15 bin TL'ye AMD mi yoksa NVIDIA ekran kartı mı tercih edilmeli?

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...
Bütçe
15 bin TL.
Banlı Üye
3 HİZMET YILI
Öncelikle NVIDIA almayı düşündüm yani RTX 3060 Ti almayı düşündüm ve sonra eş değer AMD kartların fiyat olarak daha uygun olduğunu gördüm ancak burada kalite bakımından hangi marka tercih edilmelidir?

Moderatörün son düzenlenenleri:
Ultra Üye
Ödüller
3
4 HİZMET YILI
Hocam marka olarak Asus veya MSI bakın diğer bilindik markalarda olur. Önerim amd ekran kartı almayın çok fazlasıyla driver çökme sorunları vs. oluyor nvdia tercihimdir teknolojisi daha iyi nvdianın

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Eğer bütçe önemli değil diyorsan Nvidia al knk hem yazılım hem destekler açısından daha üstte lakin f-p alıyorsan AMD suan amd kullanıyorum lakin yazılımsal pek beğenmedim Nvidia 3060Ti falan alabiliyorsan al.

Fikirlere kurşun işlemez
Ultra Üye
Ödüller
9
6 HİZMET YILI
F/P açısından AMD, yazılım açısından NVIDIA.

Uzman Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
amd lerde yanma ısınma sorunları ile karşılaşan tanıdıklarım var önermem tasiyem nvdia

ZED
Süper Üye
Ödüller
7
Sosyal
8 HİZMET YILI
aga kesinlikle nvidia almalısın cünkü yazılım tarafında daha kapsamlı acık bi ekran kart firması amd malesef bu sonucu veremiyor msi bilgisayar kullanıyorum ekran kartım mesela amd benim amd r7 240 yazılım sorunu var windows da ekran boştayken oyun ici loldeyken crash yiyorum 2022 en güncel sürüm olmasına rağmen amdnin sorunu yazılım başka hangi kartlar sorunlu bilmiyorum diğer arkadaşlar benim yorumumu alıntı yapıp tamamlasılar herkese iyi forumlar

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
amd lerde yanma ısınma sorunları ile karşılaşan tanıdıklarım var önermem tasiyem nvdia

o kadar pc gruplarında gezdim halen de geziyorum bir kişiden bile bunu duymadım sizin ki bir EFSANE olmasın?

aga kesinlikle nvidia almalısın cünkü yazılım tarafında daha kapsamlı acık bi ekran kart firması amd malesef bu sonucu veremiyor msi bilgisayar kullanıyorum ekran kartım mesela amd benim amd r7 240 yazılım sorunu var windows da ekran boştayken oyun ici loldeyken crash yiyorum 2022 en güncel sürüm olmasına rağmen amdnin sorunu yazılım başka hangi kartlar sorunlu bilmiyorum diğer arkadaşlar benim yorumumu alıntı yapıp tamamlasılar herkese iyi forumlar

aynen kanka ya performansı iyi lakin yazılım olarak hala iyi değiller niye bilmiyorum kendileri düzeltmek çok mu zor yoksa kolay iş gücüne mi kaçıyorlar yazılım bilmeyen veya staj yapan birilerini mi çalıştırıyorlar idk..

aka hernos
Süper Üye
Ödüller
4
Sosyal
6 HİZMET YILI
Hocam marka olarak Asus veya MSI bakın diğer bilindik markalarda olur. Önerim amd ekran kartı almayın çok fazlasıyla driver çökme sorunları vs. oluyor nvdia tercihimdir teknolojisi daha iyi nvdianın
Driver çökme olayı 2015 de kaldı.

