir yapılabilir

Onaylı Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
ucuz fiyat performans ürünü halk fakir

Onaylı Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
Telefonuna göre değişir android ise imei atanlar var kayıt parası vermeden iphone ise kaydettirmek şart

Üye
Ödüller
4
5 HİZMET YILI
imei kaydı yaptırman lazım diye biliyorum

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
imei attırıyon ama format atınca ktekrar attırmak zorunda kalıyon

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Arkadaşlar selam. Sahibinden vs. satılan yurt dışı telefonlar Türkiye'de nasıl kullanılıyor, bilgisi olan var mı? Örneğin, 14-15 bin TL olan telefonları 8-9 bin TL'ye satıyorlar. Türkiye'de hat kullanıp nasıl kalıcı kullanıyorlar? Çok bilgim yok, yardımcı olursanız sevinirim.
android model cihazlarda imei vs sorun olmuyor da bazı modellerde ama iphonelerde bu pek mümkün değil her sene için 4 ay kullanım hakkın var. pasaporta işledikten sonra full kullanabilirsin ama oda 3 yıl boyunca cihazı satamıyorsun

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
kanka androidler şuan hala kullanılıyor iemi attırılarak ama iphoneler sadece pasaporta kayıt ile oluyor ama bence 18 yaş üstüysen kaçak iphone al ki şuan pasaport dışında açılmadığı için ucuzladı benim abim kaçak iphone 12 aldı 10k ya gürcisatana girdi çıktı kayıt ettirdi sende bir düşün yada tanıdığın birisi ama çom güvenilir yada varsa yurt dışında giriş çıkış yapan pasaportunda telefon olmayan ona kayıt ettir

Ultra Üye
Ödüller
11
9 HİZMET YILI
BTK sistemine imei kaydı yapıldıysa türkiyede kullanabilirsin

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
imei idi pasaportuydu falan uğraşılmaz bence

Onaylı Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
e-devlet üzerinden imei kaydı yapıp parasını (6bin sanırım) ödediğin zaman kullanabilirsin. Pasaport üzerine kayıt yapılıyor 3 ay içinde yurt dışına giriş çıkış yapmış olman gerekiyor

Onaylı Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
knk 2023te onun için 6100tl kayıt parası ödemen gerekiyor trde kullanabilmen için aksi takdirde birkaç haftaya telefonun trden banlanıyo kısacası kayıt parasını ödedikten sonra normal telefon kullanıcan işte bir farkı olmayacak

Seçkin Üye
2 HİZMET YILI
yurt dışından aldığın telefonları türkiyede kullanabilmen için pasaportuna kayıt ettirmen lazım bu kayıt işlemi için ufak bir bedeli var :)

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...