karantina muhabbeti bizi mahvetti bebana görede şu karantina olalı zaman geçmek bilmiyor
katılıyorumCoronadan dolayı pskilojim bozuldu
Kesinlikle katılıyorum. En büyük derdimiz taso oynarken kaybetmektikeşke hep çocuk kalsaydık büyümeseydik![]()
kanka olaya başka bi boyut getirmişsinBilimsel olarak bir açıklama eklemek isterim.
University of Aberdeen'den nörobilimci Amelia Hunt'a göre bu fenomenin adı "durmuş saat illüzyonu" yani "stopped-clock illusion" olarak geçiyor. Bunun sebebi ise beynimizin göreceğimiz şeyi daha gerçekten görmeden algılamaya çalışmasından kaynaklanıyor. Yani kısacası, beyniniz göreceğiniz şeyi siz daha görmeden tahmin etmeye çalışıyor.
Bunun sebebi ise görüş açınızı sürekli değiştirdiğinizde beyniniz siz tekrar aynı yeri görmek istediğinizde, ortama uyum sağlamakta problem yaşamamanız için bulunduğunuz yerin haritasını çıkartması. Siz sürekli olarak arka arkaya saati kontrol etmek için baktığınızda, aralarda eğer başka açılara da baktıysanız, beyniniz siz saate dönüp bakmadan yarım saniye önce saatin haritasını çıkarmış oluyor. Bu yüzden de saate o an için odağınızı sabitleyip bakmazsanız, saati sanki olması gerekenden daha yavaş ilerliyormuşsunuz gibi görmenize sebep oluyor.
Yani bu illüzyondan kurtulmanız için kısaca saate sürekli odağınızı değiştirerek arka arkaya bakmamanız, onun yerine saate bakma aralığınızı ve bakma sürenizi uzatarak bakmanız gerekiyor. Bu sayede saatin aslında gayet normal işlediğini görebilirsiniz. Ha eğer saatin geriye doğru gittiğini görüyorsanız o başka. O zaman sizde birşeyler gerçekten yanlış gidiyor demektir.
kanka olaya başka bi boyut getirmişsintebrikler
sana göre nasıl işliyohahahah nirvanaya çıkardım konuyu '' yav bu zaman akmıyor '' mantalitesini geçmek lazım.
Netice profil ismimdeki şahıs demişki birşeye ne kadar odaklanırsanız o kadar yavaş ilerler.
Yani saate hiç bakmadan gününü yaşayan birine zaman hızlı her saat başı bakan birine göre de zaman yavaş işler.
sana göre nasıl işliyo