Yurttan izin almam gerekir mi?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Herkese merhaba. Üniversiteyi bu sene kazandım ve yurtta kalmaya da hak kazandım. Akademik takvime göre yarın dersler başlıyor ve benim henüz ders programım belli değil (hazırlık sınıfındayım ve obsde kayıtlı bir ders programım gözükmüyor oysa ki ders kaydımı tamamlamıśtım) üniversitenin sitesinden aldığım bilgiye göre yarın hazırlık sınıfı öğrencilerinin online sınava girmesi zorunluymuş ve ben üniversite şehri yakın olduğu için kendi evimden giricem bu sınava. Yani uzak bir yer olmadığı için hemen gitmiyeyim zaten ders programım da belli değil. Her neyse yarın dersler başlıyor ve yurtta bulunmam gerekiyor sanırım. Gitmeyeceğim için yurttan izin almam gerekir mi? Onları aradım ancak telefonu kimse açmadı. Üniversiteye dün mail attım pazartesi gelmem gerekli mi diye ancak haftasonu kapalıymış ve hâlâ cevap gelmedi yarın gelecek sanırım. Sizce ne yapmalıyım?

Kısa ve öz: yarın dersler başlıyor benim programım belli değil sınava giricem ve yarın gitmeyeceğim için yurttan izin almam gerekir mi bir sıkıntı olur mu?

Kendine Yaslanan Dik Yürür
Uzman Üye
Ödüller
9
10 HİZMET YILI
Yurdu bilgilendirmek gerek, büyük ihtimal onlar seni arayacaktır.

Süper Üye
Ödüller
6
5 HİZMET YILI
Büyük ihtimalle gerekiyor, en azından gidip bir sorun hocam.

Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız için. durumu halletmiştim fakat uzun zamandır siteye giremediğimden yazamadım sonucu. hazırlık sınıfında olanlar için seviye belirleme ve muafiyet sınavları varmış. yurda gittim ve kaydımı tamamladım. daha sonra kampüse giderek sınavlara girdim ve sınıfım belli oldu neticede. hazırlık sınıfında olanlar uzaktan eğitim görecekmiş. bu yüzden memlekete dönmeye karar verdim. yurda giderek hazırlık sınıfı okuduğumu ve uzaktan eğitim gördüğümü söyleyince de memlekete dönebileceğimi ve uzaktan eğitim bittiğinde tekrar yurda gelip kalabileceğimi söylediler. tabi her ay ücretini ödemek şartıyla. yani uzaktan eğitim olup yurtta kalmanıza gerek yok eve dönebiliyorsunuz. bunu da söylemiş olayım.

security is just an illusion.
Süper Üye
Ödüller
8
4 HİZMET YILI
Giriş çıkışlarda dahi bilgilendirilmesi gerekiyor diye biliyorum yurtlar. muhtemelen bilgilendirmen gerekiyor

Süper Üye
Ödüller
10
8 HİZMET YILI
Evet bildirmen gerekiyor, bildirmezsen bazı sorunlar çıkabilir.

Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
Ben evciye çıkarken hiç izin almıyorum. Birinin kartı basmasını bekliyorum köşede pısıp o bastığu gibi geçiyorum. Geceyi dışarıda geçirdiğim belli olmuyor o yüzden.

Lorem ipsum dolor sit amet consectetur adipiscing
Süper Üye
Ödüller
6
8 HİZMET YILI
arkadaşlar öncelikle teşekkür ederim cevaplarınız için. durumu halletmiştim fakat uzun zamandır siteye giremediğimden yazamadım sonucu. hazırlık sınıfında olanlar için seviye belirleme ve muafiyet sınavları varmış. yurda gittim ve kaydımı tamamladım. daha sonra kampüse giderek sınavlara girdim ve sınıfım belli oldu neticede. hazırlık sınıfında olanlar uzaktan eğitim görecekmiş. bu yüzden memlekete dönmeye karar verdim. yurda giderek hazırlık sınıfı okuduğumu ve uzaktan eğitim gördüğümü söyleyince de memlekete dönebileceğimi ve uzaktan eğitim bittiğinde tekrar yurda gelip kalabileceğimi söylediler. tabi her ay ücretini ödemek şartıyla. yani uzaktan eğitim olup yurtta kalmanıza gerek yok eve dönebiliyorsunuz. bunu da söylemiş olayım.
her ay ücretini ödemek ne kadar da saçmaymış gitmediğin halde yurdun ücretini ödüyorsun :/

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...