Onaylı Üye
knk şuanda sadece geleceğe yolculuk mümkün, astronotlar ufakda olsa zaman yolculuğu yapmıştırimkansız olan bir şeyi ne kadar felsefik olarak düşünürsen düşün gene o iş olmaz sanırım zamanda yolculukta olmaz
kanka teklonoji gelişiyor imkansız diye bir şey yokimkansız olan bir şeyi ne kadar felsefik olarak düşünürsen düşün gene o iş olmaz sanırım zamanda yolculukta olmaz
knk kesin bilgi diye okuma lütfenSeni açtığın konular çok acayip lan istesem bakmam internetten ama zevkine dolaşıp okuyorum
Yok agam zaten eğlencesindeyim felsefe hoşuma gidiyorknk kesin bilgi diye okuma lütfenbazı yerler kesin bilgidir bazı yerler kendi fikrimdir eğlenmek için oku çok düşünme
knk sonda zaten benim hipotezim var teoride değilBu teori zaten var olan Bi teori senin değil.
Bence mümkün değil şu tarz birşey olabilir geriye gidemeyiz ama ileriye gidebiliriz yani bir insan uzaya gittiğinde uzayda 1 yıl dünyada 100 yil oluyor bu sayede o zamanın bilgili kişileri 100 yıl sonra geldiklerinde faydalı olabilirler geçmiş hakkındaevet gene ben, bugünkü aklıma takılen şey zamanda yolculuk bildiğimiz üzere 2 tip zaman yolculuğu vardır bunlar nelerdir geçmiş ve gelecek bunlardan sadece bir tanesi gerçekleşebilir oda geleceğe yolculuk bu yolculuğu yapmak mümkündür fakat yeterli teknoloji yoktur olay şudur bir madde hızlandımı diğer maddeler diğer maddelere göre daha yavaş yaşlanacaktır kısaca onun için 1 dk bizim için 1 gün olabilir eğer kara deliğe yaklaşırsınız zaman bükülecektir ama geçmişe gitmek istediğimizde burda kafalar karışıyor bazı şeyler duymuşsunuzdur solucan deliğinden ışık hızında haraket edildiğinde geçmişe gidelebilir diye bu kanıtlanmış bir şey değil şimdi burda benim düşünceme giriyoruz eğer gerçekten böyle bir şey varsa geçmişi değiştiremeyiz çünkü bu her açıdan mantık dışı olur sadece görebiliriz tabi bu gerçekmi bilinmiyor ama madde zamanı büktüğün zaman tam olarak neyle karşılaşır bilemiyoruz belkide çoğu şeyi anlamış olucaktır sonsuzluk gibi tabi bunu bilemeyiz ben burda bir şeyi daha eklemek istiyorum zamanı durdurma, şimdi geleceğe gitmek için ışık hızına geçmemiz lazım eğer ışık hızına geçtikmi ne olr zaman bizim için yavaşlar peki ışık hızını geçebilirmiyiz mahlesef ki hayır, diyelim geçebildik zamam yolculuğu yapabilirdik peki sonsuz bir hızla gidersek zaman durabilirmiydi tabikide sonsuzluk bizim algılayacağımız bir şey değil peki zaman yolculuğu yapmış biri sonsuzluğu anlayıp zamanı durdarabilirmiydik
siz bu konuda ne düşünüyorsunuz
ilk dediğim doğrudur zaten sıkıntı yok ekleme yaptığım benim fikrimhocamm mümkündür izafiyet teorisi
kesinikle, bu yüzden kimse bunu tartışmaz artık kanıtlanmış birşeydirdünya da akan zamanla başka evrenlerde akan zaman aynı deildir bu yüzden başka gezegene giden astronotlar çok ufakta olsa geleceğe gelir ama bize göre normal zaman akar
Evet hocamilk dediğim doğrudur zaten sıkıntı yok ekleme yaptığım benim fikrim
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?