Zamanda Geçmişe Gitme Hipotezim

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Büyük Lonca Üstadı
Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Işık Hızının Üstüne Çıkmanın Maddesel Olarak İmkanı Var :)) Ancak Teknolojik Olarak Mümkün Değil İsterseniz Özetle Anlatayım Karanlık Madde Aşırı Yüksek Nükleer Enerji Altında Bırakılarak Ki Bu Güneşin Nükleer Füzyonunun 10^29 Katı Olacaktır Bu Bilgiyi De Hiçbir Yerde Bulamazsınız Alıntı Değil Tamamen Kendi Çalışmalarım Bu Anlattığım Ve Somuttur :), Dediğim Gibi Yoğunlaşma Sonucu Elde Edilen Maddeyi Hem Sıvıya, Hemde Katı-Plazma Yoğunluk Noktası Arasında Tam Sabitlersek Ve Bu Malzemelerle Bir Uzay Gemisi Yaparsak Teoride Mümkündür Reel Olarak Bu Füzyon Şu Şartlarda Gerçekleşemez Ortalama 14.5 Dyson Küresi Lazım 1 Tanesinin Bile Yapımı Şuan Mümkün Değil Ancak Dediğim Gibi Olursa Işık Hızının Kat Ve Kat Üstüne Çıkılır Burada Sorun İçerideki İnsanın Bu Hızdan Etkilenmemesini Sağlamak Bunun İçinde Yarı Sıvı Yarı Buz Hali Gibi Düşünün Aynı Bunu Geminin İç Kısmını Anti Madde -Madde Yoğunluk Noktasının 1 Üst Sınırı Şeklinde Yapmak Gerekir Ve Hazır Artık Attığınız Hipotez Tam Olarak Kabul Görmesede Başkalaşmış Hali Kabul Görmüş Olabilir Hipotezinizi Bu Yazdığım Yazının Üzerinde Kurarsanız Doğru Sonuca Ulaşırsınız Gerisi Sizde Artık Malzemeyi Verdim Yemek Oluşturun :)))))))

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Işık Hızının Üstüne Çıkmanın Maddesel Olarak İmkanı Var :)) Ancak Teknolojik Olarak Mümkün Değil İsterseniz Özetle Anlatayım Karanlık Madde Aşırı Yüksek Nükleer Enerji Altında Bırakılarak Ki Bu Güneşin Nükleer Füzyonunun 10^29 Katı Olacaktır Bu Bilgiyi De Hiçbir Yerde Bulamazsınız Alıntı Değil Tamamen Kendi Çalışmalarım Bu Anlattığım Ve Somuttur :), Dediğim Gibi Yoğunlaşma Sonucu Elde Edilen Maddeyi Hem Sıvıya, Hemde Katı-Plazma Yoğunluk Noktası Arasında Tam Sabitlersek Ve Bu Malzemelerle Bir Uzay Gemisi Yaparsak Teoride Mümkündür Reel Olarak Bu Füzyon Şu Şartlarda Gerçekleşemez Ortalama 14.5 Dyson Küresi Lazım 1 Tanesinin Bile Yapımı Şuan Mümkün Değil Ancak Dediğim Gibi Olursa Işık Hızının Kat Ve Kat Üstüne Çıkılır Burada Sorun İçerideki İnsanın Bu Hızdan Etkilenmemesini Sağlamak Bunun İçinde Yarı Sıvı Yarı Buz Hali Gibi Düşünün Aynı Bunu Geminin İç Kısmını Anti Madde -Madde Yoğunluk Noktasının 1 Üst Sınırı Şeklinde Yapmak Gerekir Ve Hazır Artık Attığınız Hipotez Tam Olarak Kabul Görmesede Başkalaşmış Hali Kabul Görmüş Olabilir Hipotezinizi Bu Yazdığım Yazının Üzerinde Kurarsanız Doğru Sonuca Ulaşırsınız Gerisi Sizde Artık Malzemeyi Verdim Yemek Oluşturun :)))))))
Sizin gibi bilgili birilerini bulmak güzel. Zaten benim makinamda çalışmadı. Belkide bu yüzdendir

