Yurt dışından yeni telefon getirdim hatta problem yaşıyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Öncelikle merhaba ben yurt dışından xiaomi redmi note 10 pro 5g 8/256 getirdim telefona ilk Türkcell hattımı taktım sonra vodofone hattımı taktım fakat hat çalışmadı yani daha doğrusu 1 2 saniye görüyor sonra çekim gücü sıfırlanıyor ve servis yok diyor arada sırada geliyor 5 10 saniye kalıyor hatta o sırada çağrı da geliyor ama tekrar gidiyor hat türkcel hattımda bi problem yok rahat bi şekilde kullanabiliyorum vodofoneda sorun yaşıyorum her iki hat girişine de taktım hattı değiştirdim olmadı acaba bi ayar falan mı yapılması lazım ayarlardan veya başka bi şekilde yapılır yardım istiyorum telefon daha dün geldi IMEI ile alakalı bi durum yok öncesinden söylemek istedim mesaj geldi bugün her iki hat girişi içinde 120 gün içinde kapanacaktır diye lütfen yardımcı olun

ONLY DEAD ONES SEE : )
Süper Üye
Ödüller
7
6 HİZMET YILI
Öncelikle merhaba ben yurt dışından xiaomi redmi note 10 pro 5g 8/256 getirdim telefona ilk Türkcell hattımı taktım sonra vodofone hattımı taktım fakat hat çalışmadı yani daha doğrusu 1 2 saniye görüyor sonra çekim gücü sıfırlanıyor ve servis yok diyor arada sırada geliyor 5 10 saniye kalıyor hatta o sırada çağrı da geliyor ama tekrar gidiyor hat türkcel hattımda bi problem yok rahat bi şekilde kullanabiliyorum vodofoneda sorun yaşıyorum her iki hat girişine de taktım hattı değiştirdim olmadı acaba bi ayar falan mı yapılması lazım ayarlardan veya başka bi şekilde yapılır yardım istiyorum telefon daha dün geldi IMEI ile alakalı bi durum yok öncesinden söylemek istedim mesaj geldi bugün her iki hat girişi içinde 120 gün içinde kapanacaktır diye lütfen yardımcı olun
Dostum Telefonun Harcını yatırıp IMEI Kaydı Yaptırdığına Emin Misin ?

Seçkin Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Kaydını yaptırdığında bunların olmaması gerekiyor imei ile ilgili bir sorun yok demişsin ama öyle olsaydı sorun olmazdı

Adaletin Bumu Dünya
Süper Üye
Ödüller
8
6 HİZMET YILI
kayıt yaptırman lazım

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
IMEI kaydı yaptırdıktan sonra kullanabilirsin

Seçkin Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Dostum IMEI ile alakalı bi sorun olabilir normalde yurt dışı telefonda 2 ile 6 ay kullanım ömru var eğer IMEI İle sıkıntı vardır bir farklı yere baktır derim sana ya da e develtten onaylattırma diye birşey var bide ona bak derim bi

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Telefon yurt dışından yeni geldi ve sadece vodafoneda sorun yaratıyor anlık giidip geliyor falan telefonu daha işletmedim sadece yeni grldiği için 4 ay kullanım süresi var daha

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
Yurtdışı getirilen kaçak telefonları için IMEI konusu sıkıntıdır. Çünkü kaçak telefonları 3 ay boyunca şebeke almayı devam edebilir ama ömur boyu şebeke almayı devam etmek için IMEI kaydı karşılığı e-devlette 2000 tl gibi vergi ödemen gerekiyor. aksi takdirde 3 ay bitince şebek kapanır. Kapanan bir daha IMEI kaydı olmayacaktır. IMEI araçları üzerinden IMEI atman gerekmektedir.

Bu yüzden yurtdışı telefon satın almanız kesinlikle tavsiye etmiyorum.

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
Peki bu redmi note 10 pro 5G ye IMEI atılıyor mu atılınca problem oluşuyor mu parmak izinde vs. Lütfen gerçekten hilgisi olan arkadaşlar söylerse çok sevinirim
Post automatically merged:

Yurtdışı getirilen kaçak telefonları için IMEI konusu sıkıntıdır. Çünkü kaçak telefonları 3 ay boyunca şebeke almayı devam edebilir ama ömur boyu şebeke almayı devam etmek için IMEI kaydı karşılığı e-devlette 2000 tl gibi vergi ödemen gerekiyor. aksi takdirde 3 ay bitince şebek kapanır. Kapanan bir daha IMEI kaydı olmayacaktır. IMEI araçları üzerinden IMEI atman gerekmektedir.

Bu yüzden yurtdışı telefon satın almanız kesinlikle tavsiye etmiyorum.
Ama türkceli çalıştırıp vodofoneyi çalıştırmaması kafamı çok karıştırdı

omertrans505
Efsane Üye
Ödüller
13
Sosyal
9 HİZMET YILI
Yeni xiaomi modelleri için geçerli RSA korumalı nedeniyle IMEI atmak imkansızdı.
Peki bu redmi note 10 pro 5G ye IMEI atılıyor mu atılınca problem oluşuyor mu parmak izinde vs. Lütfen gerçekten hilgisi olan arkadaşlar söylerse çok sevinirim

Ama türkceli çalıştırıp vodofoneyi çalıştırmaması kafamı çok karıştırdı
Evet IMEI konusu sıkıntı olabilir. Tüm kaçak telefonları için geçerli
Telefonun IMEI'si kaydı olup olmadığı sorgulamak için
Bağlantıları görmek için lütfen Giriş Yap

Onaylı Üye
Ödüller
4
7 HİZMET YILI
Yeni xiaomilere ime atamiyorlar diye biliyorum, henüz değil en kötüsü

Üye
4 HİZMET YILI
ımeı kaydını yapman lazım galiba

Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
İnternette çoğu siteye sayfaya baktım redmi note 10 prolara IMEI atma sorunu çözülmüş atılabiliyormuş öyle yazıyor acaba doğru mu

Bide şunu sorcam ben daha tam sistem güncellemesini yapmadım ondan kaynaklanıyor olabilir mi acaba

Son düzenleme:
Seçkin Üye
Ödüller
3
6 HİZMET YILI
telefonun IMEI kaydını yasal olarak yaptırdıysan böyle bir sorun yaşamaman gerekir eğer yaşıyorsan resmi bir makama başvur ancak IMEI kaydı yaptırılmadıysa bu sorunun oluşması gayet doğal

Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Eğer yurt dışından telefon aldıysan IMEI kaydı yaptırmak zorunlusun. bunun ortalama fiyatı (resmi olarak) 2000 tl falan.
eğer imei kaydı yaptırmazsan hangi hattı takarsan taktır yurt dışına kayıtlı olduğundan çalışmayacaktır. ama oyun falan oynayabilirsin :D
iyi günler

Süper Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Imeı attınmı dostum ımeı at öyle dene

Onaylı Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Telefonu fabrika ayarlarına sıfırlayın ve ardından tekrar fotoğraf çekin bu mükemmel bir çözüm

Ultra Üye
Ödüller
7
5 HİZMET YILI
IMEI Kaydı yapıldımı genellikle dışardan gelen telefonlarda bu sıkıntı oluyor

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...