10-50K Arası Sanal Sunucu için Bilgisayar Toplama Önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçe
10-50 Bin TL
Üye
2 HİZMET YILI
Sistemin amacı proxmox ile linux konteynırları kullanmak olacak. Mümkünse raid kartı olmadan raid destekleyen bir anakart bol sata girişi 2 3 nvme yuvası, en az 32 gb ram Rack olarak değil tower olarak kullanmaya ihtiyacım var ileride normal pc olarak kullanmak için. sıvı soğutmalı basit bir rgb kasada olabilir beyaz kasa sistem önerileriniz varsa mükemmel olur. Ekran kartı olarak da oyunlarda idare edecek günü kurtarmalık bişey olsa yeter o da bazı gpu hesaplamalarında lazım olur diye. önerilerinizi bekliyorum.

Uzman Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
amaç doğrultusun da çinden 2 cpu slotlu anakart ve 2011 soketin üst Xeon v4 işlemcilerini kullanmanız tavsiyemdir ucuza çok yüksek performanslara ulaşabilirsiniz.

zoranlasilanbilge
Uzman Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
xenonda belli bir süre sonra sıkıntı çıkartabilir. Gold Edition işlemciler var mükemmeller ben sunucu tarafından bunu kullanıyorum birde 32 gb ram.

Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
amaç doğrultusun da çinden 2 cpu slotlu anakart ve 2011 soketin üst Xeon v4 işlemcilerini kullanmanız tavsiyemdir ucuza çok yüksek performanslara ulaşabilirsiniz.
xeon uzun vade taşımaz kanka bence ya yani tamam daş gibi işlemci ama uzun vadeyi kaldırmaz

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...