Büyük Lonca Üstadı
Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Sizin gibi bilgili birilerini bulmak güzel. Zaten benim makinamda çalışmadı. Belkide bu yüzdendir
Dostum Gerçekten Derin Bir Fizik-Felsefe Bilgisi İstiyor Bu Konular Kafa Yormak Çok Zor Gece 3 Lere Kadar Çalıştığımı Bilirim Bu Konularla İlgili Şükür Kafa Yormayı Bıraktım Bişeyler Buldun Mu Dersen Buldum Ancak TÜBİTAK Olsun Gerekli Kurumlar Mesajlarıma Bakmadılar Bile Bu Sebepten Elimi Eteğimi Çektim Çalışmalarım Bir Kenarda Duruyor Ama Hala :) Ayrıca Bak Düşünceni Yazdığım Şey Üzerinde Şekillendir Makinen Alacaktır Elbet Buraya Kadar Düşünmen Bile Parıltı Göstergesi Şekillendir Elbette Birşeyler Bulacaksın Belki de Buradan Benim Göremediğim Birşeyler Bulursun Farklı Bakış Açılarıyla Kolay Gelsin Bişeyler Takılırsa Aklına Uzay-Zaman İle İlgili Yaz Buralardayım

HeardQuarterTR
Seçkin Üye
Ödüller
6
9 HİZMET YILI
Dark, Black Mirror gibi diziler izleyebilirsin. Böyle şeylere ilgin varsa inanılmaz zevk alacaksındır.

Seçkin Üye
6 HİZMET YILI
Ancak asla o zamana gidemezsin çünkü o zamanın aynı şekilde var olması gereklidir. Göreceklerin sadece bir yansıma.

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Dark, Black Mirror gibi diziler izleyebilirsin. Böyle şeylere ilgin varsa inanılmaz zevk alacaksındır.
Dark izledim bitirdim. Black Mirror hayatımın dizisi oldu 2 kere izledim tüm bölümlerini hatta iyice abartıp 2 tekrarla Rick and Morty izledim :) izlememiş olsamda sizin önerinizle izleyecek olsaydım gerçekten size minnettar olurdum. Teşekkür ederim
Post automatically merged:

Ancak asla o zamana gidemezsin çünkü o zamanın aynı şekilde var olması gereklidir. Göreceklerin sadece bir yansıma.
ve malesef öyle kalacaklar. Geçmiş sürekli yok oluyor. Evrenin sınırlarından çıkarak ebediyete erişiyorlar. Ama hala sevdiklerimiz dedelerimiz tarihte sözün geçen kişilerin görece yakın mesafede olduklarını bilmek çok güzel.

Büyük Lonca Üstadı
Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Özelden Yazamadım Tarayıcı Sorunu Diyor Sorduğunuz Sorunun Cevabı DİPNOT DÜŞEYİM CEVAP VERMEMİŞİM ORADA TAM DAHA DA GEÇMİŞE İLK MAKİNENİN BİTTİĞİ ANDAN YANİ GİTMEK İSTERSENİZ DEDİĞİM ADIMDAN SONRA 1 MAKİNE PARÇALANIR DİĞER MAKİNE KULLANILIR DÖNGÜ DÖNGÜNÜN İÇİNDE KIRILMIŞ OLUR :) YAZDIĞIM CEVAP BURADA SUAN OKUDUGUN YAZI ALTTAKİNİN DEVAMI
Yani Paradoks Kavramını Soruyorsun Doğru Anladım,Dediğin Şey Şu Ya Paradoks Oluşturursa Nasıl İçinden Çıkılacak Olay Burada Paradoks Oluşturmamaya Çalışmak Olacaktır Buda Dış Etmenlerden Yararlanmak Yoluyla Yani Şu Şekilde Düşün Bunu Eğer Elde Bir Makine Varsa Bu Dış Etmendir Bunun Denemesini Şu Şekilde Yaparsın Çoklu Döngüye Sokarak Yani Başka Yolu Yok Geçmişe Gitmek İçin Geleceğe Gidersin Gelecek Zaten Hız Kavramı İle Doğrudan Bağlantılı O Sorun Değil Bizim İçin Ancak Geçmiş Derseniz Dediğim Şekilde Çoklu Döngüye Sokmak Gerekir Bu Nasıl Olur Derseniz Önce Makineyi İlk Bitirdiğiniz Ana Gidersiniz Sorun Ortaya Çıkmaz Ve Orada 2 Makine Görürsünüz Aslında Direkt Geçmişe Gitmezsiniz Yani Farklı Bir Boyuta Açılacaktır Fizik Kuralları İle Açıklanan Hiçbir şey de Paradoks Olamaz Demeye Getiriyorum :))