hayat buysa ben afk
Ultra Üye
Ödüller
10
10 HİZMET YILI
Driver çökme olayı 2015 de kaldı.
öyle ama yine de wattman hatası vs bir kaç sorun oluyor geçen mesela valo da ekranım bulanıktı piksel piksel ekran kartı sürümünü düşürdüm tekrar yükselttim düzeldi bu tarz hatalar da oluyor ve AMD'de oluyor sadece bunlar bir allahın kulundan Nvidia da şöyle sorun oldu diye duymadım görmedim. aynı şekilde PUBG de (steam) smoke atıldığında smoke içi ve dışı fps 10 düşüyor bu amd kartlar da var sadece

Seçkin Üye
Ödüller
4
4 HİZMET YILI
Kesinlikle Nvidia tavsiye ediyorum. Amd Wattman hataları oluyor bazi hilelerde stabil çalışmıyor.

ölmedim geri döndüm kaldığımız yerden devam
Süper Üye
Ödüller
6
Sosyal
6 HİZMET YILI
AMD kartlarının fiyat-performans oranı genellikle daha yüksek olduğu için birçok kullanıcı AMD kartları tercih ediyor. Ancak, AMD kartların kalite ve dayanıklılık açısından en iyi markası hangisi sorusuna kesin bir cevap vermek zordur.
Özellikle, AMD grafik kartları üreten üreticiler arasında bazıları, özellikle de Asus, MSI, Gigabyte, Sapphire ve XFX gibi büyük markalar, öne çıkmaktadır. Bu markalar, kaliteli bileşenler, yüksek performans ve daha uzun garanti süreleri gibi avantajlar sunarak, kaliteli AMD kartlar sunmaktadırlar.
Ancak, marka seçimi sadece bir faktör değildir. Kartın fiyatına, özelliklerine, soğutma sistemi ve boyutuna gibi diğer faktörlere de dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin, özellikle küçük bir kasada kullanmayı planlıyorsanız, boyutu küçük olan kartları tercih etmeniz daha uygun olabilir.
Sonuç olarak, AMD kartları tercih etmek isterseniz, büyük markaların ürettiği modellere bakabilir ve özelliklerini, boyutlarını ve fiyatlarını karşılaştırarak en uygun seçeneği seçebilirsiniz.

Onaylı Üye
Ödüller
3
5 HİZMET YILI
NVDIA daha teknolojik gibi dlss özelligi çok daha amd ekran kartlarında da buna benzer bir şey var ama NVDIA bi ayrı

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
Qrafik açısından AMD kullanıyorum çok ta memnunum

Admin
Ödüller
22
8 HİZMET YILI
3060TI alabilirsin gayet iyidir amd almana gerek yok bu kartı aldıktan sonra

Onaylı Üye
Ödüller
1
3 HİZMET YILI
AMD kartlarının fiyat-performans oranı genellikle daha yüksek olduğu için birçok kullanıcı AMD kartları tercih ediyor. Ancak, AMD kartların kalite ve dayanıklılık açısından en iyi markası hangisi sorusuna kesin bir cevap vermek zordur.
Özellikle, AMD grafik kartları üreten üreticiler arasında bazıları, özellikle de Asus, MSI, Gigabyte, Sapphire ve XFX gibi büyük markalar, öne çıkmaktadır. Bu markalar, kaliteli bileşenler, yüksek performans ve daha uzun garanti süreleri gibi avantajlar sunarak, kaliteli AMD kartlar sunmaktadırlar.
Ancak, marka seçimi sadece bir faktör değildir. Kartın fiyatına, özelliklerine, soğutma sistemi ve boyutuna gibi diğer faktörlere de dikkat etmeniz gerekiyor. Örneğin, özellikle küçük bir kasada kullanmayı planlıyorsanız, boyutu küçük olan kartları tercih etmeniz daha uygun olabilir.
Sonuç olarak, AMD kartları tercih etmek isterseniz, büyük markaların ürettiği modellere bakabilir ve özelliklerini, boyutlarını ve fiyatlarını karşılaştırarak en uygun seçeneği seçebilirsiniz.
amd knk dah iyi

Durum
Üzgünüz bu konu cevaplar için kapatılmıştır...