100 bin TL'ye başlangıç için motorsiklet önerisi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Üye
Ödüller
8
9 HİZMET YILI
Arkadaşlar, motorsiklet almak istiyorum. Sizce ne almalıyım? 100 bin TL bütçeye sahibim.

Moderatörün son düzenlenenleri:
Uzman Üye
Ödüller
2
3 HİZMET YILI
50 70 cc motorlarla başlayabilirsin cg keko motoru gibi duruyor ama Kuba Alabilirsin 50tl felandı Rosewood

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
başlangıç için pulsar rs200 önerebilirim öbür 125lik motorlara güvenmiyorum sebebi de çoğunda ABS bulunmuyor, yağmurlu havalarda büyük sıkıntı ve korku yaşatır

Onaylı Üye
3 HİZMET YILI
reis bana kalırsa 120 cc üstüne çıkmıcak güzel birşey al 120 üstü senı sıkınıtya sokar 70 ilede başlıya bilirsin

Üye
Ödüller
1
4 HİZMET YILI
başlangıç için pulsar rs200 önerebilirim öbür 125lik motorlara güvenmiyorum sebebi de çoğunda ABS bulunmuyor,

Onaylı Üye
Ödüller
7
7 HİZMET YILI
Kendi isteğin kafana yatan bir ürün senin için baslangıcta iyi olabilir

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
Başlangıç olarak gerçekten ben scoooter ile başladım ama rcx motorlarını bilemem

Onaylı Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Motorsiklet seçimi, birçok faktöre bağlı olarak değişebilir, çünkü her sürücünün ihtiyaçları ve beceri seviyeleri farklıdır. Başlangıç seviyesi için uygun bir motorsiklet seçerken aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmanız önemlidir:
  1. Sürücü Deneyimi: Eğer daha önce hiç motorsiklet kullanmadıysanız veya sınırlı deneyime sahipseniz, küçük ve hafif bir motorsikletle başlamak genellikle daha iyidir. Bu, daha kolay kontrol edebileceğiniz ve öğrenme sürecinizi daha güvenli hale getirebileceğiniz anlamına gelir.
  2. Kullanım Amacı: Motorsikleti hangi amaçla kullanmayı planladığınızı belirlemek önemlidir. Şehir içi ulaşım mı, uzun yolculuklar mı, off-road maceraları mı düşünüyorsunuz? Kullanım amacınıza uygun bir motorsiklet seçmelisiniz.
  3. Beden Boyutu ve Rahatlık: Motorsikletin boyutu, sürücünün boyutu ve rahatlığı için önemlidir. Ayağınızın rahatça zemine değmesi, sürüş sırasında daha fazla güvenlik sağlar.
  4. Bakım ve Servis Kolaylığı: Başlangıç seviyesi bir motorsiklet seçerken, bakım ve servis kolaylığına dikkat etmek önemlidir. Karmaşık veya özel bir motorsiklet, daha fazla bakım ve onarım maliyeti gerektirebilir.
  5. Bütçe: Motorsiklet fiyatları büyük ölçüde değişebilir. Başlangıç için daha düşük bir bütçeniz varsa, ikinci el bir motorsiklet düşünebilirsiniz.
İşte başlangıç seviyesi için genellikle tercih edilen motorsiklet türleri:
  1. Scooter: Scooterlar genellikle şehir içi ulaşım için uygun ve kullanımı kolaydır. Küçük motorları ve otomatik şanzımanları vardır.
  2. 125cc Sınıfı Motosikletler: Bu küçük motosikletler, başlangıç seviyesi sürücüler için uygundur ve sürüş deneyimi kazanmak için kullanışlıdır.
  3. Cruiser: Cruiser tarzı motorsikletler, rahat bir sürüş pozisyonu sunarlar ve genellikle daha büyük motorlara sahiptirler.
  4. Enduro veya Dual-Sport: Hafif off-road sürüşüne uygun olan bu tür motorsikletler, çeşitli sürüş koşullarında deneyim kazanmanıza yardımcı olabilir.
Başlangıç seviyesi bir motorsiklet seçerken, sürüş ekipmanlarına (kask, eldiven, ceket vb.) ve sürücü eğitimine de yatırım yapmayı unutmayın. Ayrıca, yerel yasalar ve düzenlemeleri takip etmeli ve gerekli ehliyet ve izinleri almalısınız.

Onaylı Üye
2 HİZMET YILI
İlk etap düşük cc motorları tercih et sıkıntı çıkarmasın

Onaylı Üye
Ödüller
5
7 HİZMET YILI
Hocam ben yakın zamanda 150nk almayı düşünüyorum herkes şehir içi performansı konusunda fazlasıyla övüyor ve motor gerçekten görüntü olarak harika. Bence bi' bakın çok yüksek cc den başlamayın hayatınızı riske atmayın :)

☆☆Her oyun bir gün hileyi tadacaktır☆☆
Griffin Premium
Ödüller
23
8 HİZMET YILI
Dostum alabiliyorsan pcx yada cbr düşünebilirsin fiyat performans olarak pcx in enjeksiyonluları daha az yakar
Vitesli motor trafik içinde sıkıntı oluyor zaten vitesli olacaksa 200-250cc civarı olmalı en az

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...