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Özelden Yazamadım Tarayıcı Sorunu Diyor Sorduğunuz Sorunun Cevabı DİPNOT DÜŞEYİM CEVAP VERMEMİŞİM ORADA TAM DAHA DA GEÇMİŞE İLK MAKİNENİN BİTTİĞİ ANDAN YANİ GİTMEK İSTERSENİZ DEDİĞİM ADIMDAN SONRA 1 MAKİNE PARÇALANIR DİĞER MAKİNE KULLANILIR DÖNGÜ DÖNGÜNÜN İÇİNDE KIRILMIŞ OLUR :) YAZDIĞIM CEVAP BURADA SUAN OKUDUGUN YAZI ALTTAKİNİN DEVAMI
Yani Paradoks Kavramını Soruyorsun Doğru Anladım,Dediğin Şey Şu Ya Paradoks Oluşturursa Nasıl İçinden Çıkılacak Olay Burada Paradoks Oluşturmamaya Çalışmak Olacaktır Buda Dış Etmenlerden Yararlanmak Yoluyla Yani Şu Şekilde Düşün Bunu Eğer Elde Bir Makine Varsa Bu Dış Etmendir Bunun Denemesini Şu Şekilde Yaparsın Çoklu Döngüye Sokarak Yani Başka Yolu Yok Geçmişe Gitmek İçin Geleceğe Gidersin Gelecek Zaten Hız Kavramı İle Doğrudan Bağlantılı O Sorun Değil Bizim İçin Ancak Geçmiş Derseniz Dediğim Şekilde Çoklu Döngüye Sokmak Gerekir Bu Nasıl Olur Derseniz Önce Makineyi İlk Bitirdiğiniz Ana Gidersiniz Sorun Ortaya Çıkmaz Ve Orada 2 Makine Görürsünüz Aslında Direkt Geçmişe Gitmezsiniz Yani Farklı Bir Boyuta Açılacaktır Fizik Kuralları İle Açıklanan Hiçbir şey de Paradoks Olamaz Demeye Getiriyorum :))

Bunu bilmeceye dönüştürerek arkadaşlara sordum bakalım bu konuyu anlayabilen çıkacak mı forumda. Hayır hocam bu vaziyette makina paradoksa giriyor çünkü tetiklemeden önce makina sadece bir demir yığınından ibaret. Yani işlevini tetiklediğinizde kazanıyor. Geçmişe 1 bitlik bilgi bile gönderilmiyor malesef.

Büyük Lonca Üstadı
Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Haa Elektronik Ortamda Bahsediyoruz Ben Fiziksel Olarak Anladım Elektronik Ortamda Elbette Geçiş Yapılmaz Geleceğe Gönderebilirsiniz Ama Geçmişe Gönderemezsiniz Şu Şekilde Yaparsınız Adı Geçmiş Olur Ancak Makineye Bağlı Kayıt Gözlemlenir İlk Başta Yedekleme Olur ya pc lerde öyle bir data açılır bilgi gönderilir

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Yani ben bugün bir metin belgesi oluştursam gerekli teknolojiye sahipsem yarından bugüne mesaj bıraktırabilir miyim :D

Seçkin Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
Ama şöyle düşün geçmiştede senden bir tane var yani.semin hafızanın geçmişteki tarihe gelmesi daha saçmalık olmaz mı?

Seçkin Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Bu konuyu hiç aklımdan geçirmiyordum ama çok mantıklı :brainfree:

• Konuyu başlatan
  • Yasaklandı
Banlı Üye
8 HİZMET YILI
Ama şöyle düşün geçmiştede senden bir tane var yani.semin hafızanın geçmişteki tarihe gelmesi daha saçmalık olmaz mı?
Bu çalışma mantığı zamanı tersine işlettiği için paralel evren oluşturmuyor. Geçmişe her şey tersine işleyerek gidiyordu öyle planlamıştım ama mantıksız olduğunu gördüm.

Bu konuyu hiç aklımdan geçirmiyordum ama çok mantıklı :brainfree:
Malesef kendi hipotezimi kendim çürüttüm böyle bir şey fizik kuralları gereği sadece zamanı durduran bir şeye dönüşüyor.

❤️ Elimden Geldiğince Dostlar
Seçkin Üye
Ödüller
5
6 HİZMET YILI
tam duserken bazısıda tutunamıyo dusuyolar

Büyük Lonca Üstadı
Onaylı Üye
Ödüller
1
6 HİZMET YILI
Bu çalışma mantığı zamanı tersine işlettiği için paralel evren oluşturmuyor. Geçmişe her şey tersine işleyerek gidiyordu öyle planlamıştım ama mantıksız olduğunu gördüm.

Malesef kendi hipotezimi kendim çürüttüm böyle bir şey fizik kuralları gereği sadece zamanı durduran bir şeye dönüşüyor.
Ama Şu Yandan Düşün Hipotez Çürütmekte Bir Başarıdır

Seçkin Üye
8 HİZMET YILI
True you only live once and you gotta live all potential you have

Seçkin Üye
Ödüller
4
8 HİZMET YILI
zamanda geriye gidersin fakat yaş konusunda bir şey değişmeyeceğini düşünüyorum

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...