144hz ve üzeri monitör için hangi kablo türü kullanılmalı

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
aka bildircan
Onaylı Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
arkadasim 165hzde yine HDMI kullaniyor, display portla hic bir farki yok diyor tabi ne kadar dogru ne kadar yanlis bilemem fakat yinede cok fark olucagini dusunmuyorum

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
kaliteli hdm almışsın 144 veriyor ama normalde 60 falan veriyorlar belki ayarda gözükse bile ekrana veremiyor da olabilir onu bir test et için rahat etsin
Onu nasıl test edicem bilmiyorum ama monitöru 60hz e alınca 144 ile arasındaki fark baya anlaşılıyor yani bence bir sıkıntı yok gibi duruyor

Süper Üye
Ödüller
8
8 HİZMET YILI
Evet, bu bilgi doğrudur. Genellikle yüksek yenileme hızlarına sahip monitörler, özellikle 144Hz ve üzeri modeller, DisplayPort bağlantısı kullanıldığında daha iyi performans sağlar. HDMI kablolar da yüksek çözünürlükler ve düşük yenileme hızları için uygun olsa da, yüksek hızlı yenileme gerektiren durumlarda DisplayPort tercih edilir.

DisplayPort, daha yüksek bant genişliğine sahip olduğu için daha yüksek yenileme hızlarını ve çözünürlükleri destekler. Bu nedenle, eğer monitörünüz 144Hz veya daha yüksek bir yenileme hızına sahipse, mümkünse DisplayPort kullanmanız önerilir. Bu sayede oyunlar, video içerikleri ve genel bilgisayar kullanımı daha akıcı olabilir.

Ancak, bu sadece bir öneridir ve HDMI bağlantısı da düşük hızlı yenileme hızları için genellikle yeterlidir. Eğer mevcut HDMI bağlantınızla memnunsanız ve görüntü kalitesi ile performanstan şikayetçi değilseniz, yeni bir DisplayPort kablosu almanıza gerek olmayabilir. Ancak, eğer mümkünse ve bütçeniz elveriyorsa, DisplayPort kullanarak potansiyel performans avantajlarından yararlanabilirsiniz.

Uzman Üye
Ödüller
6
6 HİZMET YILI
Önereceğiniz bir displayport varmıdır fiyat bandı çok geniş olduğu için karar veremedim

Üye
Ödüller
6
4 HİZMET YILI
165Hz kullanmak için Display Port kablosu kullanmalıusın. hdmda olablr

Uzman Üye
Ödüller
7
8 HİZMET YILI
displayport kullanmalısın eğer ki hdmı kullanırsan 120 hz den fazla alamazsın

Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Dostum sana onu kim söylemişse yanlış söylemiş Display Port Daha Eski Tür Monitörler içindir HDMI kullanmak uygundur

Onaylı Üye
Ödüller
1
2 HİZMET YILI
Display Port eski monitörler için geçerli diye biliyorum

Üye
Ödüller
4
6 HİZMET YILI
DisplayPort genellikle daha yüksek bant genişliğine sahiptir ve bu, yüksek yenileme hızlarına daha iyi destek sağlar. Ayrıca, G-Sync veya FreeSync gibi özelliklerin de genellikle DisplayPort üzerinden daha iyi çalıştığını söylüyorlar, tavsiyem o yönde olur.

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...